11 Χαζές δικαιολογίες που λένε ΟΛΕΣ οι Γυναίκες όταν τα ξαναφτιάχνουν με τον Πρώην τους. Με την 5η υποτιμάτε τον Εαυτό σας! - Fanpage

11 Χαζές δικαιολογίες που λένε ΟΛΕΣ οι Γυναίκες όταν τα ξαναφτιάχνουν με τον Πρώην τους. Με την 5η υποτιμάτε τον Εαυτό σας!

Πολλοί έχουν κάνει μια προσπάθεια να αποκαταστήσουν σχέσεις που, εξαιτίας ορισμένων περιστάσεων έχουν μείνει στο παρελθόν. Βέβαια, μερικές φορές υπάρχουν καλοί λόγοι για να επιστρέψετε στον πρώην σας, και αξίζει τον κόπο. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, μετά από λίγο συνειδητοποιούμε ότι οι λόγοι για την επανένωση δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μύθος.

Εξηγούμε τις 11 πιο συχνές δικαιολογίες που χρησιμοποιούμε σε τέτοιες καταστάσεις, που στην πραγματικότητα είναι άκαρπες και ψεύτικες.

1. Αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά

1

Ο κόσμος αλλάζει, και το ίδιο αλλάζουν και οι άνθρωποι. Μόνο που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι θα είναι χειρότερα από προηγουμένως. Σύμφωνα με μια μελέτη, έπειτα από επανένωση με πρώην σύντροφο, δίνεται λιγότερη προσοχή στις θετικές πτυχές της σχέσης και επικεντρωνόμαστε περισσότερο στα αρνητικά στοιχεία, και οι προσπάθειες για να διορθώσετε κάτι, σπάνια γίνονται αβίαστα. Και εξακολουθούν να θυμούνται τα λάθη του παρελθόντος.

2. Έχει αλλάξει ριζικά

2

Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν. Ή μάλλον, δεν αλλάζουν τόσο γρήγορα και εύκολα. Για να απαλλαγείτε ακόμη και την πιο ασήμαντη συνήθεια, πρέπει να έχετε ισχυρή ειλικρινή επιθυμία, κίνητρο και χρόνο. Ως εκ τούτου απαντήστε με ειλικρίνεια την ερώτηση: ο πρώην σύντροφός σας είχε όλα αυτά για να αλλάξει;

3. Κανείς δεν με γνωρίζει τόσο καλά, όσο ο πρώην

3

Ναι, ισχύει. Μπορεί να περάσατε πολύ χρόνο μαζί, και είναι φυσικό ότι ο πρώην σας μπορεί να γνωρίζει ότι δεν αντέχετε τα τηγανητά κρεμμύδια, και  ξέρει πως πίνετε τον καφέ σας. Αλλά αυτό δεν είναι επιχείρημα για να αναβιώσετε σχέσεις. Παρά το γεγονός ότι γνωρίζετε πολλά ο ένας για τον άλλο, αυτό δεν συνέβαλλε στην αποφυγή της ρήξης. Ή ίσως αυτό ακριβώς βοήθησε το χωρισμό, γιατί η σχέση είναι ένα μυστικό που πρέπει να τηρείται.

4. Περιτριγυρίζομαι από ηλίθιους και αμφιβάλλω αν θα βρω κάποιον καλύτερο

4

Βλέποντας το νέο σας φίλο να κολυμπάει αδέξια στην παιδική πισίνα, θα θυμηθείτε πόσο καλά κολυμπούσε ο πρώην σας. Και πως οδηγούσε ήρεμα και έκανε έξυπνα αστεία. Αυτό είναι το σύνδρομο του γρασιδιού, το οποίο πάντα θα είναι πιο πράσινο στον γειτονικό κήπο. Ναι, ίσως ο πρώην σας κολυμπούσε καλύτερα, αλλά ο νέος σας φίλος, είναι πιο ανεξάρτητος και αδιαφορεί για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Εμείς απλά δεν θέλουμε να το δούμε, καθώς μια νέα σχέση είναι ένας τρόπος να βγούμε από τη ζώνη της άνεσής μας και δεν θέλουμε να στρεσαριστούμε.

5. Μπορεί να είναι κατώτερος των προσδοκιών μου, αλλά τουλάχιστον είναι δικός μου

5

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι πιο ευαίσθητος σε ήττες παρά σε νίκες, και πολλοί προτιμούν να αποφύγουν ένα πρόστιμο 100 ευρώ, παρά να κερδίσουν στο λαχείο το ίδιο ποσό. Αν και στην πραγματικότητα, οι δύο καταστάσεις είναι ισοδύναμες από άποψη προϋπολογισμού, καθώς και στις δύο περιπτώσεις στο πορτοφόλι μας εμφανίστηκαν 100 ευρώ.

Το ίδιο ισχύει με τις σχέσεις. Αναρωτηθείτε, είναι καλύτερα να γνωρίσετε κάποιον σε ένα χρόνο, δύο, ακόμη και σε πέντε χρόνια, το άτομο με το οποίο θα ζήσετε τη ζωή σας σαν παραμύθι, ή να θέλετε να γυρίσετε πίσω και να έχετε μια μέτρια σχέση με κάποιον σύντροφο «κατώτερων προσδοκιών», αλλά που θα είναι «δικός σας» σύντροφος;

6. Δεν έχω χρόνο για γνωριμίες με κάποιον άλλον. Δεν κάνω καν λόγο για ιστοσελίδες γνωριμιών

6

Μια νέα γνωριμία πρωτίστως είναι μια ευκαιρία να διευρύνετε τους ορίζοντές σας. Και μην διαγράφετε τους λογαριασμούς του Διαδικτύου. Για παράδειγμα, στις ΗΠΑ περίπου το 17% των γάμων που έγιναν πέρυσι, έγιναν από ζευγάρια που γνωρίστηκαν σε ιστοσελίδες γνωριμιών.

7. Ας μείνουμε προς το παρόν φίλοι, και μετά βλέπουμε

7

Η φιλία ανάμεσα σε ένα πρώην ζευγάρι συχνά μπορεί να χαρακτηριστεί κάτω του μέσου όρου ως προς την ποιότητα. Σε τέτοιες σχέσεις δεν υπάρχει συναίσθημα και εμπιστοσύνη και στην πραγματικότητα συχνά κρύβεται ο πόθος του ενός προς τον άλλον.

8. Ήπιατε λίγο αλκοόλ και φιληθήκατε. Μπορούσατε να γυρίσετε σπίτι μαζί

8

Σχεδόν στις μισές περιπτώσεις συμβαίνει κάτι τέτοιο. Μετά το χωρισμό, το 43% των γυναικών και το 47% των ανδρών κοιμούνται με τον/την πρώην. Έτσι, αν είχατε την ευκαιρία να ξυπνήσετε δίπλα σε έναν πρώην σύντροφο, λάβετε υπόψη ότι αυτός δεν είναι λόγος για να ξεκινήσετε από το μηδέν. Απλά βάλτε τα δυνατά σας και μη το κάνετε συστηματικά, επειδή το τακτικό σεξ με τον/την πρώην, είναι μεγάλο εμπόδιο στο δρόμο σας για ένα λαμπρό μέλλον.

9. Το τέλειο δεν υπάρχει

9

Κανείς δεν είναι τέλειος. Αλλά και κανείς δεν χρειάζοται το τέλειο. Μπορεί απλά να μην ταιριάξατε σαν ζευγάρι και να είστε διαφορετικοί. Αποδεχτείτε το και συνεχίστε τη ζωή σας.

10. Ο πρώην δεν με αφήνει σε ησυχία

10

Συμβαίνει συχνά ότι μετά από ένα χωρισμό, ξαφνικά αρχίζει να είναι πολύ δραστήριος, μια συμπεριφορά ασυνήθιστη που δεν είχε πριν. Κλήσεις, μηνύματα, σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα, και μερικές φορές απροσδόκητες επισκέψεις. Εκδηλώνει ότι σας αγαπά, και δεν μπορεί να σας ξεχάσει. Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές εκδηλώνει και την ανάγκη για πλήρη έλεγχο και επιβεβαίωση, για να σας κερδίσει πίσω.

11. Μήπως υπερβάλλω;

11

Ίσως και ναι. Αν η αιτία του χωρισμού ήταν η οικογένεια, η δουλειά, ή άλλες εξωτερικές συνθήκες, η απόφαση μερικές φορές είναι αναγκαίο να επανεξεταστεί, και η δεύτερη ευκαιρία μπορεί να είναι επιτυχής. Οι πιθανότητες αυξάνονται όταν ο χωρισμός γίνεται για πρώτη φορά και έχετε ένα σύντροφο με τον οποίο μοιράζεστε πολλά κοινά ενδιαφέροντα. Αλλά, δυστυχώς, τις περισσότερες φορές η αιτία του χωρισμού μπορεί να είναι κάτι πιο σοβαρό, όπως απιστία. Και αυτό δεν είναι υπερβολή, αλλά ο πραγματικός λόγος για να λήξετε μια σχέση.

Credit: Adme

Αφήστε το σχόλιο σας: