"Όλοι οι Άνθρωποι Λίγο Πριν Πεθάνουν, Μετανιώνουν για ΑΥΤΑ τα 5 Πράγματα..." Μία Νοσοκόμα Αποκαλύπτει... - Fanpage

“Όλοι οι Άνθρωποι Λίγο Πριν Πεθάνουν, Μετανιώνουν για ΑΥΤΑ τα 5 Πράγματα…” Μία Νοσοκόμα Αποκαλύπτει…

Η Bronnie Ware εργάστηκε για χρόνια ως νοσοκόμα φροντίζοντας ασθενείς. Φρόντιζε ασθενείς που τους επετράπηκε να πάνε σπίτι τους για να πεθάνουν και βρισκόταν μαζί τους για τις τελευταίες τρεις έως δώδεκα εβδομάδες της ζωής τους. Σύμφωνα με την Bronnie, οι άνθρωποι ωριμάζουν πολύ όταν έρχονται αντιμέτωποι με τη δική τους θνητότητα.

Μερικές αλλαγές ήταν πρωτοφανείς. Ο καθένας βίωσε ποικίλα συναισθήματα, όπως ήταν αναμενόμενο: άρνηση, φόβο, θυμό, τύψεις, περισσότερη άρνηση και τελικά αποδοχή. Κάθε ασθενής βρήκε τελικά γαλήνη πριν φύγει όμως από αυτόν τον κόσμο.

Όταν τους ρώτησε αν είχαν μετανιώσει για κάτι, αν θα έκαναν κάτι διαφορετικά, τότε κατέληξαν στις πέντε πιο κοινές μετάνοιες:

1. «Μακάρι να είχα το κουράγιο να ζήσω μια πραγματική ζωή, και όχι τη ζωή που οι άλλοι προσδοκούσαν από μένα.»

Αυτή ήταν η πιο κοινή μετάνοια από όλες. Όταν οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι η ζωή τους έχει σχεδόν τελειώσει και κοιτάζουν πίσω στο παρελθόν τους, είναι εύκολο να δουν πως πολλά όνειρα έχουν μείνει ανεκπλήρωτα. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πραγματοποίησαν ούτε τα μισά όνειρά τους και έπρεπε να πεθάνουν γνωρίζοντας ότι αυτό οφειλόταν σε επιλογές που είχαν κάνει ή δεν είχαν κάνει.

Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε τουλάχιστον μερικά από τα όνειρά μας στην πορεία. Από τη στιγμή που θα χάσει κάποιος την υγεία του, είναι ήδη πολύ αργά. Η υγεία φέρνει μια ελευθερία πολύ λίγοι συνειδητοποιούν, μέχρι να χαθεί.

2. Μακάρι να μην δούλευα τόσο σκληρά.

Αυτή η μετάνοια προήλθε από κάθε άνδρα ασθενή που φρόντισε. Έχασαν τα παιδιά χρόνια των παιδιών τους και τη παρέα της συντρόφου τους. Και οι γυναίκες είχαν επίσης αυτή τη μετάνοια. Αλλά καθώς οι περισσότεροι ήταν από μια παλαιότερη γενιά, πολλές από τις γυναίκες ασθενείς δεν εργάστηκαν ποτέ.

Με την απλούστευση του τρόπου ζωής και κάνοντας συνειδητές επιλογές στην πορεία, είναι πιθανόν να μην χρειάζεται το εισόδημα που θεωρείτε ότι χρειάζεστε. Και δημιουργώντας περισσότερο χώρο στη ζωή σας, γίνεστε πιο ευτυχισμένοι και πιο ανοικτοί σε νέες ευκαιρίες, που ταιριάζουν περισσότερο στο νέο τρόπο ζωής σας.

3. «Μακάρι να είχα το θάρρος να εκφράσω τα συναισθήματά μου.»

Πολλοί άνθρωποι κρύβουν τα συναισθήματά τους, προκειμένου να διατηρήσουν καλές σχέσεις με τους άλλους. Ως αποτέλεσμα, συμβιβάζονται με μια μέτρια ύπαρξη και δεν έγιναν ποτέ τα άτομα που θα μπορούσαν να γίνουν. Πολλοί ανέπτυξαν ασθένειες που σχετίζονται με την πικρία και τη δυσαρέσκεια.

Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις αντιδράσεις των άλλων. Ωστόσο, αν και οι άνθρωποι μπορεί αρχικά να αντιδράσουν όταν τους μιλάτε ειλικρινά, στο τέλος αλλάζει τη σχέση σε ένα εντελώς νέο και πιο υγιές επίπεδο. Διαφορετικά μπορεί να βγάλει μια άσχημη σχέση έξω από τη ζωή σας. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα κερδίσετε.

4. Μακάρι να είχα μείνει σε επαφή με τους φίλους μου.

Συχνά δεν συνειδητοποιούν πραγματικά την αξία των φίλων μέχρι τις τελευταίες εβδομάδες του θανάτου τους. Πολλοί είχαν αφοσιωθεί τόσο πολύ με τη δική τους ζωή, που άφησαν τις φιλίες να ξεχαστούν όλα αυτά τα χρόνια. Υπήρχαν πολλές μετάνοιες που δεν έδωσαν στις φιλίες το χρόνο και την προσπάθεια που τους άξιζε. Όλοι χάνουν τους φίλους τους όταν πεθαίνουν.

Είναι κοινό για όλους όταν υπάρχει πολυάσχολος τρόπο ζωής, οι φιλίες να έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Οι άνθρωποι θέλουν να βάλουν τα οικονομικά τους σε τάξη πρώτα απ’ όλα. Αλλά δεν είναι τα χρήματα ή ούτε η κοινωνική θέση που κατέχουν την πραγματική σημασία γι’ αυτούς. Στο τέλος, το μόνο που έχει σημασία είναι η αγάπη και οι σχέσεις.

5. «Μακάρι να άφηνα τον εαυτό μου να είναι πιο ευτυχισμένος.»

Πολλοί δεν το συνειδητοποιούν αυτό μέχρι το τέλος, ότι η ευτυχία είναι επιλογή. Είχαν παραμείνει προσκολλημμένοι σε παλιές συνήθειες. Ο φόβος της αλλαγής τους έκανε να υποκρίνονται προς τους άλλους, αλλά και προς τον εαυτό τους, αλλά κατά βάθος λαχταρούσαν να γελάσουν και να νιώσουν ευτυχία. Όταν κάποιος βρίσκεται στο νεκροκρέβατό του, αυτό που σκέφτονται οι άλλοι για αυτόν ούτε καν περνάει από το μυαλό. Πόσο υπέροχο θα ήταν να αφεθεί και να χαμογελάσει ξανά, πριν φύγει.

Η ζωή είναι επιλογή. Είναι η δική σας ζωή. Επιλέξτε συνειδητά, επιλέξτε σοφά, επιλέξτε ειλικρινά. Επιλέξτε την ευτυχία.

Credit: Healthy-holistic-living

Αφήστε το σχόλιο σας: