10 Πολύτιμες Συμβουλές για να Ανανεώσετε τη Σχέση σας και να μην Βαριέστε με τον Σύντροφό σας. Η 7η είναι Χρυσός! - Fanpage

10 Πολύτιμες Συμβουλές για να Ανανεώσετε τη Σχέση σας και να μην Βαριέστε με τον Σύντροφό σας. Η 7η είναι Χρυσός!

Όταν ξεκινάτε μια νέα σχέση με κάποιον που πραγματικά σας αρέσει, όλα μοιάζουν διασκεδαστικά, χαρούμενα, συναρπαστικά και παρήγορα. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το πόσο καλά συμπληρώνεται ο ένας τον άλλον ή το πόσο βαθιά είναι τα συναισθήματά σας, η σχέση μπορεί να πάρει μια μονότονη, κουραστική, ενοχλητική τροπή, που μερικές φορές έρχεται σε αντίθεση με τις προσωπικές ανάγκες και επιθυμίες σας.

Η αλήθεια είναι ότι η αρχική κατάσταση κάθε νέας σχέσης, οφείλεται κυρίως στον ενθουσιασμό του καινούργιου.

Ο χρόνος, μπορεί να επηρεάσει ριζικά τα συναισθήματα και το ενδιαφέρον σας, το επίπεδο σύνδεσης και τη στάση προς τον άλλο, καθώς και την επιθυμία και την προθυμία σας να διατηρήσετε τη σχέση.

Τα σοφά ζευγάρια (αυτά που οι περισσότεροι λένε «είναι ο ένας για τον άλλο»), μετατρέπουν τη σχέση σε κρασί και συνεχίζουν να τη βελτιώνουν με το πέρασμα του χρόνου. Ωστόσο, πολλές σχέσεις τελειώνουν αφού τελειώσει η φάση της διέγερσης και δια χωρίζονται όπως το λάδι με το νερό.

Αν θέλετε η σχέση σας να έχει διάρκεια, ρίξτε μια ματιά στα 10 πράγματα που κάνουν μια σχέση πιο όμορφη.

1. Να έχετε θετική στάση απέναντι στη ζωή

Όλοι θέλουν να έχουν γύρω τους χαρούμενους ανθρώπους. Η συνεχής στάση δυσαρέσκειας, παραπόνου και γκρίνιας, προσελκύει αρνητικά συναισθήματα δημιουργώντας μια κακή διάθεση και κακές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων.

Η διατήρηση μιας θετικής στάσης απέναντι στη ζωή, σας κάνει έναν ελκυστικότερο σύντροφο, ενώ παράλληλα σας κάνει και πιο ευτυχισμένο άνθρωπο.

2. Να αγαπάτε τον εαυτό σας

Ο σύντροφός σας, δεν θέλει να είναι το αντικείμενο των θυσιών σας. Θέλει να είστε ευχαριστημένοι μαζί του και θέλει να νιώθει καλά μαζί σας.

Είναι σημαντικό, να διατηρείτε τη δική σας προσωπικότητα μέσα στη σχέση και όχι απλώς να κάνετε τα πάντα για να ευχαριστήσετε το άλλο άτομο. Για παράδειγμα, είναι εντάξει να φοράτε ένα ρούχο που σας αρέσει, ενώ στον άλλο όχι. Διατηρήστε τον εαυτό σας, ενώ ταυτόχρονα τον μοιράζεστε με το άλλο άτομο.

Κάνετε πράγματα που σας αρέσουν ξεχωριστά (χόμπι, σπουδές, φίλους) και προσπαθήστε να παραμείνετε το διασκεδαστικό και θαυμάσιο άτομο που ήσασταν, πριν συνάψετε τη σχέση.

3. Δώστε προσοχή στις επιθυμίες και τις ανάγκες του συντρόφου σας

Μην ελέγχετε και μην προσπαθείτε να αλλάξετε τον σύντροφό σας. Εάν νιώθει ότι πνίγεται θα απογοητευτεί από σας. Πρέπει να καταλάβετε, ότι ο άλλος δεν είναι κτήμα σας. Είναι φυσικό, ότι το άλλο σας μισό θέλει διαφορετικά πράγματα και έχει ξεχωριστές ανάγκες από εσάς.

4. Δείξτε θαυμασμό και ευγνωμοσύνη

Αν έχετε σχέση με κάποιον, είναι αυτονόητο ότι τον εκτιμάτε για μια σειρά από πράγματα, τον τρόπο που σας συμπεριφέρεται, το πώς σας κάνει να αισθάνεστε κλπ.

Το κλειδί είναι, να υπενθυμίζετε στο σύντροφό σας το πόσο τον θαυμάζετε για τα πράγματα που κάνει για εσάς και τον τρόπο που σας κάνει να αισθάνεστε.

5. Προσέξτε τις λέξεις

«Οι λέξεις, κόβουν πιο βαθιά και από ξυράφι». Ανεξάρτητα από το πως θα το δικαιολογήσετε μετά, δεν μπορείτε να πάρετε πίσω μια προσβολή, ένα ψέμα, μια οποιαδήποτε άσχημη κουβέντα. Για αυτό, καλό είναι να σκέφτεστε δύο φορές πριν πείτε το οτιδήποτε.

6. Δείξτε σεβασμό

Κάθε είδους υγιής σχέση, πρέπει να χτίζεται με αμοιβαίο σεβασμό.

Με το να δείχνετε σεβασμό, δείχνετε στον άλλον ότι έχει αξία για σας. Πρέπει να σέβεστε το ταίρι σας τόσο προφορικά, όσο και με τις πράξεις σας. Να σέβεστε τις απόψεις και την απόφασή του, ακόμη και όταν δεν συμφωνείτε με αυτό. Ακόμη, πρέπει να σέβεστε τους φίλους και την οικογένειά του.

7. Να έχετε κατανόηση

Όλοι περνάμε από αγχωτικές περιόδους, έχουμε κακές μέρες και στιγμές τεμπελιάς. Επηρεαζόμαστε από διάφορους παράγοντες, που μεταβάλλουν την ψυχολογία και την αξία μας. Είναι σημαντικό, να έχουμε κάποιον δίπλα μας που να μας εμψυχώνει, να μας φτιάχνει τη διάθεση και όχι να την κάνει ακόμα χειρότερη.

Προσπαθήστε λοιπόν να συμπαραστέκεστε στο άλλο σας μισό. Έχετε επίσης υπόψιν, ότι όλοι χρειαζόμαστε να περνάμε λίγο χρόνο μόνοι μας.

8. Δημιουργήστε στιγμές μαζί

Δεν υπάρχει τίποτα που να σας φέρνει πιο κοντά, από το να περνάτε χαρούμενες, άσχημες και περιπετειώδεις στιγμές μαζί. Προσπαθήστε να κάνετε κάποια πράγματα μαζί όπως ταξίδια, μαθήματα χορού ή ότι άλλο σας αρέσει.

Βγάλτε πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες, για να θυμάστε πάντοτε τις καλές εποχές που περάσατε μαζί.

9. Νικήστε τη ρουτίνα

Μερικές φορές η ζωή μοιάζει πολύ απαιτητική και κουραστική, με αποτέλεσμα να σας κάνει να ρουτινιάζετε. Προσπαθήστε να εκπλήσσετε τον σύντροφό σας τακτικά με κάτι καινούργιο. Να φέρνετε κάποια καινοτομία στη σχέση σας, όσο πιο συχνά μπορείτε.

10. Ενισχύστε την ερωτική σας ζωή

Είναι πολύ εύκολο να πέσετε στη ρουτίνα. Είναι απαραίτητο να βρίσκετε τρόπους να διεγείρετε τις αισθήσεις του συντρόφου σας και να προσεγγίσετε τις επιθυμίες του. Δοκιμάστε νέα πράγματα και κρατήστε τη σχέση σας ζωντανή.

Credit: BrightSide

Αφήστε το σχόλιο σας: