10 Συμπεριφορές που Δηλητηριάζουν τη Ζωή σας Χωρίς να το Καταλαβαίνετε και Πρέπει να Σταματήσετε να Ανεχόσαστε! - Fanpage

10 Συμπεριφορές που Δηλητηριάζουν τη Ζωή σας Χωρίς να το Καταλαβαίνετε και Πρέπει να Σταματήσετε να Ανεχόσαστε!

Υπάρχει μία άποψη πως οι άνθρωποι μας φέρονται όπως ακριβώς τους αφήνουμε και είναι σε μεγάλο βαθμό αλήθεια. Έτσι, σκεφτήκαμε να φτιάξουμε μία λίστα με πράγματα που δεν θα πρέπει να επιτρέπουμε στους άλλους να μας κάνουν.

Θα κάνει την ζωή μας καλύτερη…

3

Εάν κάποιος σας προσβάλλει για τα ρούχα σας, μην αρχίσετε τις δικαιολογίες. Δεν είστε ένοχοι για κάτι και δεν οφείλετε σε κανέναν τίποτα. Όποιος ασχολείται με σας μάλλον δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει στην ζωή του.

4

Σας πιέζουν να διαλέξετε ανάμεσα από οικογένεια και καριέρα. Αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά και στο σπίτι και το γραφείο. Δεν χρειάζεται να διαλέξετε όμως μόνο ένα. Μιλήστε για τις ανάγκες σας και με σωστή διαχείριση θα καταφέρετε να βρείτε χρόνο και για τα δύο.

5

Τα πάντα στον κόσμο είναι προκαθορισμένα. Είναι πιθανόν οι γονείς σας να γνωρίζουν καλύτερα τον κόσμο. Αυτό δεν τους δίνει όμως το δικαίωμα να επιβάλλουν τις επιλογές τους πάνω σας, όσο καλές και αν φαίνονται. Το νόημα είναι να είμαστε χαρούμενοι, όχι διάσημοι.

6

Οι σχέσεις που σας κάνουν δυστυχισμένους. Δεν λέμε να χωρίσετε εάν ο σύντροφός σας σας αναστατώνει. Εάν όμως η ζωή φαίνεται πιο εύκολη χωρίς εκείνον, τότε καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείτε.

7

Εξαναγκασμός για σεξ εάν είστε παντρεμένοι. Το σώμα σας ανήκει σε σας και πρέπει να το χρησιμοποιείτε όπως θέλετε. Ένας σύντροφος με κατανόηση θα καταλάβει την άρνησή σας. Αλλιώς θα ήταν καλό να ξανασκεφτείτε την σχέση σας.

8

Συνεχής εξαπάτηση. Μην παραβλέπετε συστηματικά ψέματα.  Εάν δείτε ότι κάποιος σας λέει ψέματα και δεν σας σέβεται, μάλλον δεν σας αγαπάει.

9

Το να μην σας σέβονται στην δουλειά. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι ανέχονται την έλλειψη σεβασμού από συναδέλφους ή εργοδότη. Εάν βρεθείτε σε μία τέτοια κατάσταση, υποστηρίξτε τον εαυτό σας και μην φοβάστε να απαντήσετε σε όσους σας ενοχλούν.

10

Σωματική και συναισθηματική κακοποίηση. Δεν υπάρχει δικαιολογία εάν κάποιος σας χτυπάει ή σας ταπεινώνει. Η ασφάλειά σας είναι πολύ σημαντική και δεν θα πρέπει να υπομένετε τις απειλές και την κακοποίηση.

11

Συνεχής έλεγχος. Εάν κάποιος θέλει να ελέγχει την κάθε σας κίνηση, αυτό δεν σημαίνει ότι νοιάζεται. Όλοι χρειάζονται τον προσωπικό τους χώρο και οι σχέσεις είναι αδύνατες χωρίς εμπιστοσύνη.

12

Το να σε κατηγορούν για τα ελαττώματά σου. Κανείς δεν είναι τέλειος αλλά αυτό δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να σε ενοχλεί και να θέλει να σε αλλάξει. Οι αλλαγές δεν εγγυώνται πως θα σε αγαπάει περισσότερο μετά.

Credit: brightside.me

Αφήστε το σχόλιο σας: