11 Φοβερά Μαθηματικά Κόλπα που θα σας Κάνουν Ξεφτέρι στις Αριθμητικές Πράξεις. Το 7ο είναι Μαγικό..! - Fanpage

11 Φοβερά Μαθηματικά Κόλπα που θα σας Κάνουν Ξεφτέρι στις Αριθμητικές Πράξεις. Το 7ο είναι Μαγικό..!

Αν δυσκολεύεστε με τα μαθηματικά, δεν φταίτε εσείς. Το πρόβλημα είναι ότι κανείς δε σας έμαθε τα πιο χρήσιμα μαθηματικά κόλπα στο σχολείο.

Συγκεντρώσαμε τα καλύτερα κόλπα, που θα σας βοηθήσουν να υπολογίζετε γρήγορα και εύκολα, και τα μαθηματικά θα γίνουν παιχνιδάκι.

Το ποσοστό ενός αριθμού

Για να βρείτε το ποσοστό ενός αριθμού (π.χ. το 40% του 300) διαιρέστε τόσο το ποσοστό και τον αριθμό με το 10 και στη συνέχεια πολλαπλασιάστε τα μεταξύ τους (4 * 30 = 120).

1

Γρήγορος υπολογισμός δύναμης στο τετράγωνο

Αυτό το κόλπο θα σας βοηθήσει να βρείτε τη δύναμη στο τετράγωνο ενός διψήφιου αριθμού που είναι πολλαπλάσιο του 5. Πολλαπλασιάστε το πρώτο ψηφίο με τον εαυτό του και προσθέστε το 1. Στη συνέχεια γράψτε δίπλα του το 25. Αυτό ήταν!

2

Προπαίδεια του 9

3

Γρήγορος πολλαπλασιασμός επί 5

Διαιρέστε τον αριθμό με το 2. Αν το αποτέλεσμα είναι ακέραιος, προσθέστε το 0 στο τέλος. Αν το αποτέλεσμα είναι δεκαδικός, αγνοήστε το δεκαδικό μέρος και σημειώστε το 5 στο τέλος.

4

Εύκολος πολλαπλασιασμός επί 11

5

Απλός πολλαπλασιασμός επί 4

Το κόλπο εδώ είναι να πολλαπλασιάσετε τον αριθμό επί 2 και στη συνέχεια να το πολλαπλασιάσετε ξανά επί 2.

6

Ένας απλός τρόπος για να υπολογίζετε το φιλοδώρημα

Αν θέλετε να αφήσετε το 15% της παραγγελίας σας ως φιλοδώρημα, υπάρχει ένας απλός τρόπος για να το υπολογίσετε. Αρχικά βρείτε το 10% του ποσού (διαιρέστε το ποσό με το 10) και στη συνέχεια προσθέστε το μισό του αποτελέσματος. Αυτό είναι το φιλοδώρημά σας.

7

Δύσκολος πολλαπλασιασμός

Αν θέλετε να πολλαπλασιάσετε μεγάλους αριθμούς, που ο ένας εκ των δύο είναι άρτιος, μπορείτε να ξαναγράψετε με ισοδύναμη διαφορετική μορφή, για να βρείτε την απάντηση.

8

Διαίρεση με το 5

Η διαίρεση μεγάλων αριθμών με το 5 είναι στην πραγματικότητα κάτι απλό. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πολλαπλασιάσετε τον αριθμό σας επί 2 και να μετακινήσετε το δεκαδικό σημείο.

9

Αφαίρεση από το 1.000

Υπάρχει ένας απλός κανόνας για την αφαίρεση ενός αριθμού από το 1.000: απλά αφαιρέστε όλα τα ψηφία από το 9, και το τελευταίο ψηφίο από το 10.

10

Μετατροπή θερμοκρασίας από Κελσίου σε Φάρεναϊτ και αντίστροφα:

Αρχικά πολλαπλασιάστε την θερμοκρασία επί 2, και στη συνέχεια προσθέστε το 30 (πιο ακριβής φόρμουλα: πολλαπλασιάστε επί 1,8 και προσθέστε το 32).

Από Φάρεναϊτ σε Κελσίου: Αντιστέψτε τη σειρά. Πρώτα αφαιρέστε το 30, και στη συνέχεια διαιρέστε το αποτέλεσμα δια 2.

11

Υπολογίστε εύκολα την κυβική ρίζα ενός αριθμού.

Για να βρείτε την κυβική ρίζα ενός μεγάλου αριθμού, χρειάζεται μόνο να απομνημονεύσετε τις κυβικές ρίζες από το 1 ως το 10. Πάρτε το τελευταίο ψηφίο του αριθμού σας, αυτό θα είναι το τελευταίο ψηφίο του αποτελέσματος. Στη συνέχεια, αγνοήστε τα τελευταία τρία ψηφία, κοιτάξτε το υπόλοιπο, και βρείτε ποια από τις πρώτες 10 κυβικές ρίζες είναι πιο κοντά χωρίς να το ξεπερνάει. Τώρα, ενώστε το αποτέλεσμα.

12

Credit: BrightSide

Αφήστε το σχόλιο σας: