11 Πράγματα για τα οποία δεν πρέπει να αισθάνεστε ντροπή μπροστά στον σύντροφό σας, αν θέλετε να έχετε μία υγιή σχέση - Fanpage

11 Πράγματα για τα οποία δεν πρέπει να αισθάνεστε ντροπή μπροστά στον σύντροφό σας, αν θέλετε να έχετε μία υγιή σχέση

Οι άνθρωποι έχουν αποκτήσει προηγμένες τεχνολογίες, αλλά οι ξεπερασμένοι κανόνες εξακολουθούν να υπάρχουν στην επικοινωνία με έναν σύντροφο. Για παράδειγμα, υπάρχουν θέματα που φαινομενικά δεν πρέπει να συζητιούνται.

Πολλά θέματα ταμπού αντιβαίνουν στις αρχές των υγιών σχέσεων – δείτε μόνοι και σας.

11. Υγεία

Μη δίνετε σημασία σε υποχόνδριους, αλλά προσποιούμενοι ότι είστε αθάνατοι είναι ανόητο. Αφήστε τον σύντροφό σας να σας φροντίσει. Μη ξεχνάτε ότι είστε μια ομάδα στην οποία οι παίκτες μπορούν να βοηθούν ο ένας τον άλλον.

10. Προσωπικές στιγμές

Πολλά ζευγάρια αναμένουν ότι τα προβλήματα στην ερωτική τους ζωή θα εξαφανιστούν με κάποιο μαγικό τρόπο. Δεν θα εξαφανιστούν. Έτσι οι ντροπές πρέπει να δώσουν έδαφος στην κοινή λογική.

9. Αστείες συνήθειες και αδυναμίες σας

Όλοι έχουμε περίεργες ασχολίες, για παράδειγμα μπορεί να σας αρέσουν τα κόμικς, τα lego και οι Backstreet Boys. Και ο σύντροφός σας έχει τις δικές του προτιμήσεις και αδυναμίες.

8. Αδιαφορία για τα παιδιά

Είναι μύθος ότι όλοι αγαπούν τα παιδιά. Έχετε το δικαίωμα να “διατηρήσετε” την επιθυμία σας να αποκτήσετε παιδιά μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή. Το βασικό είναι να συζητήσετε τα σχέδιά σας με το αγαπημένο σας πρόσωπο εγκαίρως.

7. Οικονομικά θέματα

“Δεν έχουμε αρκετά χρήματα” και “δεν υπάρχει λόγος να αγοράζεις ανοησίες” – πολλοί άνθρωποι διστάζουν να εκφράσουν αυτές τις σκέψεις, εξαιτίας του φόβου να θεωρηθούν άπληστοι ή να προκαλέσουν αμοιβαίες κατηγορίες. Ο οικογενειακός προϋπολογισμός είναι ένα καυτό θέμα, αλλά είναι καλύτερα να επιλέξετε τις σωστές λέξεις πριν φτάσετε στο σημείο βρασμού.

6. Αδυναμίες και μειονεκτήματα του συντρόφου σας

Μην συσσωρεύετε μέσα σας δυσαρέσκεια, αν η συμπεριφορά του συντρόφου σας είναι ανησυχητική. Είναι καλύτερο να θυμάστε τις αρχές ενός εποικοδομητικού διαλόγου και να λύσετε το πρόβλημα με ειρηνικό τρόπο.

5. Το δικαίωμα στη μοναξιά

Ο καθένας έχει το δικαίωμα μερικές φορές να μείνει μόνος του: να βυθιστεί στις σκέψεις του και κανείς να μη τους διακόπτει. Το “Θέλω να ξεκουραστώ από όλους” δεν είναι το ίδιο με το “Δεν σε αγαπώ πια”.

4. Προσωπικά προβλήματα

Φυσικά, η δέκατη επανάληψη του διαλόγου με τον αγενή πωλητή δεν θα εντυπωσιάσει κανέναν. Αλλά η παρατεταμένη σιωπή θα επιδεινώσει το πρόβλημα. Μεταξύ της μυστικότητας και της απροθυμίας να φορτώσετε σε κάποιον τα προβλήματά σας υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή.

3. Γονείς

Ο συμβιβασμός στην επικοινωνία με τους γονείς του συντρόφου είναι το φυσιολογικό. Ένα άλλο πράγμα είναι οι προσπάθειες των συγγενών να ελέγξουν τη ζωή σας. Νιώθετε αρνητική επίδραση από αυτό; Μιλήστε με ειλικρίνεια και υπενθυμίστε (στον εαυτό σας και τον σύντροφό σας) ότι είστε ένα ζευγάρι, όχι μια οικογενειακή ομάδα.

2. Σχέδια για το μέλλον

Μην καθοδηγήστε από το “σωστό” σενάριο ζωής, αν πηγαίνει κόντρα στα όνειρά σας. Θέλετε να κάνετε μια ριζική αλλαγή; Μοιραστείτε ιδέες με τον σύντροφό σας και πάρτε αποφάσεις από κοινού.

1. Κόμπλεξ λόγω εμφάνισης

Οι υγιείς σχέσεις και η αυστηρή αξιολόγηση της εξωτερικής εμφάνισης του συντρόφου δεν πάνε μαζί. Φυσικά, αρχικά ερωτευτήκατε τον σύντροφό σας για το πόσο όμορφος είναι, αλλά σκεφτείτε το, εσείς οι ίδιοι αγαπάτε κάποιον για αυτό που είναι, και όχι επειδή έχει ωραία μάτια. Γιατί λοιπόν νομίζεις ότι σας κρίνουν μόνο με βάση την εμφάνισή σας;

Ωστόσο, είναι προτιμότερο να μην αγγίξετε ορισμένα θέματα:

  • Σύγκριση συντρόφου με κάποιον άλλον. Ξεχάστε τις φράσεις “αυτός το κάνει και εσύ δεν μπορείς…” Και ακόμα χειρότερα «συμπεριφέρεσαι όπως αυτός / αυτή, ο μπαμπάς / η μαμά».
  • Αδυναμίες συντρόφου. Ένα άτομο μπορεί να έχει εμπειρίες τις οποίες δεν θέλει να τις συζητήσει. Μην προσπαθείτε να τον σύρετε στο πάτο των προσωπικών του τραγωδιών.
  • Φαντασιώσεις με θέμα “πώς θα μοιάζει ο σύντροφος των ονείρων μου”. Τέτοια κουβέντες δημιουργούν κόμπλεξ και σας απομακρύνουν από τον σύντροφό σας.
  • Λεπτομέρειες προηγούμενων σχέσεων. Δεν υπάρχει λόγος να βγάλετε τα εσώψυχά σας των παλιών σας σχέσεων στο νέο σας σύντροφο.
  • Αρνητική ανατροφοδότηση από γονείς / φίλους για έναν σύντροφο. Η άποψή τους μπορεί να αλλάξει και τα υποτιμητικά σχόλια θα μείνουν στη μνήμη τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Credit: ADME

Αφήστε το σχόλιο σας: