12 Λόγοι που οι Γυναίκες ΔΕΝ είναι Ευτυχισμένες στον Γάμο τους και ΟΛΟΙ οι Άντρες Πρέπει να Γνωρίζουν. - Fanpage

12 Λόγοι που οι Γυναίκες ΔΕΝ είναι Ευτυχισμένες στον Γάμο τους και ΟΛΟΙ οι Άντρες Πρέπει να Γνωρίζουν.

Γνωριστήκατε, είχατε σχέση, παντρευτήκατε και τώρα ζείτε μαζί σαν αντρόγυνο. Αλλά κάπου στη πορεία, τα πράγματα άλλαξαν.

Γιατί η γυναίκα σας είναι τόσο αγχωμένη όλη την ώρα; Αντί να διορθώσετε τα πράγματα με προσωρινές λύσεις, μπορείτε να εντοπίσετε την πηγή των προβλημάτων, και ίσως έτσι να μειώσετε το έντονο στρες της.

Δεν μιλάτε.

Σίγουρα, επικοινωνείτε, συζητώντας τα βασικά. Αλλά πότε ήταν η τελευταία φορά που είχατε στην πραγματικότητα μια καλή συζήτηση; Αν μιλάτε μόνο για τις αυριανές υποχρεώσεις ή πόσο δύσκολη ήταν η μέρα σας, τότε πιθανόν την αγχώνετε. Περάστε λίγο χρόνο μαζί, αποκλείστε τους περισπασμούς και μιλήστε αληθινά.

1

Δεν κάνετε τις αλλαγές που θέλει.

Πόσες φορές έχετε συζητήσει/ διαφωνήσει για τις ευθύνες του σπιτιού; Πόσες φορές έχετε ορκιστεί να κάνετε καλύτερα τις δουλειές στο σπίτι; Όταν δεν καταβάλλετε καμία προσπάθεια να ακολουθήσετε όσα έχετε υποσχεθεί να κάνετε στο παρελθόν, μην απορείτε γιατί είναι αναστατωμένη μαζί σας.

2

Δεν κάνετε τις σωστές ερωτήσεις.

Μερικές φορές τα ζευγάρια συζητούν, αλλά αποφεύγουν να συζητήσουν το βασικό πρόβλημα που τα απασχολεί. Δε θέλετε να το σκαλίσετε πολύ, αλλά θέλετε να μάθετε τι συμβαίνει μέσα στο κεφάλι της. Αν δεν ξέρετε τι νιώθει και τι σκέφτεται, πως θα γίνετε καλύτερος σύζυγος;

3

Που πήγε ο ενθουσιασμός;

Όταν είστε φρεσκοερωτευμένοι είναι εύκολο να είστε και ενθουσιασμένοι. Μετά από μερικά χρόνια σχέσης όμως, πρέπει να καταβάλλετε περισσότερη προσπάθεια σε αυτό.

Μπορεί να έχετε «δέσει» ο ένας τον άλλον, αλλά μην επαναπαύεστε. Βγείτε ραντεβού, χαρίστε δώρα και κάντε εκπλήξεις ο ένας στον άλλον.

4

Είναι η μόνη που μαγειρεύει.

Η οικογένειά σας χρειάζεται τρία γεύματα την ημέρα, και όσο δελεαστικό είναι απλά να καθίσετε και αφήσετε κάποιον άλλον να μαγειρέψει στο τέλος μιας κουραστικής μέρας, πρέπει να συνεισφέρετε και εσείς.

Κανείς δε σας ζητάει να φτιάξετε γκουρμέ πιάτα, αλλά σίγουρα μπορείτε να βράσετε ζυμαρικά και να φτιάξετε μια απλή σάλτα για να ξεκουράσετε τη σύντροφό σας από καιρό σε καιρό.

5

Νιώθει ο μοναδικός γονιός.

Τα παιδιά σας έχουν δύο γονείς, και λογικά θα έπρεπε να μοιράζετε το φόρτο εργασίας. Όταν η φροντίδα των παιδιών πέφτει αποκλειστικά στον έναν γονιό, ειδικά όταν υπάρχει ένας δεύτερος γονιός που είναι αμέτοχος, είναι επόμενο να συσσωρευτεί στρες και απογοήτευση.

7

Ποτέ δεν έχει ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό της.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ρωτήσατε τη γυναίκα σας ποια ταινία θα ήθελε να παρακολουθήσει ή που θα ήθελε να βγει για δείπνο; Όλοι χρειάζονται λίγη χαλάρωση και πιθανόν η γυναίκα σας να είναι συνεχώς σε ένταση. Κάντε μια προσπάθεια να τις δείξετε πόσο την εκτιμάτε.

8

Χρειάζεται χρόνο

Όλοι έχουμε νιώσει το αίσθημα στο τέλος της μέρας ότι δεν έχουμε αρκετό χρόνο για να κάνουμε τα πάντα. Η ενήλικη ζωή είναι περίπλοκη και πιθανόν η γυναίκα σας να νιώθει έτσι κατά καιρούς.

Μπορείτε να βοηθήσετε όμως: κάθε φορά μπορείτε να βοηθάτε με δουλειές ή να βοηθήσετε με το δικό της πρόγραμμα. Θα το εκτιμήσει ιδιαίτερα.

9

Χρειάζεται χώρο.

Παρομοίως, όλοι ξέρουν πως είναι το αίσθημα που απλά θέλετε να κλειστείτε σε ένα δωμάτιο και να μείνετε μόνοι. Αν έχετε παιδιά, ο συνεχής θόρυβος, μπορεί να σας κάνει να θέλετε ένα μικρό διάλειμμα από όλα. Μπορείτε να πάρετε τα παιδιά για μια βόλτα στο πάρκο και να την ενθαρρύνετε να κάνει απλά ένα ζεστό μπάνιο παρέα με ένα βιβλίο.

10

Δεν έχετε ξεχωρίσει τις προτεραιότητές σας.

Πολλοί άντρες δίνουν όλη την ενέργειά τους στη δουλειά, και είναι κουρασμένοι όταν επιστρέφουν σπίτι. Αν το κάνετε αυτό, τότε θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι η γυναίκα σας θα πιστεύει ότι καταβάλλετε μηδενική προσπάθεια στο τέλος της μέρας.

Όταν καταβάλλεστε στη δουλειά, έχει αντίκτυπο στη σχέση σας. Αλλάξτε τις προτεραιότητές σας και βεβαιωθείτε ότι κάνετε αρκετά για την οικογένειά σας.

11

Κυριαρχείτε στις διαφωνίες.

Οι διαφωνίες θα υπάρχουν, είναι δεδομένο. Ποιο είναι το στυλ σας όταν διαφωνείτε; Ακούτε στην πραγματικότητα τι λέει ή είστε κυριαρχικός και μόνο η δική σας γνώμη μετράει;

Όταν ένα άτομο δεν μπορεί να μοιραστεί τις ανησυχίες του με την αγαπημένη του, τα πράγματα θα περιπλακούν, κάνοντας την δυστυχισμένη και στρεσαρισμένη.

12

Είναι υπεύθυνη για πολλά πράγματα και κάνει τα πάντα.

Κάποιος πρέπει να αναλάβει τα ηνία για όλες τις δουλειές και όλες τις υποχρεώσεις και η γυναίκα σας πιθανόν να είναι αυτό το άτομο. Μην είστε αμέτοχος. Αναλάβετε περισσότερες ευθύνες, για να ελαφρύνετε το φορτίο της.

13

Είναι πεσμένη ψυχολογικά.

Είναι εύκολο να νιώσει κανείς ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο κατά καιρούς. Το έχετε νιώσει και πιθανόν και η γυναίκα σας.

Μιλήστε μαζί της, ρωτήστε την για τα αισθήματά της και βοήθηστε την με τις δουλειές του σπιτιού. Γίνετε καλός σύζυγος, γιατί αυτό της αξίζει.

14

Credit: Diply

Αφήστε το σχόλιο σας: