15 Απίστευτες Αλήθειες για τα Μπικίνι που ελάχιστες Γυναίκες γνωρίζουν! Η Νο.3 θα σας αφήσει Άφωνες! - Fanpage

15 Απίστευτες Αλήθειες για τα Μπικίνι που ελάχιστες Γυναίκες γνωρίζουν! Η Νο.3 θα σας αφήσει Άφωνες!

Το μπικίνι είναι ένα από τα κλασικά κομμάτια στην ντουλάπα μιας γυναίκας και μπορεί να κλέψει την καρδιά ενός άντρα, ακόμη και από μακριά. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι πολλοί δεν γνωρίζουν τα ενδιαφέροντα γεγονότα που κρύβονται πίσω από αυτό το μαγιό.

Το μπικίνι κλείνει φέτος τα 71α γενέθλια του και με αυτή την αφορμή σας παρουσιάζουμε 15 ενδιαφέρουσες αλήθειες γι’αυτό.

1. Ποιος εισήγαγε τον όρο μπικίνι;

Ο όρος μπικίνι ξεκίνησε στο Παρίσι στις 5 Ιουλίου 1946. Ο Γάλλος μηχανικός, Louis Reard, εισήγαγε αυτό το είδος μαγιό.

23

2. Πήρε το όνομα του από ένα νησί

Στον Ειρηνικό Ωκεανό υπάρχει ένα νησί που ονομάζεται Bikini Atoll. 4 μέρες πριν τις 5 Ιουλίου 1946, η Αμερική έκανε ειρηνική δοκιμή μιας βόμβας υδρογόνου στο Bikini Atoll. Το μαγιό αυτό προκάλεσε μεταφορικά κοινωνική έκρηξη, όταν το παρουσίασε ο Louis Reard.

24

3. Το πιο ακριβό μπικίνι

Ένα από τα πιο ακριβά μαγιό στον κόσμο είναι ένα μπικίνι που κοστίζει 30 εκατομμύρια δολάρια. Σχεδιάστηκε από την Susan Rosen και το Steinmetz Diamonds. Το μαγιό αυτό αποτελείται από 150 καράτια άψογων διαμαντιών στερεωμένα σε πλατίνα.

25

4. Τα μπικίνι για την ενημέρωση

Η μεγαλύτερη παρέλαση με μπικίνι έγινε τον Νοέμβριο του 2009. Συμμετείχαν πάνω από 287 γυναίκες. Η παρέλαση αυτή είχε σκοπό να ενημερώσει τον λαό της Νότιας Αφρικής για τον καρκίνο του μαστού.

26

5. Μια γυμνή χορεύτρια έγινε μοντέλο γι’αυτό

Ο Louis Reard δεν μπορούσε να βρει μοντέλο για να επιδείξει το μαγιό στην κάμερα, κι έτσι αποφάσισε να προσλάβει μια γυμνή χορεύτρια. Το όνομα της ήταν Micheline Bernardini.

27

6. Το μπικίνι απαγορεύτηκε αρχικά σε κάποιες χώρες

Τα μπικίνι ήταν απαγορευμένα στην γαλλική ακτή του Ατλαντικού, στην Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Αυστραλία. Αρχικά, είχε απαγορευτεί και σε κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ, όπως η Φλόριντα.

28

7. Η μεγαλύτερη φωτογράφιση με μπικίνι

Η μεγαλύτερη φωτογράφιση με μπικίνι έγινε στις 5 Σεπτεμβρίου 2001. Πάνω από 1.000 γυναίκες συμμετείχαν στην φωτογράφιση αυτή στο Σίδνεϊ. Η φωτογράφιση οργανώθηκε από το Cosmopolitan.

29

8. Διαγωνισμός Miss Κόσμος και μπικίνι

Στον διαγωνισμό Miss Κόσμος το 1951, ζητήθηκε από την Kiki Hakansson από την Σουηδία να φορέσει υποχρεωτικά μπικίνι για την τελετή στέψης. Οι αντιδράσεις ήταν αρνητικές, ακόμα και ο Πάπας το επέκρινε. Χώρες όπως η Ισπανία και η Ιρλανδία απείλησαν να αποσυρθούν από τον διαγωνισμό. Από τότε, η Kiki Hakansson είναι το μόνο μοντέλο που φόρεσε μπικίνι στην τελετή στέψης.

30

9. Οι Αμερικανοί αγοράζουν τα περισσότερα μπικίνι

Το 2009 έγινε γνωστό ότι οι ΗΠΑ ξόδεψαν 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε μπικίνι. Tο ποσό αυτό είναι μεγαλύτερο από το ΑΕΠ των Barbados.

31

10. Tyra Banks μπικίνι

Η Tyra Banks ήταν η πρώτη Αφροαμερικανίδα που εμφανίστηκε με μπικίνι στο εξώφυλλο του Sports Illustrated Swimsuit Edition το 1997. Η δεύτερη ήταν η Beyonce Knowles το 2007.

32

11. Μπικίνι για Μουσουλμάνες

Οι Μουσουλμάνες δεν επιτρέπεται από την θρησκεία τους να φοράνε μπικίνι. Αλλά το 2007, μια Αυστραλο-Λιβανέζα σχεδιάστρια παρουσίασε το burkini.

33

12. Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας μπικίνι

Η Κίνα είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς και εξαγωγείς μαγιό. Οι εξαγωγές τους καλύπτουν σχεδόν το 70% της αγοράς.

34

13. Η Marilyn Monroe με μπικίνι

Παρ’όλο που η Marilyn Monroe είχε εμφανιστεί αρκετές φορές με μπικίνι, η τελευταία και πιο αξιοσημείωτη εμφάνιση της ήταν για την ταινία “Something’s Got to Give” το 1962.

35

14. Παραλίες μόνο για γυναίκες στην Αίγυπτο

Η La Femme είναι μια παραλία στην Αίγυπτο, μακριά από τα άπληστα μάτια των αντρών και τις κάμερες. Είναι ένα μέρος όπου οι Μουσουλμάνες μπορούν να φοράνε μπικίνι χωρίς να αισθάνονται ότι αμαρταίνουν.

36

15. Μπικίνι υψηλής τεχνολογίας

Σήμερα ζούμε σε ένα κόσμου όπου τα μαγιό δεν προκαλούν δερματικές παθήσεις ή εγκαύματα, αφού παράγονται από ύφασμα ανθεκτικό στις ακτίνες UV και μπλοκάρουν κατά 98% τις ακτίνες του ήλιου.

37

Credit: wittyfeed.me

Αφήστε το σχόλιο σας: