15 Αστικοί μύθοι που πιστεύουμε από παιδιά αλλά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αυτός με τις 5 αισθήσεις είναι ο πιο διαδεδομένος! - Fanpage

15 Αστικοί μύθοι που πιστεύουμε από παιδιά αλλά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αυτός με τις 5 αισθήσεις είναι ο πιο διαδεδομένος!

Ως ανθρώπινα όντα, όλοι έχουμε το σύνολο των πεποιθήσεών μας και των προτιμήσεών μας. Μερικοί από αυτούς προέρχονται από τους γονείς μας, ενώ άλλοι προέρχονται από το σχολείο. Κατά τη διάρκεια του σχολείου, διδασκόμαστε πολλά πράγματα που μπορεί να μην είναι απαραίτητα λανθασμένα, αλλά δεν είναι και 100 τοις εκατό σωστά.

Ακολουθούν 15 τέτοιοι μύθοι και όλη η αλήθεια γύρω από αυτούς.

1. Το να βλέπει κανείς τηλεόραση είναι κακό για τα μάτια του.

Κάτι κλασικό από της παιδική μας ηλικία. Μας είχαν πει οι γονείς μας ότι το να παρακολουθούμε τηλεόραση, είναι κακό για τα μάτια μας και προκαλεί σοβαρές ζημιές. Αυτό, μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε τα μάτια σας κουρασμένα, ειδικά αν παρακολουθείτε στο σκοτάδι, αλλά όχι, δεν θα προκαλέσει μόνιμη ζημιά.

2. Το ξύρισμα κάνει τις τρίχες σας να ξαναβγαίνουν πιο χοντρές.

Λοιπόν, το ξύρισμα δεν κάνει τις τρίχες να βγαίνουν παχύτερες. Ο λόγος για τον οποίο το αισθάνεστε αυτό, είναι λόγω της γωνίας που ξυρίζετε τις τρίχες σας. Οι τρίχες αποκτούν μια παχιά άκρη. Με την πάροδο του χρόνου, η άκρη ακονίζεται και οι τρίχες παραμένουν κανονικές.

3. Χρειάζεστε οκτώ ώρες ύπνου.

Σύμφωνα με το The Telegraph, ο κατάλληλος αριθμός ωρών ύπνου ποικίλλει από άτομο σε άτομο και κατάσταση σε κατάσταση. Κάποιος πρέπει ιδανικά να κοιμάται έως ότου αισθάνεται ξεκούραστος, είτε αυτό είναι 6 ώρες, είτε 9 ώρες.

4. Το νερό και η ηλεκτρική ενέργεια θα μπορούσαν να είναι θανατηφόρος συνδυασμός.

Όλοι έχουμε ακούσει ότι το νερό είναι καλός αγωγός της ηλεκτρικής ενέργειας. Έτσι, όταν βλέπουμε νερό σε επαφή με ηλεκτρισμό, κάνουμε ένα βήμα πίσω. Η πραγματικότητα είναι ότι το αλμυρό νερό είναι ένας καλός αγωγός της ηλεκτρικής ενέργειας, όχι το απεσταγμένο νερού. Παρόλα αυτά, μην το δοκιμάσετε.

5. Το δόντι διαλύεται στην κόκα κόλα.

Η κόκα κόλα, έχει γενικά κακή φήμη. Έτσι, ήρθε ο αστικός μύθος ότι ένα δόντι διαλύθηκε στην κόκα κόλα. Η αλήθεια είναι ότι ναι, ο οπτάνθρακας περιέχει μερικά οξέα, αλλά η συγκέντρωσή τους δεν αρκεί για να διαλύσει ένα δόντι.

6. Το σαπούνι σκοτώνει τα βακτήρια.

Έχετε δει τις διαφημίσεις όπου ισχυρίζονται ότι το σαπούνι σκοτώνει το 99,9% των βακτηρίων. Λοιπόν, αυτό δεν συμβαίνει ακριβώς. Ναι, τα σαπούνια σκοτώνουν μερικά από τα βακτήρια, αλλά συνήθως κάνουν τη δουλειά τους ξεπλένοντας τα βακτήρια. Αλλά, δεν ξεπλένουν ή σκοτώνουν τα βακτήρια, στο βαθμό που οι εταιρείες ισχυρίζονται.

7. Οι νυχτερίδες είναι τυφλές.

Στην πραγματικότητα, μερικές από τις νυχτερίδες μπορούν ακόμη να δουν φώτα υπεριώδους ακτινοβολίας και δεν χρειάζεται καν να προηγηθούνε μέσω του ήχου.

8. Έχουμε πέντε αισθήσεις.

Μας δίδαξαν την αίσθηση της όρασης, της ακοής, της μυρωδιάς, της αφής και της γεύσης. Λοιπόν, αυτό είναι λάθος. Όταν στεκόμαστε, χρησιμοποιούμε την αίσθηση της ισορροπίας. Ομοίως, έχουμε μια αίσθηση στάσης, πόνου κλπ. Μερικοί νευρολόγοι έχουν εντοπίσει έως και 21 αισθήσεις στο σώμα μας.

9. Η τσίχλα κάνει πολύ καιρό να χωνευτεί.

Χάρη στις μητέρες μας, πιστεύαμε ότι μια τσίχλα χρειάζεται επτά χρόνια για να χωνευτεί. Αυτό δεν συμβαίνει. Οποιοδήποτε ξένο αντικείμενο με διάμετρο μικρότερη από 2 εκατοστά, μπορεί να περάσει έξω από το σώμα με σχετική ευκολία και ακόμα και αν η τσίχλα είναι μεγαλύτερη από αυτό, το γεγονός ότι είναι μαλακή βοηθάει στο να περάσει έξω από το σώμα με ευκολία.

10. Το ουράνιο τόξο έχει επτά χρώματα.

Ο λόγος που βλέπουμε μόνο επτά χρώματα στο ουράνιο τόξο, οφείλεται στους περιορισμούς της όρασής μας να βλέπουμε διαφορετικά χρώματα. Στην πραγματικότητα, έχει άπειρα χρώματα. Εκτός αυτού, ορισμένοι επιστήμονες δεν θεωρούν το βιολετί ως ξεχωριστό χρώμα. Έτσι, η τέλεια απάντηση θα ήταν από έξι έως άπειρα.

11. Ο πόνος μετά την άσκηση είναι κάτι καλό.

Ορισμένος πόνος είναι καλός. Σημαίνει ότι ο μυς σας είναι κουρασμένος και αυτό είναι το υγιές ποσό του πόνου. Εάν πονάει λίγο περισσότερο, μπορεί να σημαίνει ότι είχατε ένα μικρό τραυματισμό στους μυς σας, όχι το ιδανικό σενάριο για σας.

12. Τα αντιβιοτικά σκοτώνουν τους ιούς.

Όλα τα αντιβιοτικά σκοτώσουν την ανάπτυξη των βακτηρίων ή των ιών, αλλά όχι, δεν τα σκοτώνουν.

13. Μπορείτε να φάτε τα πάντα αν ασκήστε.

Μια καλή προπόνηση θα κάψει περίπου 700 θερμίδες, αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα πρέπει να χωνέψετε τουλάχιστον 1500 θερμίδες. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν ασκήστε σαν τρελοί, το χάμπουργκερ με τηγανητές πατάτες θα καταστρέψει τα αποτελέσματα που θα πάρετε.

14. Τα πάντα αγαπούν τα μπαμπού.

Υπάρχει ένας μύθος ότι τα πάντα αγαπούν τα μπαμπού. Το γεγονός είναι, ότι δεν το κάνουν. Τρώνε μπαμπού μόνο από ανάγκη, καθώς είναι αρκετά τεμπέλικα πλάσματα και το κυνήγι συνεπάγεται πολλή ενέργεια.

15. Τα ούρα μπορούν να θεραπεύσουν το τσίμπημα μέδουσας.

Για να θεραπεύσετε ένα τσίμπημα από μέδουσα, χρειάζεστε λίγο αλμυρό νερό, αλλά βεβαιωθείτε ότι προέρχεται από κάτι διαφορετικό από το παχύ σας έντερο.

Credit: WittyFeed

Αφήστε το σχόλιο σας: