22 Χρήσιμες Συμβουλές για το Facebook που ελάχιστοι Γνωρίζουν. Η #12 είναι Χρυσός! - Fanpage

22 Χρήσιμες Συμβουλές για το Facebook που ελάχιστοι Γνωρίζουν. Η #12 είναι Χρυσός!

O Robert Scoble από την Καλιφόρνια πρόσφατα δημοσίευσε μια λίστα με 22 όχι και τόσο γνωστούς τρόπους για να χρησιμοποιούμε το Facebook. Αποφασίσαμε να αρχίσουμε να τους μελετάμε έτσι ώστε να μπορέσουμε όλοι να τους εφαρμόσουμε.

1. Χρειάζεται να δημοσιεύσετε μόλις 3 δημοσιεύσεις από κάποιον άλλο για κάτι που σας ενδιαφέρει για να δείτε περισσότερα για το θέμα αυτό. Αν είναι τα παιδιά των φίλων σας, θα δείτε περισσότερες παιδικές φωτογραφίες. Αν είναι τεχνολογία/επιχειρηματικότητα, θα δείτε περισσότερα σχετικά με αυτό.

63

2. Κάντε 5 πρωτότυπες δημοσιεύσεις σχετικά με το ίδιο θέμα και η αρχική σας σελίδα θα γεμίσει με δημοσιεύσεις γι’αυτό.

3. Απενεργοποιήστε όσο από το απόρρητο σας σας κάνει να νιώθετε άνετα. Επιτρέψτε να σας ακολουθήσουν αντί να σας κάνουν φίλους. Μετά κάντε δημοσιεύσεις ανοιχτές σε όλους. Θα δείτε ότι θα αρχίσετε να έχετε κοινό που δεν ξέρατε ότι υπάρχει. Οι περισσότεροι παραέχουν κλειστά προφίλ. Μπορείτε να κάνετε δημοσιεύσεις μόνο για την οικογένεια σας, επιλέγοντας τις ανάλογες ρυθμίσεις σε κάθε δημοσίευση.

64

4. Βεβαιωθείτε ότι οι προσωπικές σας πληροφορίες είναι ενημερωμένες και δημόσιες. Οι περισσότεροι δεν τις έχον ανοιχτές. Θα δείτε ότι οι συνάδελφοι και φίλοι θα αρχίσουν να σας βρίσκουν.

65

5. Βάλτε όλους τους φίλους σας είτε στους “Κλειστούς φίλους” είτε στους “Γνωστούς”. Προσοχή, οι “Κλειστοί φίλοι” στέλνουν πολύ περισσότερες δημοσιεύσεις. Θα δείτε όμως ότι η αρχική σας σελίδα θα βελτιωθεί.

66

6. Σβήστε όσους δεν δημοσιεύουν στο Facebook ή δεν αλληλεπιδρούν με κανέναν. Θα δείτε ότι οι δημοσιεύσεις σας θα φτάσουν σε περισσότερο κόσμο. Γιατί; Το Facebook δημοσιεύει τα ποστ σας σε λίγους αρχικά και βλέπει τι κάνουν με αυτά. Αν έχετε φίλους που ποτέ δεν πατάνε like, δεν κοινοποιούν, δεν σχολιάζουν και δεν δημοσιεύουν, σας κάνουν κακό.

7. Πατήστε like, σχολιάστε και κοινοποιήστε τις δημοσιεύσεις άλλων. Αυτό δείχνει στο Facebook τι πράγματα θέλετε να βλέπετε.

8. Κρύψτε πράγματα που δεν θέλετε να βλέπετε, όπως σέλφι, φωτογραφίες με φράσεις ή meme. Επιλέξτε το “Δεν θέλω να το βλέπω” δεξιά από κάθε δημοσίευση και έτσι αυτά θα κρύβονται από την αρχική σας.

67

9. Σταματήστε να ακολουθείτε τα άτομα που κάνουν πολύ φασαρία, ακόμα και φίλους στην πραγματική ζωή ή συγγενείς. Αν τους βάλετε σε λίστες, θα βλέπετε τι κάνουν επιλέγοντας την λίστα, αλλά η αρχική σας θα είναι πολύ καλύτερη.

10. Τσεκάρετε την σελίδα με τις εκδηλώσεις τουλάχιστον μια φορά το μήνα. Απορρίψτε τις εκδηλώσεις που δεν θα πάτε και δεχτείτε αυτές στις οποίες θα πάτε. Έτσι, οι εκδηλώσεις γίνονται viral και όλοι κανονίζουν το ημερολόγιο τους.

68

11. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις σας μια φορά το μήνα και βεβαιωθείτε ότι παραμένουν ίδιες. Είναι πολύ σημαντικό για τις εφαρμογές στο κινητό. Αν διαγράψετε μια εφαρμογή και μετά την ξαναεγκαταστήσετε, όλες οι ρυθμίσεις επιστρέφουν στις προεπιλεγμένες.

12. Ενεργοποιήστε όλα τα στοιχεία ασφαλείας για διπλή επαλήθευση. Αν δεν το κάνετε, ο λογαριασμός σας θα χακαριστεί. Κάντε το ίδιο και για το email και τους άλλους λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων.

69

13. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τουλάχιστον 10 δημόσιες δημοσιεύσεις αν προσπαθείτε να κάνετε φίλους και ότι αυτές λένε κάτι για εσάς και τα ενδιαφέροντα σας. Αν είναι σέλφι, μην σοκαριστείτε που ο κόσμος απορρίπτει τα αιτήματα σας.

70

14. Μην αφήνετε τους άλλους να δημοσιεύουν στο προφίλ σας χωρίς την έγκριση σας. Όσοι το κάνουν αυτό, συνήθως ανεβάζουν χαζομάρες.

15. Κάντε τουλάχιστον 400 φίλους. Όσοι έχουν λιγότερους, συνήθως δεν είναι καλοί στο Facebook.

16. Αν θέλετε να γίνεται φίλος με κάποιον που έχει 5.000 φίλους, τότε πρέπει να έχετε τουλάχιστον 50 κοινούς. Γιατί; Δεν μπορούν να προσθέσουν άλλους φίλους και χρειάζονται μια κοινωνική απόδειξη ότι δεν είστε άγνωστος. Αν θέλετε να κάνετε φίλο ένα φυσιολογικό άτομο, θυμίστε του από πού γνωρίζεστε. Επίσης, βοηθά να έχετε τουλάχιστον 5 κοινούς φίλους.

17. Οι περισσότερες δημοσιεύσεις δεν έρχονται σε σας. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για κάποιους, επισκεφτείτε το προφίλ τους. Ή ακόμα καλύτερα, βάλτε τους σε μια λίστα και μπείτε σε αυτή. Οι λίστες δείχνουν τα πάντα, ενώ η αρχική μόνο τα πιο δημοφιλή.

71

18. Βεβαιωθείτε ότι αν μπαίνετε από κινητό, η εφαρμογή του Facebook γνωρίζει πού είστε. Έτσι βλέπετε τους Κοντινούς Φίλους και κάποια πράγματα για την τοποθεσία όπου βρίσκεστε.

19. Δημοσιεύετε κυρίως με εργαλεία του Facebook. Όσοι αναδημοσιεύουν από το Twitter, δεν είναι καλοί στο Facebook. Το ίδιο και όσοι χρησιμοποιούν το Buffer ή το Hootsuite.

20. Ασχοληθείτε με τα σχόλια τα δικά σας αλλά και των άλλων. Κάντε δημοσιεύσεις που παρακινούν τους άλλους να σχολιάσουν κι έτσι θα γίνουν πιο γνωστές.

72

21. Μπορείτε να οργανώσετε το υλικό σας από τα αριστερά. Από τον υπολογιστή, μπορείτε να κάνετε κλικ στα μικρά εικονίδια και να τα οργανώσετε. Βάλτε τα και αυτά σε λίστες για να έχετε γρήγορη πρόσβαση.

22. Αντιμετωπίστε το Facebook σαν γεύμα. Δεν θα σερβίρατε μακαρόνια χωρίς σάλτσα, έτσι; Αν έχετε μόνο δημοσιεύσεις παιδιών, είναι σαν μακαρόνια χωρίς σάλτα. Αλλά έχετε και άλλα ενδιαφέροντα, σωστά; Το ίδιο και για όσους δημοσιεύουν μόνο σέλφι, μόνο ζώα ή μόνο meme. Θέλετε να σας ξέρουν μόνο γι’αυτό; Δείξτε στους φίλους σας ότι είστε έξυπνοι και ότι έχετε πολλά και διάφορα ενδιαφέροντα.

73

Credit: brightside.me

Αφήστε το σχόλιο σας: