25 Βασικοί κανόνες του Σαβουάρ Βιβρ που πρέπει να γνωρίζετε.. Δώστε βάση στον 7ο! - Fanpage

25 Βασικοί κανόνες του Σαβουάρ Βιβρ που πρέπει να γνωρίζετε.. Δώστε βάση στον 7ο!

Οι κοινωνικοί κανόνες, τα ήθη και τα έθιμα αποτελούν μέρος της καθημερινής μας ζωής, είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι. Η απάντηση «Με της υγείες σου!», όταν κάποιος φτερνίζεται ή η προθυμία του να κρατήσει κάποιος την πόρτα ανοιχτή κατά την έξοδο ενός χώρου, είναι όλα μορφές εθιμοτυπίας που έχουν περάσει στον άνθρωπο από τη νεαρή ηλικία. Ενώ μερικές φορές φαίνονται ανόητοι και εντελώς αυθαίρετοι, βοηθούν στη διατήρηση ενός είδους κοινωνικής τάξης και πολιτιστικής συνοχής, μεταξύ των ανθρώπων.

Σε ένα χαοτικό κόσμο, αυτοί οι άγραφοι κανόνες είναι ευχάριστες υπενθυμίσεις της αμοιβαιότητας και της ανθρώπινης συμπόνιας. Παρακάτω θα δείτε 25 κανόνες της σύγχρονης δεοντολογίας, που είναι σημαντικό να γνωρίζετε.

1. Ενεργοποιήστε το κινητό σας τηλέφωνο στο αθόρυβο και βάλτε το στην τσέπη σας, όταν βρίσκεστε σε κάποια εταιρεία. Προσπαθήστε να μην το ακουμπήσετε καν πάνω στο τραπέζι.

1

2. Αν έχετε αργήσει σε μια οργανωμένη εκδήλωση, όπως για παράδειγμα σε ένα μάθημα γιόγκα, βρείτε μια διαθέσιμη θέση στο πίσω μέρος. Δεν έχετε το δικαίωμα να διαταράξετε όλους τους άλλους, επειδή θέλετε ένα σημείο στο μπροστινό μέρος. Την επόμενη φορά, προσπαθήστε να είστε στην ώρα σας!

3. Αν πρόκειται να αργήσετε για κάποιο λόγο, πρέπει να ειδοποιήσετε την εταιρεία σας τουλάχιστον μια ώρα πριν ώστε να μπορέσει να κάνει το πρόγραμμά της.

2

4. Κρατήστε τα προσωπικά σας θέματα στο τηλέφωνο ή στις προσωπικές σας συνομιλίες. Τα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, δεν αποτελούν προσωπικό ημερολόγιο.

5. Μην τραβάτε φωτογραφίες ανθρώπων σε δημόσιους χώρους και στη συνέχεια τις δημοσιεύετε στα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μόνο αν έχετε τη συγκατάθεσή τους εκ των προτέρων, μπορείτε να το κάνετε.

6. Μην σπρώχνετε την καρέκλα κάποιου άλλου, αντί για αυτόν. Είναι αδύνατο να προβλέψει πόσο χώρο χρειάζεστε για να κάτσετε πιο άνετα!

7. Όταν γευματίζετε σε ένα εστιατόριο, μην τοποθετείτε την προσωπική σας τσάντα στην αγκαλιά σας ή την καρέκλα. Κρεμάστε την τσάντα σας στην πλάτη της καρέκλας, ή τοποθετήσετε τη στο πάτωμα.

8. Εάν γευματίζετε και αισθάνεστε την ανάγκη να φυσήξετε τη μύτη σας, πείτε συγνώμη και πηγαίνετε στο μπάνιο.

9. Αν κάποιος σας στείλει ένα μεγάλο γραπτό μήνυμα, μην απαντήσετε με ένα απλό «Οκ»! Επίσης, εάν θέλετε να κάνετε μια σημαντική συζήτηση, θα πρέπει να γίνει πρόσωπο με πρόσωπο, ή τουλάχιστον μέσω τηλεφώνου. Τα γραπτά μηνύματα δεν είναι λύση για τα πάντα.

10. Αν είστε καλεσμένος σε μια εκδήλωση που έχει ήδη ξεκινήσει, πρέπει να εμφανιστείτε. Σημείωση: αυτό δεν ισχύει για τις μαζικές εκδηλώσεις του facebook.

11. Εάν πάτε κάποια επίσκεψη, βεβαιωθείτε ότι έχετε φέρει κάτι μαζί σας. Μπορεί να είναι ένα μπουκάλι κρασί, ένα κέικ για επιδόρπιο, ή κάτι εντελώς διαφορετικό. Είναι σημαντικό να ευχαριστήσετε τον οικοδεσπότη για τη φιλοξενία του, με ένα μικρό σύμβολο ευγνωμοσύνης.

3

12. Αποφείγετε να μιλήσετε στο τηλέφωνο, όταν βρίσκεστε στο λεωφορείο ή το τρένο, εκτός και αν μιλάνε όλοι οι άλλοι. Αν πρέπει οπωσδήποτε να καλέσετε κάποιον, προσπαθήστε η συνομιλία σας να είναι γρήγορη και σύντομη.

13. Βεβαιωθείτε ότι τα ακουστικά σας είναι σωστά συνδεδεμένα στην πρίζα, πριν ανοίξετε ένα παιχνίδι ή το αγαπημένο σας τραγούδι. Επίσης, ελέγξτε ότι η ένταση είναι σε ένα κατάλληλο επίπεδο.

14. Κατά την επιβίβαση ή αποβίβαση σε αεροπλάνο, προσπαθήστε να στοιβάζετε όσο καλύτερα γίνεται τα πράγματά σας και ανοίγετε το διάδρομο όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

15. Κρατήστε τη δεξιά πλευρά, όταν περπατάτε στο πεζοδρόμιο. Αυτό επιτρέπει στους ανθρώπους που κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση, να περνούν από τα αριστερά.

16. Όταν κάνετε μια απρόσμενη κλήση, ρωτήστε αν είναι κατάλληλη στιγμή για να μιλήσετε. Ο καθένας έχει διαφορετικά χρονοδιαγράμματα και δεν είναι ασφαλές να υποθέτουμε πότε βολεύει κάποιον να μας μιλήσει.

17. Αν πρέπει να αφήσετε ένα φωνητικό μήνυμα, αναφέρετε σίγουρα το όνομα σας, τον λόγο της κλήσης και τον αριθμό σας.

18. Όταν συναντήσετε κάποιον για πρώτη φορά, δώστε το χέρι σας για χειραψία. Αυτή είναι μια ευγενική χειρονομία, που δεν προορίζεται μόνο για τις συνεντεύξεις!

4

19. Μην μιλάτε άσχημα σε ταμίες, σερβιτόρους και πωλητές. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, μπορείτε να το λύσετε ευγενικά.

20. Μην μιλάτε για άλλους ανθρώπους πίσω από την πλάτη τους. Είναι μια πολύ κακή συνήθεια. Μην αφήνετε τους άλλους ανθρώπους να σας περνούν για κουτσομπόλη.

21. Μην υποθέτετε ότι κάποιος άλλος πρόκειται να πληρώσει το γεύμα ή τον καφέ σας, ακόμα κι όταν είναι κάποια σημαντική ημερομηνία.

22. Αν κάποιος έχει κάτι στα δόντια του, σημάδι από τα γυαλιά του, ή χαρτί τουαλέτας στο παπούτσι του, διακριτικά ενημερώστε τον! Οι περισσότεροι άνθρωποι θα το εκτιμούσαν, ακόμα κι αν δεν ξέρατε καλά ο ένας τον άλλον.

23. Αν κάποιος σας προσφέρει μια μέντα ή μια τσίχλα, δεχτείτε τη. Πιθανώς να τη χρειάζεστε.

24. Πριν βγείτε έξω για φαγητό, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει σωστά τον προϋπολογισμό σας και τα χρήματα σας φτάνουν να πληρώσετε το λογαριασμό. Διαφορετικά, επιλέξτε κάποιο άλλο μαγαζί.

25. Εάν θέλετε να παίξετε με τη γάτα ή το σκύλο κάποιου, πάντοτε να παίρνετε την άδειά του.

Να χρησιμοποιείτε τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς όσο πρέπει, διασφαλίζοντας ότι δεν προκαλούν ενόχληση ή ασέβεια προς τους γύρω σας. Μην το παρακάνετε με τους κανόνες ευγενείας, αλλά να δείχνετε περισσότερη κατανόηση.

Credit: Theheartysoul

Αφήστε το σχόλιο σας: