30 Σοβαρά Λάθη που ΟΛΟΙ κάνουμε όταν είμαστε Νέοι και για τα οποία Μετανιώνουμε καθώς Μεγαλώνουμε - Fanpage

30 Σοβαρά Λάθη που ΟΛΟΙ κάνουμε όταν είμαστε Νέοι και για τα οποία Μετανιώνουμε καθώς Μεγαλώνουμε

Όλοι θέλουμε να ζήσουμε τη ζωή μας χωρίς να μετανιώνουμε για πράγματα, αλλά οι περισσότεροι αφήνουμε εμπειρίες ζωής να περνάνε από δίπλα μας χωρίς να τις εκμεταλλευόμαστε και στη συνέχεια αναρωτιόμαστε τι θα γινόταν αν τις ζούσαμε. Αν βρίσκεστε συχνά σε καταστάσεις, όπου νιώθετε διχασμένοι για το τι πρέπει να κάνετε, αυτά τα 30 πράγματα που πιθανόν αργότερα στη ζωή σας θα μετανιώσετε, θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε. 

1. Φοβάστε την αλλαγή

H αλλαγή μπορεί να είναι τρομακτική, αλλά μη αφήνετε αυτό να σας σταματήσει. Μια μετακόμιση, τα ταξίδια, ένας χωρισμός, μια νέα δουλειά…Παραμερίστε τον φόβο και κάντε μεγάλα βήματα στη ζωή σας, που θα σας οδηγήσουν σε μεγαλύτερες ευκαιρίες.

2. Δεν μαθαίνετε μια νέα γλώσσα

Υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές κουλτούρες, χώρες και γλώσσες να εξερευνήσετε. Το να μάθετε μια άλλη γλώσσα, δε θα είναι μόνο ενδιαφέρον, αλλά και θα επεκτείνετε τις γνώσεις σας και θα είναι ακόμα ένα επιπλέον προσόν!

3. Παραμένετε σε μια κακή σχέση

Περνώντας μήνες ή χρόνια σε μια κακή σχέση είναι χάσιμο χρόνου. Μόλις την αφήσετε πίσω σας, θα εύχεστε να το κάνατε νωρίτερα.

4. Δεν χρησιμοποιείτε αντηλιακό

Ενώ μπορεί επίτηδες να ξεχνάτε να φορέσετε αντηλιακό με την ελπίδα να αποκτήσετε ένα χρυσαφένιο μαύρισμα, μπορεί να βλάπτετε σοβαρά την επιδερμίδα σας. Ρυτίδες, κρεατοελιές και καρκίνος του δέρματος μπορούν να αποφευχθούν, αν προστατεύτετε κατάλληλα τον εαυτό σας.

5. Δεν ταξιδεύετε όταν έχετε την ευκαιρία

Μπορεί να σκέφτεστε «Θα ταξιδέψω σε μερικά χρόνια όταν θα έχω αρκετά λεφτά/χρόνο,» αλλά η αλήθεια είναι ότι όσο μεγαλώνετε, τόσο πιο δύσκολο είναι να αφήσετε τα πάντα και να ταξιδέψετε. Αξιοποιήστε το παρόν.

1

6. Δεν γυμνάζεστε

Δε χρειάζεται να γραφτείτε σε γυμναστήριο για να γυμναστείτε. Πάτε για περπάτημα, για τζόγκινγκ, για βόλτα με το ποδήλατο ή κάντε γυμναστική στο σπίτι. Νους υγιής εν σώματι υγιεί.

7. Αφήνετε την κοινωνία να σας καθορίσει

Μην αφήνετε το φύλο, τη φυλή, την ηλικία, την κοινωνικοοικονομική θέση ή οτιδήποτε άλλο να σας εμποδίσει να κυνηγήσετε τα όνειρά σας. Βρείτε το πάθος σας και να είστε αρκετά δυνατοί να το ζήσετε, παρά τις γνώμες των άλλων.

8. Δεν ακούτε τις συμβουλές των γονιών σας

Όσο και αν αντιδράμε όταν έχουν δίκιο, οι γονείς έχουν καλές συμβουλές. Μάθετε να τους ακούτε και εκτιμάτε τις προτάσεις και τις ανησυχίες τους.

9. Φοβάστε να πείτε «Σ’ αγαπώ»

Αυτή η μικρή φράση μπορεί να είναι τρομακτική, αλλά αν χάσετε την ευκαιρία να τη πείτε, μπορεί να είναι καθοριστικής σημασίας. Αν το νιώθετε πραγματικά, αφήστε να το μάθει το άλλο άτομο.

10. Παραμένετε σε μια απαίσια δουλειά

Όλοι έχουν υποχρεώσεις και κάνουμε δουλειές που δεν νιώθουμε ενθουσιασμό. Αλλά ψάξτε τρόπους να βελτιώσετε τη κατάστασή σας, αντί απλά να την αποδεχτείτε.

2

11. Είστε υπερβολικά απορροφημένοι με τον εαυτό σας

Αν νοιάζεστε μόνο για τον εαυτό σας, τότε θα καταλήξετε χωρίς κανέναν στο πλευρό σας. Μάθετε να νοιάζεστε για τις ανάγκες των κοντινών σας ανθρώπων.

12. Νοιάζεστε υπερβολικά για τη γνώμη των άλλων

Ό,τι και αν κάνετε, πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα ασκεί κριτική. Μάθετε να σηκώνετε ανάστημα.

13. Να μην υπερασπίζεστε τον εαυτό σας

Μην αφήνετε τους άλλους να υποτιμούν τις ιδέες ή τις γνώμες σας. Υπερασπιστείτε τα πιστεύω σας και αφήστε τη φωνή σας να ακουστεί.

14. Κρατάτε κακίες

Οι άλλοι πάντα μας πληγώνουν, είναι αναπόφευκτο. Αλλά κάθε στιγμή που κρατάτε κακίες και είστε θυμωμένοι με κάποιον, σας στερούν χρόνο από τον εαυτό σας. Μάθετε να προχωράτε μπροστά.

15. Βάζετε τα όνειρα των άλλων μπροστά από τα δικά σας

Ενώ είναι σπουδαίο να βοηθάτε άλλους να πετύχουν τους στόχους τους, μην αφήνετε τα δικά σας όνειρα να ξεχαστούν.

3

16. Εργάζεστε υπερβολικά

Το να εργάζεστε σκληρά είναι σπουδαίο χαρακτηριστικό. Αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα που είναι πολύ πιο σημαντικά, όπως το να απολαμβάνετε τη ζωή και περνάτε χρόνο με τα αγαπημένα σας άτομα.

17. Δεν μαθαίνετε να μαγειρεύετε

Ακόμα και να μάθετε να ετοιμάζετε ένα γευστικό γεύμα, θα σας δώσει αίσθημα ικανοποίησης. Δοκιμάστε κάτι νέο!

18. Προσκολλάστε σε άτομα που σας πληγώνουν t

Οι άνθρωποι μπαίνουν και φεύγουν στις ζωές μας για διαφορετικούς λόγους. Αν κάποιος σας πληγώνει συνεχώς, τότε ήρθε η ώρα να τους διώξετε από τη ζωή σας για το δικό σας καλό.

19. Αποτυγχάνετε να τελειώσετε ό,τι ξεκινάτε

Όσο και αν θέλετε να τα παρατήσετε, να θυμάστε ότι υπάρχει ισχυρή θέληση όταν έχετε το κουράγιο να ολοκληρώνετε όσα ξεκινάτε.

20. Δεν σταματάτε για να εκτιμήσετε τη στιγμή

Αυτός ο κόσμος κινείται τόσο γρήγορα που συχνά δεν έχουμε χρόνο να τον απολαύσουμε. Μάθετε πότε να επιβραδύνετε τις κινήσεις σας και να εκτιμήσετε την ομορφιά της κάθε στιγμής.

4

21. Δεν περνάτε αρκετό χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα

Θα μετανιώσετε όταν είστε τόσο απασχολημένοι και δεν μπορείτε να παρευρεθείτε σε μια οικογενειακή εκδήλωση, ή απλά να κάνετε μια σύντομη επίσκεψη. Θα υπάρξουν στιγμές, που οι αγαπημένοι σας δε θα είναι πια εκεί. Μη χάνετε ευκαιρίες.

22. Δεν παίρνετε μεγάλα ρίσκα

Το να πάρετε ένα ρίσκο, μπορεί να αλλάξει δραστικά τη ζωή σας. Μη φοβάστε να κυνηγήσετε αυτά που θέλετε.

23. Ανησυχείτε υπερβολικά

Πάντα θα υπάρχει κάτι για να ανησυχείτε, αλλά το συνεχές άγχος μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας. Επιλέξτε να δώσετε προτεραιότητες και να βάλετε τα δυνατά σας.

24. Εμπλέκεστε σε δραματικές καταστάσεις

Το να εμπλέκεστε σε δραματικές καταστάσεις, δεν είναι μόνο χάσιμο χρόνου, αλλά μπορεί και να σας επηρεάσει ψυχολογικά. Αποφύγετε καταστάσεις ή άτομα που σας στερούν θετική ενέργεια.

25. Δεν είστε ευγνώμονες

Αναγνωρίστε τα άτομα και τα πράγματα που σας προσφέρουν ευλογία στη ζωή σας. Ακόμα και όταν τα πράγματα είναι δύσκολα, πάντα υπάρχει κάτι για να ευγνωμονείτε.

5

26. Πιστεύετε ότι δεν χρειάζεστε φίλους

Μπορεί να είστε καλά μόνοι σας, αλλά οι καλοί φίλοι είναι ένα εκπληκτικό δώρο της ζωής. Οι πραγματικοί φίλοι ξέρουν πως να σας στηρίξουν και βρίσκονται πάντα δίπλα σας.

27. Δεν τελειοποιείτε ένα χόμπι

Βρείτε κάτι που σας αρέσει και τελειοποιήστε το. Θα διασκεδάσετε, θα νιώσετε ολοκλήρωση και θα μάθετε κάτι νέο!

28. Δεν διαβάζετε αρκετά

Συχνά φαίνεται ότι το διάβασμα είναι αδύνατο με το απαιτητικό πρόγραμμα των ζωών μας. Αλλά αν βρείτε χρόνο να διαβάσετε, θα επεκτείνετε τις γνώσεις σας, το λεξιλόγιό σας και το πνεύμα σας. Διαλέξτε ένα βιβλίο και αφήστε το μυαλό σας να περιπλανηθεί.

29. Δεν προσπαθείτε αρκετά στις σπουδές

Γιατί να μην προκαλέσετε τον εαυτό σας να βάλετε τα δυνατά σας; Κάντε τις σπουδές σας κάτι για το οποίο θα είστε περήφανοι! ]

30. Δεν κάνετε εθελοντική εργασία

Είτε είναι φιλανθρωπική εθελοντική εργασία είτε φιλοζωική, πάντα μπορείτε να κάνετε κάτι για να κάνουμε το κόσμο μας καλύτερο!

Ποτέ δεν είναι αργά!

Credit: Davidwolfe

Αφήστε το σχόλιο σας: