ΑΛΗΘΕΙΕΣ

5 ασυγχώρητα λάθη που κάνουμε στις σχέσεις μας και καταστρέφουμε κάτι τόσο όμορφο!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ! Φτιάξαμε μια λίστα με λάθη που πρέπει να αποφύγεις αν θέλεις να διατηρήσεις τη σχέση σου σώα κι αβλαβή. Διαφορετικά, το τέλος είναι προδιεγραμμένο κι απλά περιμένεις την ώρα και τη στιγμή που θα γίνει η …έκρηξη.

Ποια είναι αυτά;

1. Η απιστία

Τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, το κέρατο είναι κάτι το οποίο δεν θα έπρεπε να …


ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ! Φτιάξαμε μια λίστα με λάθη που πρέπει να αποφύγεις αν θέλεις να διατηρήσεις τη σχέση σου σώα κι αβλαβή. Διαφορετικά, το τέλος είναι προδιεγραμμένο κι απλά περιμένεις την ώρα και τη στιγμή που θα γίνει η …έκρηξη.

Ποια είναι αυτά;

1. Η απιστία

Τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, το κέρατο είναι κάτι το οποίο δεν θα έπρεπε να συγχωρείται σε μία σχέση. Ακόμη κι αν δεχτούμε πως ήταν ένα λάθος της στιγμής κι όχι κάτι που βγήκε μέσα από …έρωτα και συναίσθημα, τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά. Πρώτον, για να απιστήσει ένας από τους δύο συντρόφους, σημαίνει πως η σχέση έχει ορισμένα βαθύτερα προβλήματα τα οποία άπαξ και δε λύθηκαν στο ξεκίνημά τους, δύσκολα θα επιλυθούν στην κορύφωσή τους. Έπειτα, μια σχέση δεν είναι ποτέ ξανά ίδια μετά από περιστατικό απιστίας. Η εμπιστοσύνη έχει χαθεί, το γυαλί έχει ραγίσει και οι περιπτώσεις όπου οι δύο σύντροφοι κατάφεραν να το ξανακολλήσουν, μετριούνται στα δάχτυλα. Και στην τελική, δεν είστε παντρεμένοι…

2. Η έλλειψη καθαριότητας

Επανάσταση στις Δίαιτες! Χάσε 10 Κιλά Μέχρι να Μπει ο Αύγουστος!

Το ζήτημα της καθαριότητας είναι τόσο λεπτό κι ευαίσθητο που δεν μπορώ να γράψω και να πω ακριβώς αυτά που σκέφτομαι. Όταν όμως, έρχεσαι με έναν άνθρωπο τόσο κοντά (πιο κοντά δε γίνεται βασικά), πρέπει να τηρήσεις τους βασικούς κανόνες καθαριότητας. Διαφορετικά, το πρόβλημα είναι μεγάλο και δεν είμαι καθόλου υπερβολική όταν το κατατάσσω στις «βασικές αιτίες χωρισμού». Άλλωστε, δε ζητάμε πολλά. Καθημερινό μπάνιο, αλλαγή εσωρούχων τουλάχιστον μία φορά την ημέρα και …αποσμητικό. Αυτά τα ολίγα.

3. Οι επαφές με πρώην

Οι πρώην, ονομάζονται «πρώην» για πολύ συγκεκριμένο λόγο: ανήκουν στο παρελθόν! Δε λέω να μην ανταλλάσσεται «χρόνια πολλά» σε γιορτές και γενέθλια, ούτε να αλλάζετε πεζοδρόμιο κάθε φορά που εμφανίζεται μπροστά σας. Δεν είμαστε και στο Γυμνάσιο άλλωστε. Από την άλλη όμως, δε γίνεται να έχετε προχωρήσει στη ζωή σας, να επενδύετε σε μια νέα σχέση και ταυτόχρονα να μιλάτε κάθε βράδυ με τον/την πρώην σας στο facebook, να βγαίνετε για καφέ ή να χορεύεται σε περίπτωση συντάντησης σε κάποιο κλαμπ. Όλα τα πράγματα, έχουν και τα όριά τους…

4. Η κόντρα με την οικογένειά του/της

Για κάθε άνθρωπο, η οικογένειά του (γονείς κι αδέρφια σε πρώτη φάση) είναι ό,τι πιο σημαντικό έχει στη ζωή του. Μπορεί εσύ, να βλέπεις την οικογένεια του/της δικού/ιάς σου να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο, μπορεί να διαφωνείς με τις αντιλήψεις τους και να έχεις κουραστεί με κάποιες από τις συμπεριφορές τους. Ακόμη κι έτσι να είναι, δεν αποτελεί δική σου δουλειά να τους κρίνεις συνέχεια, να επισημαίνεις τα σφάλματά τους και να προσπαθείς να δημιουργήσεις ίντριγκες. Όσο πιο αποστασιωποιημένος/η, τόσο το καλύτερο.

5. Η αμφισβήτηση αυτού με το οποίο ασχολείται

Παίζει να είναι μεγαλύτερο λάθος ακόμη κι από την απιστία. Από τη στιγμή που ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου, έχει αποφασίσει να επενδύσει τον χρόνο και τις ιδέες του σε κάτι, εσύ οφείλεις να τον/την στηρίξεις και να βοηθήσεις να φτάσει στην κορυφή. Υπονομεύοντας και υποτιμώντας τις σπουδές, την εργασία ή τα χόμπι του, είναι σαν να ακυρώνεις ολόκληρη την προσωπικότητα του/της συντρόφου σου. Γεγονός, που αρκεί να σας χωρίσει χωρίς ιδιαίτερη σκέψη και συζήτηση.

Έχε λοιπόν αυτόν τον οδηγό ευαγγέλιο στη σχέση σου, γιατί πολλές φορές δεν φτάνει μόνο η αγάπη, ο έρωτας ή ο ενθουσιασμός για να εξελιχθούν όλα όπως τα έχεις φανταστεί.

Πηγή: neopolis.gr

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας

More stories