5 Τρομακτικές επιπτώσεις που έχει ο χωρισμός στο ανθρώπινο σώμα. Η 4η θα σας σοκάρει! - Fanpage

5 Τρομακτικές επιπτώσεις που έχει ο χωρισμός στο ανθρώπινο σώμα. Η 4η θα σας σοκάρει!

Οι χωρισμοί είναι δύσκολοι για όλους. Υπάρχουν πολλά συναισθήματα και στρες που επηρεάζουν άμεσα το σώμα μας. Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα, όταν χωρίζετε από το αγαπημένο σας πρόσωπο:

1. Άγχος και προβλήματα με τον ύπνο

Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη την ανθρώπινη επαφή και όταν την χάνουν, αισθάνονται πόνο. Η ανάγκη για επαφή επιδεινώνεται και προκαλεί άγχος. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι μετά από έναν χωρισμό ενεργοποιείται το ίδιο σημείο του εγκεφάλου με τον εθισμό στην κοκαΐνη.

112

2. Πόνος στο στήθος

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι μετά τον χωρισμό δέχονται νευρικά σήματα που σχετίζονται με τον σωματικό πόνο. Τέτοια σήματα στέλνονται όταν, για παράδειγμα, χύνουμε έναν καυτό καφέ ή καιγόμαστε. Ο πόνος είναι στον εγκέφαλο και αυτά τα σήματα μετατρέπονται σε πραγματική δυσφορία. Σε αυτή την περίπτωση σε πόνο στο στήθος ή πονοκέφαλο.

Ούτε η καρδιά λειτουργεί καλά μετά από έναν χωρισμό. Κάποιος με καρδιακή πάθηση μπορεί να έχει πρόβλημα να διαχειριστεί το στρες. Άλλες πιθανές επιπτώσεις είναι η αρρυθμία ή η καρδιακή προσβολή.

113

3. Προβλήματα στο δέρμα

Πέρα από το γεγονός ότι όταν κάποιος έχει κατάθλιψη, δεν φροντίζει πολύ τον εαυτό του, η κατάσταση του δέρματος επιδεινώνεται εξαιτίας των ορμονών του στρες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ακμή και απώλεια μαλλιών.

114

4. Πόνος στους μυς

Πολλοί είναι επιρρεπείς σε τραυματισμούς των μυών, όταν είναι στεναχωρημένοι. Επίσης, λόγω του στρες μπορεί να εμφανιστούν σπασμοί στους μυς και να προκαλέσουν πόνο σε διάφορα σημεία του σώματος.

115

5. Απώλεια όρεξης ή αύξηση βάρους

Μετά από έναν χωρισμό πολλοί έχουν προβλήματα με την όρεξη τους. Αλλά μακροπρόθεσμα, ο χωρισμός οδηγεί σε αύξηση του βάρους. Λόγω του άγχους, τα κύτταρα γίνονται πιο ευαίσθητα στην ινσουλίνη και το σώμα αρχίζει να εκκρίνει όλο και μεγαλύτερες ποσότητες, αυξάνοντας την συσσώρευση λίπους.

Η αύξηση βάρους μπορεί να σχετίζεται με την αϋπνία ή την έλλειψη άσκησης. Τέλος, το στρες διαταράσσει το γαστρεντερικό σωλήνα, προκαλώντας κοιλιακό άλγος και διάρροια.

116

Μπόνους

Για να καταπολεμήσετε αυτές τις επιπτώσεις και να παραμείνετε θετικοί, να θυμάστε ότι όλα γίνονται για το καλό σας και ότι μπορείτε να το καταπολεμήσετε.

Credit: brightside.me

Αφήστε το σχόλιο σας: