5 Ξεκάθαρα Σημάδια που Φανερώνουν ότι δεν είσαι ακόμα Έτοιμη για να κάνεις σοβαρή Σχέση - Fanpage

5 Ξεκάθαρα Σημάδια που Φανερώνουν ότι δεν είσαι ακόμα Έτοιμη για να κάνεις σοβαρή Σχέση

Μια πληγωμένη καρδιά σίγουρα δεν είναι το πιο ευχάριστο συναίσθημα στον κόσμο και μερικές φορές νομίζουμε ότι μια καινούρια αγάπη θα γιατρέψει όλο τον πόνο μια κι έξω. Αλλά είναι πράγματι έτσι; Σας παρουσιάζουμε παρακάτω κάποιους πολύ σημαντικούς λόγους για τους οποίους δεν θα έπρεπε να βιαστείτε να κάνετε σχέση.

5. Μοναξιά

23

Πριν ξεκινήσετε να βγαίνετε (ή ακόμα και να αναζητάτε) με ένα νέο άτομο, πρέπει πάντα να ρωτάτε τον εαυτό σας «Για ποιο λόγο;». Αν η απάντηση είναι «Μα αισθάνομαι μοναξιά», τότε πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Μάθετε να απολαμβάνετε τον χρόνο με τον εαυτό σας. Είναι εντάξει να είστε μόνοι και ευτυχισμένοι.

Δεν χρειάζεστε κάποιον άλλο για να αισθανθείτε ευτυχισμένη. Ξεκινήστε μια δραστηριότητα, μια νέα γλώσσα ή εργαστείτε εθελοντικά για κάποιον οργανισμό για να νιώσετε χαρά και ικανοποίηση. Περιτριγυρίστε τον εαυτό σας με ενδιαφέροντα άτομα και μην βασίζετε τις επιλογές στα στον φόβο της μοναξιάς.

4. Διαταραχή έλλειψης αγάπης για τον εαυτό σας

24

Άλλη μια κακή απάντηση στην ερώτηση «Για ποιο λόγο;», είναι το «Θέλω κάποιον να με αγαπά». Λάθος! Κανείς δεν θα μπορέσει ποτέ να σας αγαπήσει περισσότερο από όσο αγαπάτε τον εαυτό σας. Δεν είναι θέμα εγωισμού ή υπερβολικής αυτοπεποίθησης. Έχει να κάνει με το να αποδέχεστε και να αγαπάτε τον εαυτό σας όπως είστε, με όλα τα ελαττώματα και τις ατέλειες σας.

Έχει να κάνει με το να μαθαίνετε να μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους και να μην προσπαθείτε να αλλάξετε για κάποιον. Αν αποδεχτείτε ότι είστε τέλειοι έτσι ακριβώς όπως είστε, τότε θα γνωρίσετε το σωστό άτομο όταν θα είστε έτοιμοι γι’αυτό.

3. Δυσανασχέτηση

25

Μπορεί να ακούγεται άσχημο, αλλά αν το σκεφτείτε, αυτό κάνουμε. Αισθανόμαστε άνετα να βρισκόμαστε στο σπίτι κάποιου άλλου ή να κλαίμε στον ώμο ενός ωραίου τύπου. Τότε αρχίζουμε να νομίζουμε ότι είναι ο ένας… αλλά δεν είναι . Μπορείτε να περνάτε χρόνο αλλάζοντας διακόσμηση στο σπίτι σας ή βγαίνοντας με καλούς φίλους, αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να βιαστείτε να μπείτε σε μια νέα σχέση.

2. Παλιές αγάπες

26

«Πρέπει να προχωρήσεις». Πόσο συχνά το ακούμε αυτό; Συνήθως, εκεί ξεκινάνε τα προβλήματα, γιατί το να βγαίνεις με κάποιον καινούριο δεν σημαίνει ότι ξεχνάς τις προηγούμενες σχέσεις. Σημαίνει ότι ξεκινάς κάτι καινούριο στην ζωή σου και αυτό σου δίνει χαρά και αυτοπεποίθηση.

1. Κοινωνική πίεση

27

«Η φίλη σου η Molly θα κάνει τρίτο παιδί. Εσύ πότε θα παντρευτείς;»

Αισθάνεστε μια χαρά μόνοι και ξέρετε ακριβώς τι θέλετε να κάνετε στην ζωή σας. Αλλά η κοινωνία σας κάνει να αισθάνεστε άβολα. Αισθάνεστε ότι χάνετε κάτι, όταν οι φίλοι σας παντρεύονται και κάνουν παιδιά.

Τα ρομάντζα τελειώνουν με το «και ζήσαν αυτοί καλύτερα» κι εσείς δεν έχετε καν σχέση. Θέλετε να τα ζήσετε όλα αυτά κι έτσι βιάζεστε να κάνετε σχέση με κάποιον. Πατήστε παύση για λίγο. Αυτό που μετρά είναι η ζωή σας.

Credit: brightside.me

Αφήστε το σχόλιο σας: