6 Ανάρμοστες Συμπεριφορές Παιδιών που είναι αποτέλεσμα της Λάθος Διαπαιδαγώγησης από τους Γονείς τους! - Fanpage

6 Ανάρμοστες Συμπεριφορές Παιδιών που είναι αποτέλεσμα της Λάθος Διαπαιδαγώγησης από τους Γονείς τους!

Μερικά λάθη στην ανατροφή των παιδιών σας, μπορεί να γίνουν αρκετά προφανή σε ορισμένες περιπτώσεις. Ορισμένες λάθος συμπεριφορές παιδιών λόγω δικών σας χειρισμών, αναλύονται παρακάτω:

1. Έχει τη συνήθεια να διακόπτει τους άλλους

23

Η λέξη «Μην διακόπτεις» Δεν λειτουργεί.
Διδάξτε το παιδί σας να περιμένει τη σειρά του για να μιλήσει καθημερινά στο σπίτι κατά τη διάρκεια ενός οικογενειακού δείπνου ή όταν μιλάτε στο τηλέφωνο με τους συναδέλφους σας. Για παράδειγμα, πριν καλέσετε κάποιον, πείτε στο παιδί σας:

«Πάω να μιλήσω στο τηλέφωνο τώρα, και δεν πρέπει να διακόψω. Θα τελειώσω όταν ο μακρύς δείκτης του ρολογιού φτάσει σε εκείνο τον αριθμό!»

2. Το παιδί σας πιάνει τα πράγματα σε ένα κατάστημα ή επιμένει να τα αγοράσει

24

Είναι σημαντικό για το παιδί σας να μάθει να συγκρατεί τις επιθυμίες του, γιατί δεν μπορείτε να αγοράσετε όλα όσα πωλούνται και δεν χρειάζεστε πραγματικά. Έτσι, πριν πάτε για ψώνια, κάντε μια λίστα με τα πράγματα που χρειάζεστε (ζωγραφίστε τα αν το παιδί σας δεν μπορεί να διαβάσει ακόμα). Αφήστε το παιδί σας να είναι υπεύθυνο για αυτό το χαρτί, βλέποντας ότι γράφει η λίστα.

3. Το παιδί σας δεν λέει ευγενικά λόγια

25

Όσο νωρίτερα ξεκινάτε να διδάσκετε στο παιδί σας την ευγένεια, τόσο το καλύτερο. Δείξτε στο παιδί σας τη μαγεία των ευγενικών λέξεων: Μην κάνετε τίποτα από όσα σας ζητούν, μέχρι να σας πουν «παρακαλώ». Πείτε «γειά», «αντίο» και «ευχαριστώ», χωρίς να περιμένετε να το θυμηθεί το παιδί σας.

4. Δεν ξέρουν πότε να σταματήσουν

26

Τα παιδιά, δυσκολεύονται να καταλάβουν ότι υπάρχουν πληροφορίες που δεν πρέπει να μοιράζονται με άλλους. Δεν γνωρίζουν τη ντροπή ή την αμηχανία και δεν έχουν εμπειρία από το αντίκτυπο των λάθος λέξεων που λέγονται τη λάθος στιγμή.

Προσπαθήστε να εισαγάγετε την έννοια του «οικογενειακού μυστικού», που σημαίνει τα πράγματα που δεν πρέπει να λένε σε άλλους ανθρώπους.

5. Φοβούνται να φύγουν από κοντά σας

27

Ένα παιδί μεγαλώνει όντας πολύ φοβισμένο να φύγει από τους γονείς του, όταν οι γονείς του βάζουν εμπόδια στις καθημερινές του δραστηριότητες. Σκέφτονται από μέσα τους: εάν κάνει τσουλήθρα, θα πέσει ή θα σκίσει τα ρούχα του κλπ.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο όταν ένας γονέας επιτρέψει ξαφνικά στο παιδί του να πάει ελεύθερο να παίξει στην παιδική χαρά, το παιδί πιθανότατα να μην επιλέξει να διακινδυνεύσει τη «ζωή» του για μια στιγμιαία ευχαρίστηση.

6. Ενοχλούν άλλους ενήλικες

28

Εάν ένα παιδί μπορεί εύκολα να ξεκινήσει μια συνομιλία με ένα άγνωστο άτομο, αυτό είναι ένα σημάδι εμπιστοσύνης στην οικογένεια. Ωστόσο, μπορεί επίσης να σημαίνει ότι το παιδί δεν γνωρίζει ότι οι ενήλικες μπορεί να έχουν και άλλα ενδιαφέροντα.

Ένα ενδεικτικό παράδειγμα, είναι όταν οι γονείς δεν μπορούν να κάνουν ό, τι θέλουν ή χρειάζονται για τον εαυτό τους, επειδή προσπαθούν να περάσουν όλο το χρόνο τους με το μικρό τους.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το παιδί τότε δεν μπορεί να καταλάβει, ότι οι άλλοι άνθρωποι θέλουν κάτι διαφορετικό από αυτό που θέλει εκείνο.

Credit: brightside.me

Αφήστε το σχόλιο σας: