7 Πολύτιμες Συμβουλές που ΚΑΘΕ νέος Γονιός θα ήθελε να Γνωρίζει πριν Αποκτήσει Παιδί. Η 5η είναι Χρυσός! - Fanpage

7 Πολύτιμες Συμβουλές που ΚΑΘΕ νέος Γονιός θα ήθελε να Γνωρίζει πριν Αποκτήσει Παιδί. Η 5η είναι Χρυσός!

Ο ερχομός του πρώτου παιδιού είναι μία πολύ έντονη εμπειρία. Οι νέοι γονείς βιώνουν τόσα διαφορετικά συναισθήματα που είναι δύσκολο να προετοιμαστούν για την άφιξή του. Αλλά μην πανικοβάλλεστε, δείτε παρακάτω 7 συμβουλές που θα κάνουν την ζωή σας σαν γονιό πολύ πιο εύκολη.

3

Είναι καλό να θυμάστε πως ένα παιδί θα αλλάξει τα πάντα για τα επόμενα 5 με 25 χρόνια.

4

Εάν έχετε κάποιο ιδιαίτερο όνειρο όπως ένα ταξίδι σε παραλία της Χαβάης ή ορειβασία στις Άλπεις – κάντε το τώρα!

5

1. Η Google δεν ξέρει τι πρέπει να κάνετε για να γίνετε καλοί γονείς.

Το διαδίκτυο έχει μια απάντηση για κάθε ερώτηση. Πολλές απαντήσεις όμως έρχονται σε αντίθεση με κάποιες άλλες. Μην βασίζεστε σε όσα βλέπετε στο διαδίκτυο για να μεγαλώσετε το παιδί σας, αλλά αναπτύξτε το δικό σας ένστικτο.

6

Καλύτερο θα ήταν να ρωτήσετε φίλους ή συγγενείς που εμπιστεύεστε για τις δικές τους εμπειρίες και συμβουλές. Άλλη μία λύση είναι να διαλέξετε ένα βιβλίο με καλές κριτικές και πωλήσεις και να ψάξετε εκεί συμβουλές.

2. Σχεδιάσετε τις μέρες σας 

Είναι σημαντικό να ξεκουράζεστε, να τρώτε, να κάνετε μπάνιο και να προσέχετε τον εαυτό σας. Εάν φτιάξετε ένα πρόγραμμα για την φροντίδα του μωρού και το τηρείτε, οι πιθανότητες είναι να σας μένει και λίγος χρόνος για έναν καφέ με φίλους.

7

3. Είστε ακόμα ένα άτομο με ανάγκες 

Δεν είναι κακό να είστε κουρασμένοι και να χρειάζεστε λίγη χαλάρωση. Ακόμα και αν είναι για 5 λεπτά ή μία ώρα, προγραμματίστε το και υπερασπιστείτε το. Πρέπει να χαλαρώνετε και εσείς μερικές φορές, ακόμα και αν έχετε ένα νέο μωρό. Εάν πέσετε ψυχολογικά, ζητήστε βοήθεια. Είναι συνηθισμένο να πέφτει η ψυχολογία σας, ειδικά μετά την γέννηση ενός παιδιού.

8

Είναι σημαντικό να βρείτε όση υποστήριξη χρειάζεστε.

4. Αυτό το μωρό είναι ένα εντελώς καινούργιο άτομο

Τα παιδιά έχουν υπαρξιακές ανάγκες: να φάνε, να κοιμηθούν, να καθαριστούν και να αλλαχτούν… Αυτές οι ανάγκες πρέπει να ικανοποιηθούν και δεν πειράζει το παιδί σας να τις νιώθει και να τις εκφράζει με διαφορετικό τρόπο από άλλα μωρά. Όλοι είμαστε ξεχωριστοί από την αρχή. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μάθετε το παιδί σας χωρίς να το συγκρίνετε με άλλα.

9

5. Ετοιμαστείτε για το ότι δεν θα είστε έτοιμοι

Οι περισσότεροι νέοι γονείς δεν έχουν μεγαλώσει ένα μωρό και έτσι όλα θα είναι καινούργια. Δεν υπάρχει τρόπος να είστε 100% έτοιμοι για την εμπειρία που θα βιώσετε οπότε να θυμάστε πως δεν πειράζει να κάνετε λάθη. Θα είναι μία καινούργια περιπέτεια.

10

6. Ένα νέο σπίτι 

Συνηθίστε στην ιδέα πως το σπίτι σας θα αλλάξει. Θα πρέπει να ασφαλίσετε οτιδήποτε αποτελεί κίνδυνο για το μωρό σας. Πιθανώς να υπάρχουν ατυχήματα και σίγουρα θα υπάρχουν μυρωδάτες πάνες.

11

Τελικά θα γίνει χειρότερο, όχι καλύτερο. Ετοιμαστείτε να γίνετε πιο ευέλικτοι!

7. Μην πετάτε τα πάντα

Τα μωρά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και όσο πιο μεγάλα είναι, τόσο πιο γρήγορα φαίνεται να κυλάει ο χρόνος. Ακούγεται κάτι που θα σας έλεγε η γιαγιά σας αλλά είναι αλήθεια: μην πετάτε τα πάντα.

12

Διαλέξτε κάποια πράγματα από κάθε ηλικία με ιδιαίτερο νόημα και κρατήστε τα για αργότερα. Το παιδί σας θα σας ευγνωμονεί γι’αυτές τις αναμνήσεις.

13

Δείτε μερικές ακόμα συμβουλές στο βίντεο που ακολουθεί: 

Ένα νέο κεφάλαιο πρόκειται να ξεκινήσει. Ένας νέος άνθρωπος θα έρθει στον κόσμο και στην ζωή σας – τίποτα δεν μπορεί να σας ετοιμάσει γι’αυτό! 😉

Credit: hefty.co

Αφήστε το σχόλιο σας: