Δείτε ΤΙ αποκαλύπτει ο Μήνας της Γέννησής σας για την Υγεία και την Προσωπικότητά σας. Πολύ Έγκυρες Πληροφορίες! - Fanpage

Δείτε ΤΙ αποκαλύπτει ο Μήνας της Γέννησής σας για την Υγεία και την Προσωπικότητά σας. Πολύ Έγκυρες Πληροφορίες!

Η σύγχρονη επιστήμη έχει αποδείξει ότι οι πλανήτες δεν επηρεάζουν την ζωή μας. Ωστόσο, πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η εποχή που έχουμε γεννηθεί επηρεάζει την ζωή και την υγεία μας.

Πώς επηρεάζει η εποχή που γεννηθήκαμε την ζωή μας; Ποια πράγματα πρέπει να προσέχουν όσοι γεννιούνται φθινόπωρο, καλοκαίρι, άνοιξη ή χειμώνα; Αυτά τα ερωτήματα θα σας απαντήσουμε παρακάτω. Μπόνους, τα πιο δημοφιλή επαγγέλματα ανά μήνα γέννησης.

Γιατί μας επηρεάζει ο μήνας που έχουμε γεννηθεί;

43

Κατά την διάρκεια του χρόνου οι γυναίκες δέχονται διάφορες ποσότητες ηλιακού φωτός. Επιστήμονες από την Βουδαπέστη πιστεύουν ότι η έλλειψη ηλιακού φωτός μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του παιδιού στην μήτρα της μητέρας του.

Ο μήνας γέννησης επηρεάζει τα επίπεδα ντοπαμίνης και σεροτονίνης – δηλαδή, των ορμονών ευτυχίας και καλής διάθεσης. Επιπλέον, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Alicante στην Ισπανία προσδιόρισαν την σύνδεση του μήνα γέννησης κάποιου με την προδιάθεση για 27 χρόνιες ασθένειες και παθήσεις.

Ιανουάριος

Όσοι γεννιούνται τον χειμώνα είναι λιγότερο ευέξαπτοι και θυμώδεις από τους υπόλοιπους. Ωστόσο, αυτή την εποχή του χρόνου δεν υπάρχει πολύ φως. Γι’αυτό όσοι γεννιούνται τον χειμώνα έχουν τάση για καταπιεσμένη διάθεση και κατάθλιψη.

Όσοι έχουν γενέθλια τον Ιανουάριο συχνά αντιμετωπίζουν γαστρικά έλκη, δυσκοιλιότητα, πόνους στα γεννητικά όργανα (άντρες), καρδιακές προσβολές, ημικρανίες και προβλήματα με την εμμηνόπαυση (γυναίκες).

Παράλληλα, οι άντρες που έχουν γεννηθεί Ιανουάριο έχουν 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα με τον θυρεοειδή σε σχέση με όσους έχουν γεννηθεί τον Σεπτέμβριο.

Φεβρουάριος

Όσοι έχουν γεννηθεί Φεβρουάριο, πρέπει να προσέχουν για προβλήματα με τον θυρεοειδή, την οστεοαρθρίτιδα, τις καρδιακές παθήσεις (άντρες) και την θρόμβωση (γυναίκες).

Μάρτιος

Όλοι όσοι γεννιούνται την άνοιξη έχουν μια τάση προς την υπερθυμία – έχουν πάντα καλή διάθεση. Όσοι έχουν γενέθλια τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο γίνονται συνήθως χαρούμενοι και αισιόδοξοι. Οι άντρες που έχουν γεννηθεί τον Μάρτιο μπορεί να έχουν άσθμα, καταρράκτη και προβλήματα στην καρδιά. Οι γυναίκες πρέπει να προσέχουν τους ρευματισμούς, την δυσκοιλιότητα και την αρθρίτιδα.

Απρίλιος

Οι άντρες που γεννιούνται Απρίλιο έχουν τάση για οστεοπόρωση, προβλήματα με τον θυρεοειδή και άσθμα. Οι γυναίκες πρέπει να προσέχουν την βρογχίτιδα, τους όγκους και την οστεοπόρωση.

Μάιος

Οι άντρες που έχουν γεννηθεί τον Μάιο πιθανόν να έχουν τάση για άσθμα, κατάθλιψη και διαβήτη. Οι γυναίκες είναι πιθανό να έχουν οστεοπόρωση, δυσκοιλιότητα και χρόνιες αλλεργίες. Παράλληλα, οι άντρες που έχουν γεννηθεί Μάιο είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν κατάθλιψη από όσους έχουν γεννηθεί Δεκέμβρη.

Ιούνιος

Όσοι έχουν γεννηθεί καλοκαίρι, βλέπουν τον κόσμο θετικά. Ωστόσο, έχουν μια τάση για κυκλοθυμία – αλλάζουν συχνά διάθεση. Σε σπάνιες περιπτώσεις, η κυκλοθυμία μπορεί να εξελιχθεί σε ψυχική διαταραχή, όπως διπολική διαταραχή ή μανιοκατάθλιψη. Οι αλλαγές διάθεσης είναι πολύ πιο εμφανείς σε αυτά τα άτομα σε σχέση με όσους έχουν γεννηθεί κατά τους χειμερινούς μήνες.

Οι άντρες που έχουν γεννηθεί τον Ιούνιο έχουν τάση για καταρράκτη, χρόνια βρογχίτιδα και καρδιακές νόσους. Οι γυναίκες είναι πιθανό να εμφανίσουν ρευματισμούς, ακράτεια και αρθρίτιδα.

Οι άντρες που γεννιούνται τον πρώτο καλοκαιρινό μήνα έχουν 34% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη και 22% λιγότερες πιθανότητες να υποφέρουν από πόνους στη μέση. Οι γυναίκες, από την άλλη, έχουν 35% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα με την εμμηνόπαυση και 33% λιγότερες πιθανότητες για ημικρανίες.

Ιούλιος

Όσοι έχουν γεννηθεί τον Ιούλιο είναι πιθανό να εμφανίσουν άσθμα, αρθρίτιδα, όγκους και χρόνιο πόνο στον αυχένα.

Αύγουστος

Οι άντρες που έχουν γεννηθεί Αύγουστο έχουν τάση για οστεοπόρωση, άσθμα και προβλήματα στον θυρεοειδή. Οι γυναίκες ίσως εμφανίσουν ρευματισμούς, αρθρίτιδα και θρόμβωση.

Σεπτέμβριος

Όσοι γεννιούνται το φθινόπωρο είναι πιθανό να είναι πιο ευέξαπτοι. Τα καλά νέα είναι ότι χάρη στο άφθονο φως του ήλιου, όσοι έχουν γεννηθεί φθινόπωρο δεν έχουν προδιάθεση για κατάθλιψη ή διπολική διαταραχή. Όλοι όσοι έχουν γεννηθεί τον Σεπτέμβριο είναι πιθανό να πάθουν οστεοπόρωση και να αντιμετωπίσουν προβλήματα με τον θυρεοειδή.

Οι άντρες μπορεί να εμφανίσουν άσθμα και οι γυναίκες όγκους.
Τα καλά νέα είναι ότι όλοι όσοι έχουν γεννηθεί Σεπτέμβρη έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν χρόνια ασθένεια.

Οκτώβριος

Οι άντρες που έχουν γεννηθεί Οκτώβριο έχουν τάση για προβλήματα με τον θυρεοειδή και ημικρανίες. Οι γυναίκες έχουν τάση για αναιμία και υψηλά επίπεδα χοληστερίνης. Και οι άντρες και οι γυναίκες έχουν προδιάθεση για οστεοπόρωση.

Νοέμβριος

Οι άντρες που έχουν γεννηθεί Νοέμβριο είναι πιθανό να εμφανίσουν χρόνια δερματικά προβλήματα και προβλήματα στην καρδιά ή τον θυρεοειδή. Οι γυναίκες ίσως υποφέρουν από καρδιακή προσβολή, δυσκοιλιότητα ή κιρσούς. Μπόνους: οι γυναίκες που έχουν γεννηθεί Νοέμβρη δεν έχουν προβλήματα με την εμμηνόπαυση.

Δεκέμβριος

Οι άντρες που έχουν γεννηθεί τον τελευταίο μήνα του χρόνου είναι πιθανό να εμφανίσουν καταρράκτη, κατάθλιψη και καρδιακά προβλήματα. Οι γυναίκες έχουν τάση για άσθμα, θρόμβωση και χρόνια βρογχίτιδα.

Μπόνους: Τα πιο δημοφιλή επαγγέλματα ανά μήνα γέννησης

Πέρα από τον χαρακτήρα και την προδιάθεση για ασθένειες, ο μήνας γέννησης μπορεί να επηρεάσει την καριέρα που θα ακολουθήσει κάποιος:

Όσοι έχουν γεννηθεί Ιανουάριο, πιθανόν να γίνουν εισπράκτορες – ειδικοί στην είσπραξη χρεών – και μεσίτες.
Όσοι έχουν γεννηθεί Φεβρουάριο, πιθανόν να γίνουν καλλιτέχνες.
Όσοι έχουν γεννηθεί Μάρτιο, πιθανόν να γίνουν μουσικοί ή πιλότοι.
Όσοι έχουν γεννηθεί Απρίλιο, πιθανόν να γίνουν αυταρχικοί εργοδότες.
Όσοι έχουν γεννηθεί Μάιο, πιθανόν να γίνουν αθλητές ή πολιτικοί.
Όσοι έχουν γεννηθεί Ιούνιο, πιθανόν να γίνουν διευθύνοντες σύμβουλοι ή επιστήμονες.
Όσοι έχουν γεννηθεί Ιούλιο, πιθανόν να γίνουν οικοδόμοι, οδηγοί τρένων ή καλλιτέχνες.
Όσοι έχουν γεννηθεί Αύγουστο, πιθανόν να γίνουν οικοδόμοι ή πολιτικοί.
Όσοι έχουν γεννηθεί Σεπτέμβριο, πιθανόν να γίνουν φοιτητές με υψηλούς στόχους ή αθλητές.
Όσοι έχουν γεννηθεί Οκτώβριο, πιθανόν να γίνουν πολιτικοί.
Όσοι έχουν γεννηθεί Νοέμβριο, πιθανόν να γίνουν «διάσημοι» εγκληματίες.
Όσοι έχουν γεννηθεί Δεκέμβριο, πιθανόν να γίνουν οδοντίατροι ή μεσσίες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δεν είναι εντελώς μη αναστρέψιμα. Πρώτον, οι καιρικές συνθήκες είναι διαφορετικές από χώρα σε χώρα. Δεύτερον, κάθε άνθρωπος εξελίσσεται με τον τρόπο του, αναπτύσσει μια μοναδική προσωπικότητα και βελτιώνει την υγεία του. Αυτά ισχύουν για όλους και δεν έχει σημασία η μέρα που γεννηθήκατε.

Credit: brightside.me

Αφήστε το σχόλιο σας: