Η επιστήμη μίλησε: Αυτή είναι η ιδανική διαφορά ηλικίας σε ένα ζευγάρι - Fanpage

Η επιστήμη μίλησε: Αυτή είναι η ιδανική διαφορά ηλικίας σε ένα ζευγάρι

Πόσες φορές έχεις ακούσει ατάκες του τύπου “Η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός”, “ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά”; Αμέτρητες. Υπάρχει λόγος που είναι φράσεις-κλισέ; Τι ισχύει στην πραγματικότητα; Υπάρχει ο ιδανικός ηλικιακός συνδυασμός;

Την απάντηση στο φλέγον ερώτημα μας ήρθε να δώσει μία πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο Emory της Ατλάντα. Οι ερευνητές κατέληξαν ότι η διαφορά ηλικίας που αυξάνει τις πιθανότητες για μία μακροχρόνια σχέση είναι ο ένας χρόνος.

Ναι σωστά διάβασες. Μάλιστα, όταν το ζευγάρι απέχει ηλικιακά ένα χρόνο, οι πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο πέφτουν στο 3%, σύμφωνα με την έρευνα στην οποία συμμετείχαν 3000 άτομα.

Αντιθέτως, όπως δηλώνεται στην έρευνα, όσο πιο μεγάλο είναι η ηλικιακή διαφορά, τόσο πιο πολλές οι πιθανότητες να καταλήξεις χωρισμένη (και κλαμμένη). Αυτό, γιατί όσο περισσότερα χρόνια έχετε διαφορά τόσο πιο πολύ μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα στα ενδιαφέροντα, τους στόχους και τις αξίες σας.

Για την ακρίβεια, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι με 5 χρόνια διαφορά η πιθανότητα να χωρίσετε είναι 18% περισσότερη απ’ ότι ένα ζευγάρι που έχει την ίδια ηλικία, ενώ το ποσοστό ανεβαίνει στο 39% αν έχετε δέκα χρόνια διαφορά. Τώρα για όσους έχουν 20 χρόνια – μα είκοσι ;!- το ποσοστό εκτοξεύεται στο 95% πιθανότητα χωρισμού.

Φυσικά, όλα αυτά είναι δεδομένα και αριθμοί και, όπως παραδέχτηκαν και οι ερευνητές, κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό και το αποτέλεσμα το διαμορφώνουν πολλοί ακόμα παράγοντες- παιδιά, συμπεριφορά, συμβατότητα.

Σε κάθε περίπτωση, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ζήσεις τη στιγμή ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να αγνοήσεις τους αριθμούς και τις στατιστικές.

Πηγή: cosmopolitan.com

Αφήστε το σχόλιο σας: