Μια μαμά εξομολογείται: "Η άδεια μητρότητας ΔΕΝ είναι διακοπές και δεν έχει καμία σχέση με ξεκούραση" - Fanpage

Μια μαμά εξομολογείται: “Η άδεια μητρότητας ΔΕΝ είναι διακοπές και δεν έχει καμία σχέση με ξεκούραση”

Εάν έχεις μόλις βγάλει ένα ολόκληρο άνθρωπο από μέσα σου και μετά κλαίει και ζητάει όλη σου την προσοχή για τους τρεις πρώτους μήνες, τότε δεν θα πρέπει να ανέχεσαι και τις προσβολές εκείνων που θεωρούν ότι πήρες άδεια για να κάνεις διακοπές.

Δείτε παρακάτω 10 λόγους γιατί η άδεια μητρότητας ΔΕΝ είναι διακοπές:

1. Ο ύπνος

Διακοπές: Να ξυπνάς με τον ήλιο να σου χαϊδεύει το πρόσωπο και τον σύντροφό σου να σου χαμογελάει και να περνάς όλο το πρωί στο κρεβάτι μέχρι να αποφασίσεις τι θα κάνεις.

ΟΧΙ διακοπές: Να ξυπνάς κάθε τρεις ώρες για να ταΐσεις το μωρό σου και για να το αλλάξεις και να νιώθεις πως θα πεθάνεις εάν δεν ξανακοιμηθείς γρήγορα.

2. Το στήθος

Διακοπές: Το στήθος περνάει μια χαρά. Ένα κομμάτι του παίρνει και ήλιο ενώ είσαι ξαπλωμένη στην άμμο και κοιτάς τον ορίζοντα πίνοντας μπύρα.

ΟΧΙ διακοπές: Το στήθος σου περνάει πολύ πολύ δύσκολα. Πρήζεται λόγω του θηλασμού και σπάει. Εάν πάλι πάθεις μαστίτιδα τότε τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα.

3. Τα ποτά

Διακοπές: Ότι θέλεις, όταν το θέλεις.

ΟΧΙ διακοπές: Πρέπει να πίνεις ένα κουβά νερό κάθε μέρα για να έχεις αρκετό γάλα ώστε να κρατήσεις ζωντανό το παιδί σου.

4. Η παρέα

Διακοπές: Ένας καλός σύντροφος ή φίλοι που είναι το ίδιο ενθουσιασμένοι με σένα.

ΟΧΙ διακοπές: Ένα μικροσκοπικό μωρό που δεν έχει ιδέα τι είναι ο πλανήτης Γη ακόμα.

5. Το τοπίο

Διακοπές: Περπατάς και λες πράγματα όπως: ‘Δεν μπορώ να το πιστέψω πως είμαι εδώ!’

ΟΧΙ διακοπές: Πάλι περπατάς λέγοντας: ‘Δεν το πιστεύω πως είμαι εδώ!’. Μάλλον όμως το μωρό σου κλαίει γιατί το ‘εδώ’ είναι το δωμάτιό σου και δεν έχεις φύγει από εκεί όλη μέρα ενώ πεινάς και κρυώνεις και το μωρό σου είναι ακόμα ξύπνιο.

6. Οι σωματικές λειτουργίες

Διακοπές: Φροντίζεις για τις ανάγκες του σώματός σου.

ΟΧΙ διακοπές: Ο εαυτός σου είναι σε δεύτερη μοίρα και πρέπει να φροντίσεις εκείνον τον τρομακτικό εξωγήινο που δεν έχεις δει ξανά στην ζωή σου. Εκτός από αυτό, πρέπει να αντιμετωπίσεις και όλες τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σου.

7. Τα συναισθήματα

Διακοπές: Είσαι πολύ χαρούμενη. Μπορεί να σε πιάσουν δάκρυα φεύγοντας.

ΟΧΙ διακοπές: Πιθανώς να κλαις για ώρες ολόκληρες ενώ καθαρίζεις το σπίτι σου και ο σύντροφός σου αναρωτιέται αν είσαι εντάξει. Και όχι, δεν είσαι εντάξει. Τίποτα δεν είναι εντάξει και μπορεί ποτέ να μην είναι ξανά.

8. Η εικόνα για τον εαυτό μας

Διακοπές: Ποιος ξέρει; Ποιος νοιάζεται; Είσαι σε διακοπές.

ΟΧΙ διακοπές: Πρέπει να φοράς φαρδιά ρούχα για πολύ καιρό και νιώθεις πως έχει ξεχειλώσει και πως ποτέ πια δεν θα είναι το σώμα σου το ίδιο.

9. Το φαγητό

Διακοπές: Γευστικό φαγητό με ακόμα πιο γευστικά ποτά.

ΟΧΙ διακοπές: Δεν ξέρεις ούτε που είναι η κουζίνα. Φοβάσαι να φας φυσιολογικό πράγματα όπως μπρόκολο ή κέικ σοκολάτας γιατί το μωρό δεν τα έχει δοκιμάσει και εάν του πονέσει το στομάχι του δεν πρόκειται να κοιμηθείς καθόλου. Εάν το μωρό αρχίζει να κλαίει, αμφισβητείς τα πάντα: γαλακτοκομικά, καφεΐνη, πορτοκάλια, αλεύρι. Μόνο διασκεδαστικό δεν είναι.

10. Το σεξ

Διακοπές: Ναι, παρακαλώ.

ΟΧΙ διακοπές: Εάν με πλησιάσεις, θα σε ευνουχίσω με τα ίδια μου τα χέρια.

Credit: scarymommy.com

Αφήστε το σχόλιο σας: