Τα δύσκολα χρόνια ενός Γάμου: Δείτε ΠΟΙΕΣ είναι οι κυριότερες αιτίες διαζυγίου ανάλογα με το πόσα χρόνια είστε παντρεμένοι - Fanpage

Τα δύσκολα χρόνια ενός Γάμου: Δείτε ΠΟΙΕΣ είναι οι κυριότερες αιτίες διαζυγίου ανάλογα με το πόσα χρόνια είστε παντρεμένοι

Δεν συνειδητοποιούν όλα τα ζευγάρια ότι πρέπει και οι δύο σύντροφοι να προσπαθούν για την οικογένεια. Σύμφωνα με δεδομένα, 950.000 γάμοι στην Ευρώπη (από τους 2,1 εκατομμύρια) τελικά καταλήγουν σε διαζύγιο. Μια έρευνα των Slater and Gordon Lawyers προσδιόρισε τα πιο ευτυχισμένα και τα πιο δύσκολα χρόνια ενός γάμου.

Σας παρουσιάζουμε τους παράγοντες που μπορεί να γίνουν λόγοι για διαζύγιο:

3 χρόνια

Προσδοκίες – Πραγματικότητα

Κάποιοι πιστεύουν ότι ο έρωτας διαρκεί μόνο 3 χρόνια. Μετά το ζευγάρι είτε χωρίζει, είτε δεν είναι τόσο καλό όσο πριν. Στην πραγματικότητα, μετά από 3 χρόνια σχέσης, οι άνθρωποι έχουν την τάση να αποδέχονται τις αδυναμίες του συντρόφου τους κι έτσι αισθάνονται πιο άνετα.

Επίσης, στα 3 χρόνια συνήθως το ζευγάρι αποφασίζει να κάνει παιδί. Επομένως, η σχέση γίνεται πιο δυνατή. Ο τρίτος χρόνος μιας σχέσης πιστεύεται ότι είναι ο πιο ευτυχισμένος.

5 χρόνια

Τα πρώτα πραγματικά προβλήματα ξεκινάνε στον πέμπτο χρόνο της οικογενειακής ζωής. Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου, τα παιδιά είναι ακόμα μικρά και απαιτούν πολλή φροντίδα. Αυτό συνδυάζεται δύσκολα με την δουλειά, τις δουλειές του σπιτιού και τα άλλα καθημερινά προβλήματα.

Στα 5 χρόνια, πολλά ζευγάρια σκέφτονται το διαζύγιο και στρέφονται σε δικηγόρους. Αυτός ο χρόνος πιστεύεται ότι είναι ο πιο δύσκολος.

7 χρόνια

Αν ένα ζευγάρι δεν χωρίσει τα πρώτα 5 χρόνια, τότε το περιμένει ακόμα ένα εμπόδιο. Οι ειδικοί αποκαλούν τον έβδομο χρόνο «τοίχο». Η οικογενειακή ζωή έχει γίνει ρουτίνα σε αυτή τη φάση. Μπορεί να υπάρχουν και οικονομικά προβλήματα, θέματα με τα παιδιά και καβγάδες για τις ευθύνες του νοικοκυριού.

Αυτή είναι μια πολύπλοκη περίοδος. Αν οι σύντροφοι συνεχίσουν να πορεύονται χέρι χέρι, τότε ο γάμος τους στην συνέχεια θα είναι ευτυχισμένος και δυνατός.

Δείτε ποιους παράγοντες αξίζει να αποφεύγετε για έναν δυνατό γάμο:

Στην αρχή της σχέσης – Σε 40 χρόνια

Φουσκωμένες ελπίδες: Έχει βρεθεί ότι τα ζευγάρια κάνουν αίτηση διαζυγίου περισσότερο την άνοιξη και το φθινόπωρο. Πριν από αυτό, προσπαθούν να δώσουν στον γάμο τους μια δεύτερη ευκαιρία. Αν δεν πιάσει, δεν μπορούν να αποφύγουν το διαζύγιο.

Αποσιώπηση των προβλημάτων: Σύμφωνα με πείραμα που έγινε σε νεαρά ζευγάρια, αποδείχτηκε ότι ακόμη και οι συζητήσεις για ταινίες μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο διαζυγίου στο μισό. Μιλήστε ανοιχτά για τις δυσκολίες της οικογένειας, για να σώσετε τον γάμο σας.

Η έλλειψη ικανοτήτων για να χτιστεί μια σχέση: Όσοι έχουν αδέρφια, έχουν μικρότερες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι όσοι μεγαλώνουν σε μεγάλες οικογένειες είναι πιο ικανοί στο να χτίζουν σχέσεις. Στο μέλλον, αυτή η ικανότητα μπορεί να τους βοηθήσει να σώσουν τον γάμο τους.

Η έλλειψη προθυμίας να ακούσετε τον σύντροφο σας: Αν ένας από τους συντρόφους δεν θέλει να ακούσει τον άλλο σε έναν καβγά, τότε ο κίνδυνος διαζυγίου είναι πολύ πιο μεγάλος. Η ζωή στα κοινωνικά δίκτυα: Οι ενεργοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων που είναι σχέση μπορεί να διαπιστώσουν ότι οι διαμάχες στο Twitter μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην σχέση τους και να οδηγήσουν ακόμη και στο διαζύγιο.

Οικονομικά προβλήματα: Τα ζευγάρια που μαλώνουν για τα χρήματα, είναι πιο πιθανό να πάρουν διαζύγιο, ακόμη κι αν και οι δύο σύντροφοι έχουν υψηλό εισόδημα, Χαμηλό επίπεδο μόρφωσης: Έρευνα έδειξε ότι τα άτομα υψηλότερης εκπαίδευσης έχουν μικρότερες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο, ανεξαρτήτως φύλου και χώρας.

Αποφύγετε αυτά τα λάθη και θα ζήσετε μαζί μια ευτυχισμένη ζωή.

Credit: brightside.me

Αφήστε το σχόλιο σας: