Τέσσερις τεράστιες διαφορές μεταξύ Αντρών και Γυναικών. Η 3η είναι και η μεγαλύτερη διαφωνία ανάμεσα στα 2 φύλα! - Fanpage

Τέσσερις τεράστιες διαφορές μεταξύ Αντρών και Γυναικών. Η 3η είναι και η μεγαλύτερη διαφωνία ανάμεσα στα 2 φύλα!

Οι άντρες και οι γυναίκες σκέφτονται διαφορετικά και έχουν διαφορετικές ανάγκες. Αυτός είναι και ένας λόγος που τα ζευγάρια μαλώνουν, καθώς ο ένας δεν καταλαβαίνει τον τρόπο σκέψης του συντρόφου του.

Για να ξεπεράσουν αυτά τα προβλήματα, τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες πρέπει να καταλάβουν μερικά βασικά πράγματα ο ένας για τον άλλον, αν επιθυμούν μια μακροχρόνια καλή σχέση ή απλά μια φιλία με το αντίθετο φύλο.

1. Οι άντρες έχουν την ανάγκη να τους σέβονται

1

Στις πρώτες προτεραιότητες των αντρών βρίσκεται ο σεβασμός. Σε μια μελέτη που διεξήγαγε η ερευνήτρια Shaunti Feldhahn για το βιβλίο της, «Μόνο για γυναίκες», ζήτησε από άντρες να επιλέξουν ανάμεσα σε αίσθημα ανεπάρκειας και να μη τους σέβεται κανένας ή να είναι μόνοι και χωρίς να τους αγαπά κανείς. Τρεις στους τέσσερις άνδρες επέλεξαν να είναι μόνοι και χωρίς αγάπη. Είναι αλήθεια ότι οι άνδρες δεν θέλουν να τους αγαπούν χωρίς να τους σέβονται.

1. Οι γυναίκες έχουν την ανάγκη να τις αγαπούν

2

Ο σεβασμός αναμφισβήτητα κατέχει υψηλή θέση στη ζωή των γυναικών. Θέλουν να νιώθουν ότι τις αγαπούν. Κάθε γυναίκα ποικίλλει με τον τρόπο που θέλει να αισθάνεται ότι την αγαπούν, αλλά γενικά οι γυναίκες τείνουν να εκτιμούν φράσεις όπως «σ’ αγαπώ», ενώ οι άνδρες συνήθως προτιμούν να τους λένε «είμαι τόσο περήφανη για σένα»

2. Οι άντρες θέλουν να επικοινωνούν κάνοντας πράγματα μαζί

3

Οι περισσότεροι άνδρες δεν μπορούν να κατανοήσουν γιατί στις γυναίκες αρέσει να κάθονται και να μιλάνε για ώρες. Οι άνδρες επιθυμούν επίσης να επικοινωνούν και να δένονται με τις κοπέλες τους, αλλά πρέπει να το κάνουν με κοινές δραστηριότητες αντί απλά να κάθονται και να μιλάνε.

Η κοινωνιογλωσσολόγος Deborah Tannen το παρατήρησε αυτό, ενώ μελετούσε βίντεο όπου καλύτεροι φίλοι κλήθηκαν να συζητήσουν ενώ τους τραβούσαν σε βίντεο. «Η συζήτηση ανάμεσα σε καλύτερες φίλες ήταν κάτι αβίαστο και φυσικό. Η συζήτηση τελικά εξελίχθηκε γύρω από ένα πρόβλημα της μίας κοπέλας. Για τους άντρες αυτό ήταν μια αμήχανη εμπειρία, οι συνομιλίες τους προχωρούσαν από θέμα σε θέμα. Εντέλει επικεντρώθηκαν γύρω από μια δραστηριότητα που κανόνισαν να κάνουν μαζί.»

2. Οι γυναίκες θέλουν να επικοινωνούν μέσω καθημερινών συζητήσεων

4

Μια γυναίκα έχει την ανάγκη να μιλήσει με το σύντροφό της σχεδόν καθημερινά για οτιδήποτε. Η συζήτηση είναι η δραστηριότητα με την οποία συνδέει την οικειότητα. Πρέπει να μιλήσει για τα συναισθήματά της: καλά, κακά, αστεία και ούτω καθεξής. Η συζήτηση έχει σκοπό να συνδεθεί με κάποιον σε συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο.

3. Οι άντρες εκφράζουν την αγάπη τους μέσω του τακτικού σεξ

5

Ορισμένες γυναίκες μπορεί να έχουν συχνότερη σεξουαλική επιθυμία από τους συντρόφους τους, αλλά γενικά οι άνδρες τείνουν να θέλουν πιο συχνό σεξ. Ο σύμβουλος γάμων Aaron Anderson αναφέρει: «Είναι σημαντικό για τις γυναίκες να θυμούνται ότι οι άντρες θέλουν να έχουν οικειότητα με τις συζύγους τους για να εκφράσουν πόσο τις αγαπούν και όχι απλά να κάνουν σεξ».

3. Οι γυναίκες θέλουν να νιώθουν ότι τις εκτιμούν για να επιθυμούν σεξ

6

Ακριβώς όπως και οι άντρες, οι γυναίκες απολαμβάνουν και αυτές το σεξ, αλλά κυρίως όταν ικανοποιούν τις ανάγκες τους, όχι μόνο τις σωματικές, αλλά τις συναισθηματικές και τις πνευματικές. Σε αντίθεση με τους άνδρες, οι περισσότερες γυναίκες δεν έχουν ερωτική διάθεση μέσα σε μια στιγμή. Πρέπει να αισθανθούν συναισθηματικά συνδεδεμένες με το σύντροφό τους πριν προχωρήσουν σε οικειότητα. Πρέπει να δώσετε στις γυναίκες περισσότερο χρόνο πριν προχωρήσετε στο σεξ.

4. Οι άντρες χρειάζονται λίγο χρόνο μόνοι τους για να βάλουν σε τάξη τις σκέψεις τους

7

Οι άνδρες και οι γυναίκες βάζουν σε τάξη τα συναισθήματά τους με διαφορετικό τρόπο. Οι άνδρες συχνά χρειάζονται πολύ χρόνο για να επεξεργαστούν αυτό που αισθάνονται. Δεν μπορούν να κατανοήσουν τι σκέφτονται μέχρι να κάνουν ένα μακροχρόνιο προβληματισμό. Ένας άντρας συχνά μπορεί να υποχωρήσει από μια διαφωνία, για να σκεφτεί πριν πει κάτι που μπορεί να πληγώσει αμέσως.

4. Οι γυναίκες θέλουν να βάλουν σε τάξη τις σκέψεις τους μέσω της συζήτησης

8

Οι γυναίκες συχνά πληγώνονται όταν ο αγαπημένος τους φεύγει στη μέση μιας συζήτησης και οι άντρες εκρήγνυνται με θυμό όταν τους πιέζουν να βρουν μια λύση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι άνδρες και γυναίκες βάζουν σε τάξη διαφορετικά τα συναισθήματά τους. Οι γυναίκες έχουν την ανάγκη να συζητήσουν την κατάσταση για να καταλάβουν τι αισθάνονται. Θέλουν να κρύψουν αυτά τα συναισθήματα επιφανειακά μέχρι να τα εκφράσουν προφορικά. Όταν ο σύντροφός τους φεύγει στη μέση μιας συζήτησης, τους στερεί αυτή την ευκαιρία.

Οι ανάγκες των αντρών και των γυναικών

9

Δεν είναι ότι οι γυναίκες δεν θέλουν να νιώθουν σεβαστές και οι άνδρες δεν θέλουν να τους αγαπούν, αλλά και οι δύο έχουν διαφορές στις προτεραιότητες και μερικές φορές αυτό καθιστά την επικοινωνία στις σχέσεις τόσο ξένη. Όλοι πρέπει να μάθουμε πώς να ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις που επιθυμεί ο/η σύντροφός μας.

Credit: WittyFeed

Αφήστε το σχόλιο σας: