Το ΚΟΥΙΖ που έχει Τρελάνει το Διαδίκτυο..! ΕΣΥ μπορείς να Δεις τον Σκύλο που Κρύβεται πίσω από τον Άντρα με το Καπέλο; - Fanpage

Το ΚΟΥΙΖ που έχει Τρελάνει το Διαδίκτυο..! ΕΣΥ μπορείς να Δεις τον Σκύλο που Κρύβεται πίσω από τον Άντρα με το Καπέλο;

Σε αυτή την ασπρόμαυρη εικονογράφηση του Valentine Dubinin, σκιτσογράφου από τη Ρωσία, κρύβεται κάτι παραπάνω από έναν άντρα με καπέλο. Αλλά πριν διαβάσετε παρακάτω, δείτε καλά την εικόνα, αν μπορείτε να εντοπίσετε τον σκύλο που είναι κρυμμένος.

Μπορέσετε να βρείτε τον σκύλο ή βλέπετε μόνο τον άντρα; Αυτές οι εικόνες έχουν διφορούμενο περιεχόμενο και αποτελούν είδος οπτικής ψευδαίσθησης. Τέτοιες εικόνες μας βοηθούν να καταλάβουμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και ερμηνεύουμε τον κόσμο μας οπτικά. Μπορούν να γίνουν αντιληπτές με πολλαπλούς τρόπους, με τον κάθε τρόπο να είναι σωστός.

Τέτοιες εικόνες όπως αυτή έχουν απασχολήσει ερευνητές διαφορετικών πεδίων για πολλά χρόνια. Επιστήμονες και ψυχολόγοι δεν έχουν ακόμα καταλήξει πως λειτουργούν, ούτε ποιο μέρος του εγκεφάλου τις επεξεργάζεται. Κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν καν και τις δύο εικόνες, που προσθέτει ακόμα περισσότερο μυστήριο στο ζήτημα.

Δοκιμάστε το παρακάτω διασκεδαστικό τεστ με οπτικές ψευδαισθήσεις και ελέγξτε την αντίληψή σας.

Credit: Sun-gazing

Αφήστε το σχόλιο σας: