Το σουηδικό πείραμα «πέτυχε» – Γιατί πρέπει να μειωθούν στις 6 οι ώρες εργασίας - Fanpage
ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Το σουηδικό πείραμα «πέτυχε» – Γιατί πρέπει να μειωθούν στις 6 οι ώρες εργασίας

 

Οι λιγότερες ώρες εργασίας τη μέρα αυξάνουν την παραγωγικότητα και κάνουν τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους επισημαίνει η επιστημονική έρευνα που βασίστηκε στα αποτελέσματα πειράματος η οποία έγινε στην πόλη της Σουηδίας Svartedalens.

Οι Σουηδοί πραγματοποίησαν ένα πείραμα προκειμένου να διαπιστώσουν κατά πόσο ο περιορισμός του ωραρίου …


 

Οι λιγότερες ώρες εργασίας τη μέρα αυξάνουν την παραγωγικότητα και κάνουν τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους επισημαίνει η επιστημονική έρευνα που βασίστηκε στα αποτελέσματα πειράματος η οποία έγινε στην πόλη της Σουηδίας Svartedalens.

Οι Σουηδοί πραγματοποίησαν ένα πείραμα προκειμένου να διαπιστώσουν κατά πόσο ο περιορισμός του ωραρίου εργασίας μπορεί να ενισχύσει το ηθικό των εργαζόμενων.

Στο πλαίσιο του πειράματος οι νοσοκόμες της πόλης, τον προηγούμενο χρόνο, εργάζονταν για έξι ώρες την ημέρα και το αποτέλεσμα έδειξε ότι ήταν σχεδόν κατά 20% πιο χαρούμενες και πιο ενεργητικές κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, αλλά και εκτός εργασίας.

Οι νοσοκόμες του πειράματος που εργάζονταν λιγότερες ώρες είχαν τις μισές μέρες ασθένειας σε σχέση με εκείνες οι οποίες είχαν πλήρες ωράριο και επίσης αυξήθηκε κατά 64% η αλληλεπίδρασή τους με τους ηλικιωμένους.

Απίστευτο κι όμως Αληθινό! Χάσε 10 Κιλά Μέσα σε 10 Μέρες! Μάθε πως!

Βρέθηκε επιπλέον πως ήταν 2,8 φορές λιγότερο πιθανό να ζητήσουν ρεπό σε διάστημα δύο εβδομάδων εργασίας, όπως δήλωσε στο Bloomberg o Bengt Lorentzon, επικεφαλής της έρευνας και πρόσθεσε ότι τα πορίσματα της έρευνας σημαίνουν ότι οι λιγότερες ώρες εργασίας αντιστοιχούν σε πιο ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Η Σουηδία έγινε πρωτοσέλιδο στον παγκόσμιο Τύπο το 2015 όταν υπήρξαν αναφορές πως οδηγείται σε εργάσιμη μέρα 6 ωρών.

Παρόμοιο πείραμα είχε διεξάγει και η Toyota στο Gothenburg, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας, εφαρμόζοντας μικρότερο ωράριο εργασίας με την εταιρία να σημειώνει πως το προσωπικό ήταν πιο χαρούμενο και υπήρξε αύξηση και στα κέρδη.

Το περιορισμένο ωράριο θα αυξήσει την παραγωγικότητα πιστεύουν 6 στους 10 διευθυντές και στη Βρετανία, με βάση δημοσίευμα της Daily Telegraph. Με βάση σχετική ιατρική έρευνα οι λιγότερες ώρες εργασίας σχετίζονται και με τις καρδιακές παθήσεις.

 

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας

More stories