Έρευνα σοκ: «Θα αφανιστούμε το 2018!» Από τι αναμένονται 9,6 εκατομμύρια θάνατοι - Fanpage

Έρευνα σοκ: «Θα αφανιστούμε το 2018!» Από τι αναμένονται 9,6 εκατομμύρια θάνατοι

Από τι αναμένονται 9,6 εκατομμύρια θάνατοι το 2018;

Σοκάρουν τα στοιχεία από τη Διεθνή Υπηρεσία Ερευνών για τον Καρκίνο (IACR) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και αφορούν 185 χώρες και 36 είδη καρκίνου.

Παρά το γεγονός οτι μειώνονται διεθνώς οι καρκίνοι που σχετίζονται με τη φτώχεια και τις λοιμώξεις, αντίθετα φαίνεται να αυξάνονται, όσοι έχουν να κάνουν με τον τρόπο ζωής.
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ στη διάρκεια της ζωής τους, περίπου ένας στους πέντε άνδρες και μία στις έξι γυναίκες θα εμφανίσουν κάποιο καρκίνο, ενώ, ένας στους οκτώ άνδρες και μία στις 11 γυναίκες θα πεθάνουν από τη νόσο!

Από άποψη θνησιμότητας, οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονται στον καρκίνο των πνευμόνων (1,8 εκατ. θάνατοι ή 18,4% του συνόλου), με δεύτερο τον καρκίνο του εντέρου (881.000 θάνατοι ή 9,2%), ενώ ακολουθούν ο καρκίνος του στομάχου (783.000 θάνατοι ή 8,2%), του ήπατος (782.000 θάνατοι ή 8,2%) και του μαστού (627.000 θάνατοι ή 6,6%)

Πάντως, ο συνολικός αριθμός καρκινοπαθών που επιβιώνουν μια πενταετία μετά την αρχική διάγνωση, υπολογίζεται σε 43,8 εκατομμύρια.

Εκτιμάται ότι μέσα στη χρονιά, θα πεθάνουν εκατομμύρια άνθρωποι, ούτε λίγο ούτε πολύ όσο μια χώρα (9,6 εκατομμύρια- όσο και ο πληθυσμός της χώρας μας) αλλά, αναμένεται να διαγνωστούν περίπου τα διπλάσια, νέα περιστατικά (18,1 εκατομμύρια).

Σε σύγκριση με παλιότερη έρευνα που έγινε μόλις πριν από 6 χρόνια, φαίνεται ραγδαία επιδείνωση, αφού, οι θάνατοι είχαν και πάλι υψηλό ποσοστό, αλλά τα κατ εκτίμηση νέα περιστατικά, ήταν πολύ λιγότερα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ιατρικό περιοδικό «CA: A Cancer Journal for Clinicians» , το 2012, υπήρχαν 8,2 εκατομμύρια θάνατοι και 14,1 εκατ. νέα περιστατικά που αποδίδονται σύμφωνα με την έκθεση στην αύξηση και γήρανση του παγκόσμιου πληθυσμού, καθώς και σε μια σειρά από κοινωνικο-οικονομικούς παράγοντες, καθώς, καρκίνοι των πνευμόνων, του μαστού και του παχέος εντέρου (ορθοκολικός) είναι οι τρεις, συχνότερες μορφές καρκίνου και για τα δύο φύλα
Πηγή

Αφήστε το σχόλιο σας: