Άφησε εκατοντάδες μπαλόνια στον ουρανό, αλλά δε φανταζόταν ότι θα προκαλούσαν ΤΕΤΟΙΑ καταστροφή... Ανοίξτε τα Μάτια σας! - Fanpage

Άφησε εκατοντάδες μπαλόνια στον ουρανό, αλλά δε φανταζόταν ότι θα προκαλούσαν ΤΕΤΟΙΑ καταστροφή… Ανοίξτε τα Μάτια σας!

Τα μπαλόνια από λάτεξ υλικό συμβάλλουν στη μόλυνση του περιβάλλοντος, απλά επειδή δεν είναι βιοδιασπώμενα. Για ένα μόνο μπαλόνι, απαιτούνται πολλά χρόνια για να διασπαστεί και εκτός από τη μόλυνση του φυσικού περιβάλλοντος, επιβαρύνει και το ζωικό βασίλειο, όπως θαλάσσιες χελώνες, φάλαινες, πουλιά, ακόμα και οικόσιτα ζώα. 

 

Η οργάνωση Balloons Blow έχει βάλει σκοπό να εκπαιδεύσει το κοινό για τα μειονεκτήματα των οργανωμένων εκδηλώσεων όπου απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα χιλιάδες μπαλόνια. Μόλις τα μπαλόνια σκάσουν, καταλήγουν να ταξιδέψουν χιλιάδες μίλια, και τα ζώα τα καταναλώνουν, περνώντας τα για την αγαπημένη τους τροφή.

Τα λάτεξ μπαλόνια είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για την θαλάσσια ζωή, εκτός από το γεγονός ότι διασπώνται πολύ αργά, μοιάζουν στο νερό με μέδουσες, που αποτελεί τροφή για πολλά θαλάσσια ζώα.

 

1

Φυσικά, οι συνέπειες μιας τέτοιας κατανάλωσης μπορούν να αποβούν μοιραίες.

Τα προβλήματα που σχετίζονται με την απελευθέρωση χιλιάδων μπαλονιών έγιναν γνωστά το 1986, όταν 1,5 εκατομμύρια μπαλόνια απελευθερώθηκαν στο κέντρο του Cleveland. Το θέαμα ήταν ένας τρόπος για να τραβήξουν την προσοχή για ένα καλό σκοπό, αλλά τα μπαλόνια με ήλιο στην πραγματικότητα απελευθερώθηκαν σε καταιγίδα, και κατέληξαν να σχηματίσουν ένα πυκνό σύννεφο πάνω από την πόλη. Δύο άντρες έχασαν τη ζωή τους όταν ένα ελικόπτερο της Ακτοφυλακής έπρεπε να παραμείνει προσγειωμένο εξαιτίας της κακής ορατότητας κατά το επείγον περιστατικό.

 

Αυτό είναι ένα ακραίο παράδειγμα, αλλά είναι χαρακτηριστικό του πόσο απρόβλεπτα μπορούν να γίνουν τα μπαλόνια! Έτσι αν σκοπεύετε να κάνετε κάποια γιορτή ή εκδήλωση, σκεφτείτε άλλες εναλλακτικές και αφήστε τα μπαλόνια.

 

Credit: TipHero

Αφήστε το σχόλιο σας: