Ανακάλυψαν απολίθωμα δεινοσαύρου ηλικίας 110 εκατομμυρίων ετών! Αυτό που σόκαρε όμως τους επιστήμονες είναι... - Fanpage

Ανακάλυψαν απολίθωμα δεινοσαύρου ηλικίας 110 εκατομμυρίων ετών! Αυτό που σόκαρε όμως τους επιστήμονες είναι…

Ένας απολιθωμένος και πολύ καλά διατηρημένος δεινόσαυρος αποκαλύπτεται σε ένα μουσείο στον Καναδά.

Το απολίθωμα των 110 εκατομμυρίων ετών ανακαλύφθηκε από έναν ανθρακωρύχο, τον Shawn Funk, στη βόρεια Αλμπέρτα του Καναδά στις 21 Μαρτίου 2011 και είναι ένα τόσο σπάνιο εύρημα που περιγράφεται σαν να κέρδισε το λαχείο.

Σύμφωνα με αναφορές στο National Geographic, ο δεινόσαυρος είναι φυτοφάγος και είναι το καλύτερα διατηρημένο απολίθωμα του είδους του που βρέθηκε ποτέ.

1

2

Χρειάστηκαν έξι χρόνια και 7.000 ώρες εργασίας για την αποκάλυψη του θηρίου μέσα από το χωμάτινο βουνό των 1.100 κιλών.
Σύμφωνα με το μουσείο, είναι ο καλύτερα διατηρημένος δεινόσαυρος στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος και όλων των μελών του σώματός του.

Μετά από όλη αυτή τη σκληρή δουλειά, το τελικό αποτέλεσμα είναι τώρα έτοιμο να αποκαλυφθεί.

3

4

5

Μιλώντας στο National Geographic, ο παλεοβιολόγος Jakob Vinther, από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, δήλωσε: «Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο».

Το απολίθωμα είναι ένα νεογέννητο, το οποίο έζησε από 110 έως 112 εκατομμύρια χρόνια πριν.

6

7

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό το πλάσμα ζούσε στον δυτικό Καναδά, κοντά σε έναν ποταμό που κατέληγε σε ανοιχτή θάλασσα.
Όπως έγραψε ο Michael Greshko για την National Geographic, ένα τέτοιο επίπεδο συντήρησης είναι πάρα πολύ σπάνιο να το συναντήσει κανείς.

Ο Caleb Brown, ένας μεταδιδακτορικός ερευνητής στο μουσείο, είπε: «Δεν έχουμε μόνο έναν σκελετό. Έχουμε ολόκληρο τον δεινόσαυρο όπως ήταν τότε.»

Οι ερευνητές λένε ότι αυτό το σπάνιο εύρημα θα μας δώσει πληροφορίες για την εποχή και για τα άλλα είδη δεινοσαύρων.

Ο σκελετός του, για παράδειγμα, παραμένει ως επί το πλείστον άγνωστος αφού καλύπτεται από δέρμα.

Η έκθεση θα αποτελέσει πλέον μέρος της νέας αναφοράς του Μουσείου Royal Tyrrell, Grounds for Discovery, στο Drumheller της Αλμπέρτα.

Οι επισκέπτες θα εξερευνήσουν τις ιστορίες και τα εξαιρετικά δείγματα που έχουν ανακαλυφθεί ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του Μουσείου με πολυάριθμους κλάδους.

«Νέες ανακαλύψεις και ένα νέο είδος δεινόσαυρου θα αποκαλυφθούν», λέει η έκθεση.

Credit: DailyMail

Αφήστε το σχόλιο σας: