Αυτή είναι η ΠΙΟ παγωμένη Πόλη στον Κόσμο με Θερμοκρασίες από -15 έως -40 βαθμούς και οι Κάτοικοί της Τρώνε ΜΟΝΟ Κρέας! - Fanpage

Αυτή είναι η ΠΙΟ παγωμένη Πόλη στον Κόσμο με Θερμοκρασίες από -15 έως -40 βαθμούς και οι Κάτοικοί της Τρώνε ΜΟΝΟ Κρέας!

Το πιο παγωμένο κατοικημένο μέρος στον κόσμο είναι ένα μικρό χωριό στη Σιβηρική τούνδρα, που λέγεται Oymyakon. Εκεί οι θερμοκρασίες έχουν καταγραφεί να φτάνουν τους -47 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν! 

Η μέση θερμοκρασία του χειμώνα κυμαίνεται στους -14 βαθμούς Κελσίου, και μόνο 500 κάτοικοι είναι αρκετά γενναίοι, που διαμένουν μόνιμα στη πόλη Oymyakon.

Ο φωτογράφος Amos Chapple, από τη Νέα Ζηλανδία, ταξίδεψε για δυο μέρες στο Ρώσικο χωριό και έμαθε γρήγορα πόσο βασανιστικές είναι αυτές οι θερμοκρασίες.

‘Φορούσα χοντρό παντελόνι, όταν βγήκα για πρώτη φορά έξω στους -32 βαθμούς Κελσίου.’

1

2

‘Θυμάμαι ότι ένιωσα ότι το κρύο μου διαπέρασε τα πόδια, και η άλλη έκπληξη ήταν ότι το σάλιο πάγωνε σαν μικροσκοπικές βελόνες, που ενοχλούσαν τα χείλη μου,’ δήλωσε ο φωτογράφος στο Weather.com.

Ο Chapple ταξίδεψε από την πόλη Yakutsk, την πιο παγωμένη πόλη του κόσμου.

Ήλπιζε να καταγράψει τη ζωή των κατοίκων της μικρής πόλης, και πως συμβιώνουν με το τσουχτερό κρύο.

Άρχισε να φωτογραφίζει ενδιαφέρουσες συνήθειες της πόλης Oymyakon, που ειρωνικά σημαίνει “νερό που δεν παγώνει”, σύμφωνα με το Weather.com. Παρατήρησε ότι οι κάτοικοι τρέφονται κυρίως με κρέας, καθώς η ντόπια αγορά δεν παράγει φρούτα ή λαχανικά, καθώς τίποτα δεν μπορεί να επιβιώσει σε τέτοιες παγωμένες θερμοκρασίες.

3

4

Καθώς το έδαφος είναι σχεδόν πάντα παγωμένο, υπάρχει κίνδυνος να παγώνουν οι υδραυλικοί σωλήνες, και έτσι τα περισσότερα σπίτια διαθέτουν μπάνια σε εξωτερικούς χώρους. Τα κινητά και τα αυτοκίνητα συνεχώς κινδυνεύουν να παγώσουν από τις αδιανόητες για μας θερμοκρασίες.

Τα αυτοκίνητα πρέπει αναγκαστικά να φυλάσσονται σε θερμαινόμενο γκαράζ για να αποτραπεί βλάβη στον κινητήρα.

Όσοι κυκλοφορούν στους δρόμους, δεν μένουν για πολλή ώρα έξω, και ιδιαίτερα το χειμώνα είναι σκοτεινά και απόμερα, καθώς ο ήλιος βγαίνει μονάχα για 3 ώρες. Ωστόσο, το καλοκαίρι η πόλη έχει μέχρι 21 ώρες ηλιοφάνειας και οι θερμοκρασίες φτάνουν τους 22 βαθμούς Κελσίου.

5

6

7

8

9

10

11

12

13

Credit: Dailymail.co.uk

Αφήστε το σχόλιο σας: