Αυτή η "εκκλησία-κότα" είναι ένα από τα πιο ιερά μέρη του πλανήτη - Fanpage

Αυτή η «εκκλησία-κότα» είναι ένα από τα πιο ιερά μέρη του πλανήτη

Βαθιά μέσα στη ζούγκλα της Ινδονησίας βρίσκεται μια πολύ ιδιαίτερη εκκλησία. Μια εκκλησία που μοιάζει με ένα γιγαντιαίο… κοτόπουλο.

Το εγκαταλελειμμένο κτίριο, γνωστό στους κατοίκους της περιοχής ως Gereja Ayam (εκκλησία-κότα), προσελκύει εκατοντάδες ταξιδιώτες στους λόφους της περιοχής Magelang στην κεντρική Ιάβα κάθε χρόνο.

Σύμφωνα όμως με τον εκκεντρικό δημιουργό του… το περίεργο αυτό κτίριο δεν είναι ούτε κότα, ούτε εκκλησία.

Ο Daniel Alamsjah εργαζόταν στην Τζακάρτα – 550 χιλιόμετρα μακριά – όταν όπως λέει ο ίδιος, είχε ένα όραμα και δέχτηκε ένα μήνυμα από το Θεό να φτιάξει ένα «σπίτι προσευχής» με τη μορφή ενός περιστεριού.

«Ίσως λόγω της χριστιανικής μου πίστης, οι άνθρωποι να πίστεψαν ότι έχτιζα μια εκκλησία. Όμως δεν είναι εκκλησία, αλλά ένα σπίτι προσευχής. Ένας χώρος για όσους πιστεύουν στο Θεό«, δήλωσε ο 67χρονος στην ιστοσελίδα Jakarta Globe.

Το 1989 ο Daniel περπατούσε στην περιοχή Magelang, όπου ζούσε η οικογένεια της γυναίκας του, όταν ξαφνικά είδε το μέρος που έβλεπε στα όνειρά του. «Προσευχήθηκα όλο το βράδυ εκεί και είδα ένα όραμα, ότι έπρεπε να χτίσω σε εκείνο το σημείο ένα σπίτι προσευχής«.

Ένα χρόνο μετά οι κάτοικοι και ιδιοκτήτες των χωραφιών του έδωσαν 3.000 τετραγωνικά μέτρα γης στους λόφους Rhema, έναντι 155 ευρώ, τα οποία ξεπλήρωσε σε τέσσερα χρόνια.

Τώρα άνθρωποι από διάφορες θρησκείες – βουδιστές, μουσουλμάνοι και χριστιανοί – ταξιδεύουν στο απομονωμένο αυτό «σπίτι προσευχής» για να προσκυνήσουν ο καθένας με το δικό του τρόπο, σημειώνει η MailOnline.

2

3

4

5

[via]

Αφήστε το σχόλιο σας: