Αυτός ο δύτης έχει μια απίστευτη φιλία με ένα ψάρι και το επισκέπτεται εδώ και 25 χρόνια! - Fanpage

Αυτός ο δύτης έχει μια απίστευτη φιλία με ένα ψάρι και το επισκέπτεται εδώ και 25 χρόνια!

Ένας Ιάπωνας δύτης κάνει παρέα με το ίδιο ψάρι εδώ και 25 χρόνια – και είναι αλήθεια. Ο Hiroyuki Arakawa επιβλέπει έναν από τους ναούς της θρησκείας Shinto, οι οποίοι ονομάζονται torii. Ο ναός που επιβλέπει ο Arakawa βρίσκεται μέσα στην θάλασσα στον κόλπο Tateyama.

Με τα χρόνια, γνώρισε τα θαλάσσια πλάσματα που μένουν στον ναό και το κυριότερο, έγινε φίλος με έναν ασιατικό σαργό που ονομάζεται Yoriko. Η όμορφη σχέση τους καταγράφηκε σε ένα βίντεο που έγινε viral στο οποίο ο Arakawa χαιρετάει το ψάρι με ένα φιλί.

Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τα ψάρια αναγνωρίζουν ανθρώπινα πρόσωπα – αυτό είναι πολύ σημαντικό. «Οι επιστήμονες έδειξαν στα ψάρια δύο φωτογραφίες ανθρώπινων προσώπων και τα εκπαίδευσαν να επιλέγουν μία από τις δύο με το να φτύνουν πάνω στις φωτογραφίες», είπε η Dr. Cait Newport από το Oxford University.

«Οι επιστήμονες αποφάσισαν να κάνουν τα πράγματα λίγο πιο δύσκολα. Πήραν δύο φωτογραφίες, τις έκαναν ασπρόμαυρες και ίσιωσαν το σχήμα του κεφαλιού. Πολλοί θα περίμεναν ότι τα ψάρια θα την πατούσαν. Αλλά όχι, κατάφεραν να επιλέξουν το πρόσωπο που γνώριζαν – και αυτό με ακρίβεια 86%!»

Αυτά τα νέα στοιχεία κάνουν την φιλία του δύτη με το ψάρι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα!

73

74

75

76

Πώς σας φάνηκε η ιστορία τους;

Credit: boredpanda.com

Αφήστε το σχόλιο σας: