Βρήκε μια παράξενη τεράστια πέτρα στην παραλία, αλλά δεν φανταζόταν με τίποτα ότι αξίζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ! - Fanpage

Βρήκε μια παράξενη τεράστια πέτρα στην παραλία, αλλά δεν φανταζόταν με τίποτα ότι αξίζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ!

Αυτός ο κηρώδης, λαστιχένιος μικρός βράχος βρέθηκε στην παραλία του Middleton Sands στο Lancashire, στο Ηνωμένο Βασίλειο από τους Gary και Angela Williams.

Το ζευγάρι είπε ότι μύριζε σαν κοπριά και μούχλα, αλλά παρόλα αυτά τους έκανε εντύπωση και τον πήραν! Αυτό που δεν γνώριζαν εκείνη την περίοδο ήταν ότι η «αηδιαστική μπάλα» άξιζε αρκετά λεφτά. Αποδεικνύεται ότι η πέτρα που βρήκαν ήταν εμετός ή περιεχόμενα φάλαινας και οι παραγωγοί αρωμάτων αγαπούν αυτά τα πράγματα!

Το Ambergris, όπως λέγεται, αποτελείται από σκληρυνθέντα εντερικά περιεχόμενα από φάλαινα φυσητήρα και χρειάζεται χρόνια για να σχηματιστεί. Ο Christopher Kemp, λέει το ambergris είναι ιδιαίτερα περιζήτητο, επειδή μόνο το 1% των φαλαινών μπορεί να το παράξει.

Το 2013, ένας άνθρωπος που περπατούσε κατά μήκος της ίδιας παραλίας βρήκε μια πέτρα ambergris που ήταν το ήμισυ του μεγέθους του Gary και Angela και το πούλησε για 171.000 δολάρια! Μπορείτε να το πιστέψετε;

Ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την εικόνα!

1

Το Chanel Νο. 5 χρησιμοποιεί αναμφίβολα τα ambergris ως συστατικό. Καθώς μεγαλώνει, το ambergris θα αναπτύξει ένα γήινο γλυκό άρωμα.

Credit: Relayhero

Αφήστε το σχόλιο σας: