Δείτε ΠΩΣ Χαιρετιούνται μεταξύ τους οι Άνθρωποι σε 14 Χώρες του Κόσμου! Με της Σαουδικής Αραβίας, θα Σοκαριστείτε! - Fanpage

Δείτε ΠΩΣ Χαιρετιούνται μεταξύ τους οι Άνθρωποι σε 14 Χώρες του Κόσμου! Με της Σαουδικής Αραβίας, θα Σοκαριστείτε!

To πώς χαιρετάμε ποικίλει ανάλογα με την το πού μένουμε. Αυτές οι συνήθειες δείχνουν τον σεβασμό μας στους άλλους, έτσι όταν τις εφαρμόζουμε στα ταξίδια μας είναι μια όμορφη κίνηση προς τους ντόπιους.

Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε 14 τελετουργικά χαιρετισμού από όλο τον κόσμο!

Φιλιππίνες

1

Οι Φιλιππινέζοι κάνουν μια όμορφη χειρονομία που αποκαλείται Mano για να δείξουν τον σεβασμό τους στους γηραιότερους. Παίρνουν το χέρι του ηλικιωμένου και το πιέζουν στο μέτωπο τους με μια διακριτική κίνηση.

Ιαπωνία

2

Αυτοί οι Ιάπωνες χαιρετάνε ο ένας τον άλλο με μια υπόκλιση. Αναλόγως την κατάσταση, η διάρκεια και η γωνία της υπόκλισης μπορεί να ποικίλει.

Ινδία

3

Στην Ινδία λένε την λέξη “namaste” ενώ σηκώνουν τα χέρια τους πάνω από το στήθος με τις παλάμες ενωμένες και τα δάχτυλα προς τα πάνω.

Ταϊλάνδη

4

Όμοια με την Ινδία, οι Ταϊλανδοί χαιρετιούνται με μια χειρονομία που ονομάζεται wai και χρησιμοποιεί μια κίνηση που μοιάζει με προσευχή και ακολουθείται από μια ελαφριά υπόκλιση.

Γαλλία

5

Στην Γαλλία είναι συνηθισμένο να χαιρετιούνται με φιλιά σε κάθε μάγουλο.

Νέα Ζηλανδία

6

Οι Maori στην Νέα Ζηλανδία λένε γεια κάνοντας μια παραδοσιακή χειρονομία, το hongi, στο οποίο δύο άτομα ενώνουν τις μύτες και τα μέτωπα τους.

Μποτσουάνα

7

Στην Μποτσουάνα πρέπει να ακολουθήσεις μια σειρά από απλές κινήσεις για να χαιρετήσεις κάποιον σωστά. Απλώστε το δεξί σας χέρι και τοποθετήστε το αριστερό στον δεξί αγκώνα. Ενώστε τα χέρια σας με τον άλλο, χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα πρώτα και την παλάμη και μετά επιστρέψτε στην αρχική στάση. Πείτε “Lae kae?” – το αντίστοιχο του «Τι κάνεις;» στην γλώσσα tswana.

Μογγολία

8

Στους επισκέπτες στην Μογγολία δίνεται ένα hada (ένα τελετουργικό φουλάρι) σαν δώρο. Όταν το λάβετε, πρέπει να χρησιμοποιήσετε και τα δύο χέρια και να σκύψετε ελαφρά.

Σαουδική Αραβία

9

Στην Σαουδική Αραβία οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μια χειραψία και τα λόγια “As-salamu alaykum”, που σημαίνουν «ειρήνη σε σένα». Συχνά ακολουθείται από φιλιά στη μύτη και από την τοποθέτηση του χεριού στον αντίθετο ώμου του άλλου.

Τουβαλού

10

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος χαιρετισμού στο Τουβαλού, ενός νησιού στην Πολυνησία, περιλαμβάνει μια βαθιά εισπνοή ενώ τα άτομα ακουμπάνε τα μάγουλα τους.

Ελλάδα

11

Ο πιο κοινός χαιρετισμός ανάμεσα στους Έλληνες είναι το χτύπημα της πλάτης ή του ώμου κάποιου γνωστού.

Κένυα

12

Οι πολεμιστές της φυλής Μασάι στην Κένυα υποδέχονται τους νεοφερμένους με μια χορευτική τελετή, όπου σχηματίζουν έναν κύκλο και διαγωνίζονται για το ποιος θα πηδήξει πιο ψηλά.

Μαλαισία

13

Οι Μαλαισιανοί παραδοσιακά ακουμπάνε ο ένας τα δάχτυλα του άλλου με τα δύο χέρια και μετά ακουμπάνε τις παλάμες τους στην καρδιά.

Θιβέτ

14

Οι Θιβετιανοί βγάζουν λίγο τις γλώσσες τους έξω για να δείξουν ότι δεν είναι μετενσάρκωση ενός ανελέητου Θιβετιανού βασιλιά του 9ου αιώνα, ο οποίος φημολογείται ότι είχε μαύρη γλώσσα.

Credit: BrightSide

Αφήστε το σχόλιο σας: