Οι Τράπεζες της Ελβετίας ανοίγουν τους Λογαριασμούς οι Ιδιοκτήτες των οποίων έχουν Εξαφανιστεί και μοιράζουν Εκατομμύρια! - Fanpage

Οι Τράπεζες της Ελβετίας ανοίγουν τους Λογαριασμούς οι Ιδιοκτήτες των οποίων έχουν Εξαφανιστεί και μοιράζουν Εκατομμύρια!

Οι παγκοσμίως γνωστοί τραπεζικοί οργανισμοί της Ελβετίας ανησυχούν για ένα ασυνήθιστο πρόβλημα: έχουν εκατοντάδες λογαριασμούς, των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν έχουν εμφανιστεί για τα χρήματά τους για παραπάνω από μισό αιώνα.

Τα χρηματικά ποσά κυμαίνονται από 500 ελβετικά φράγκα μέχρι αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια. Οι τράπεζες είναι σε ετοιμότητα να μεταφέρουν τη κυριότητα στους νόμιμους κληρονόμους, αν φυσικά υπάρχουν, και επιβεβαιώσουν τη σχέση ή τη συγγένεια με τους αποθανόντες ιδιοκτήτες.

Αυτός ο νόμος ψηφίστηκε από το ελβετικό κοινοβούλιο και τέθηκε σε λειτουργία από την 1η Ιανουαρίου 2015. Σύμφωνα με το νόμο, αν ο πελάτης της τράπεζας δεν έρθει σε επαφή με το τραπεζικό ίδρυμα για 10 χρόνια, και έπειτα από 50 χρόνια ο λογαριασμός είναι ανέπαφος, τότε η τράπεζα υποχρεούται να ψάξει τους νόμιμους κληρονόμους. Για αυτό το σκοπό, η ελβετική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει μια ειδική ιστοσελίδα – dormantaccounts.ch , όπου μπορεί κανείς να ελέγξει αν κάποιος πρόγονος του έχει έναν ή περισσότερους τραπεζικούς λογαριασμούς στις ελβετικές τράπεζες.

1

Οι κληρονόμοι που θέλουν να ψάξουν αν έχουν κάποιο ελβετικό τραπεζικό λογαριασμό, μπορούν να κάνουν αναζήτηση με το ονοματεπώνυμο ή την εταιρεία ή μπορούν να ψάξουν μόνοι τους ολόκληρη τη λίστα με τους αζήτητους λογαριασμούς από αυτό το σύνδεσμο.

Οι τράπεζες συμβουλεύουν τους κληρονόμους να ψάξουν τους λογαριασμούς με όσα περισσότερα στοιχεία έχουν στη διάθεσή τους, όπως τόπος κατοικίας, επάγγελμα και άλλες πληροφορίες.

Φυσικά, στη συνέχεια, θα απαιτηθούν έγγραφα ταυτοπροσωπίας και να αποδείξετε τη σχέση σας με τον αρχικό ιδιοκτήτη του λογαριασμού. 

Credit: Adme

Αφήστε το σχόλιο σας: