ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην Ευρώπη: Το ΝΑΤΟ τρέμει τον Πούτιν και στέλνει 300.000 Στρατιώτες στα Σύνορα με την Ρωσία! - Fanpage

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην Ευρώπη: Το ΝΑΤΟ τρέμει τον Πούτιν και στέλνει 300.000 Στρατιώτες στα Σύνορα με την Ρωσία!

Οι επικεφαλείς του ΝΑΤΟ συγκεντρώνουν δυνάμεις 300.000 στρατιώτων, υπό των φόβο ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, μπορεί να επιτεθεί στη Δύση. 

Οι σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση ήταν τετριμμένες πέρυσι, με τη Μόσχα να επιμένει να στηρίξει τον Σύριο σύμμαχό τους, τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασάντ, με κάθε κόστος, οδηγώντας σε σοβαρή ένταση με τις ΗΠΑ, τη Μ. Βρετανία και τη Γαλλία.

Τα περισσότερα μέλη του ΝΑΤΟ έχουν μειώσει δραματικά τα έξοδα σε στρατιωτικό εξοπλισμό μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, αλλά η Ρωσία ενισχύει τις στρατιωτικές της δυνατότητες, κάνοντας παρελάσεις, που συμπεριλαμβάνουν κάθε χρόνο πάνω από 100.000 στρατιώτες.

1

2

Το 2014, εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία, η οποία είχε σχέση σε μεγάλο βαθμό με την ρωσική κοινότητα της χώρας, ο Πούτιν ζήτησε και έλαβε άδεια από το Ρωσικό Κοινοβούλιο για την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία. Έπειτα, μετά από ένα δημοψήφισμα στην Κριμαία η πρώην ουκρανική αυτόνομη δημοκρατία ενσωματώθηκε στη Ρωσική Ομοσπονδία, κάτι που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από πολλές χώρες διεθνώς.

3

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έχει κατηγορηθεί ότι προσπάθησε να επηρεάσει το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας των ΗΠΑ, χακάρωντας τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των στελεχών του Δημοκρατικού κόμματος και πρόσφατα μετέφερε τους πυρηνικούς πυραύλους Iskander στο Καλίνινγκραντ, στα σύνορα με την Πολωνία.

Αλλά μέλη του ΝΑΤΟ, όπως η Εσθονία, η Πολωνία και η Ρουμανία, που νιώθουν συνεχώς την απειλή της Μόσχας, έχουν δεχθεί υπόσχεση για ενίσχυση με στρατεύματα.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg δήλωσε στους Times αυτή την εβδομάδα: “Έχουμε δει τη Ρωσία να κάνει χρήση προπαγάνδας στην Ευρώπη στους συμμάχους του ΝΑΤΟ και αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που το ΝΑΤΟ ανταποκρίνεται. Ανταποκρινόμαστε με τη μεγαλύτερη ενίσχυση της συλλογικής μας άμυνας από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.”

”Εχουμε δει τη Ρωσία να είναι περισσότερο δραστήριο με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Έχουμε δει μια πιο διεκδικητική Ρωσία να συγκεντρώνει μια σημαντική στρατιωτική δύναμη για πολλά χρόνια. Να τριπλασιάζει τις αμυντικές δαπάνες από το 2000, να αναπτύσσει νέες στρατιωτικές δυνατότητες και να ασκεί τις δυνάμεις της με χρήση στρατιωτικής βίας εναντίον γειτονικών χωρών,” πρόσθεσε ο κ. Stoltenberg.

Η Ρωσία γιόρτασε χθες την εθνική της γιορτή, με τη νίκη του Κόκκινου Στρατού εναντίον της Ναζιστικής Γερμανίας, με μια εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση στη Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πρόσφατα: “Η αλήθεια είναι πως η Ρωσία δε θα επιτεθεί σε κανέναν, αυτό είναι γελοίο. Η Ρωσία εκτιμάει την ανεξαρτησία της και την ταυτότητά της. Δε θέλουμε παγκόσμια κυριαρχία ή αντιπαράθεση με κανέναν.”

Η διαβεβαίωση του Πούτιν ήρθε τη στιγμή που η Ρωσία λάνασαρε ένα νέο σούπερ stealth υποβρύχιο που θα έχει τη δράση του στη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Τον περασμένο μήνα ο Πούτιν διέταξε την παράταξη αεροπλανοφόρου στη Μεσόγειο για να συνεχιστεί ο πόλεμος για την υποστήριξη του Αλ Ασάντ στη Συρία.

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

Credit: Dailymail

Αφήστε το σχόλιο σας: