ΤΕΡΑΣΤΙΑ Ανακάλυψη: Βρέθηκε η Αρχαιότερη Πυραμίδα στην Ιστορία του Πλανήτη. Δεν Φαντάζεστε ΠΟΥ είναι! - Fanpage

ΤΕΡΑΣΤΙΑ Ανακάλυψη: Βρέθηκε η Αρχαιότερη Πυραμίδα στην Ιστορία του Πλανήτη. Δεν Φαντάζεστε ΠΟΥ είναι!

Μια μέχρι πρότινως άγνωστη πυραμίδα αιγυπτιακού στιλ βρέθηκε σε απομακρυσμένη περιοχή στην στέπα του Καζακστάν 6.300 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Κάιρου. Είναι γκρεμισμένη σε μεγάλο βαθμό, αλλά πιστεύεται ότι έμοιαζε με την διάσημη Πυραμίδα του Djoser στην Αίγυπτο και είναι χτισμένη 1.000 χρόνια πριν από αυτή.

Οι αρχαιολόγοι την ανακάλυψαν πέρσι, αλλά μέχρι τώρα κρατούσαν τα χαρτιά τους κρυφά.

A Bronze Era pyramid found in Kazakhstan

Αναμένεται να εξερευνήσουν τον κλειστό νεκρικό θάλαμο του συγκροτήματος της πυραμίδας τις επόμενες ημέρες. “Χτίστηκε πάνω από 3.000 χρόνια πριν στο Saryarke για έναν τοπικό “φαραώ”, αρχηγό της τοπικής ισχυρής φυλής και χρονολογείται στην ύστερη εποχή του χαλκού”, είπε ο αρχαιολόγος Viktor Novozhenov.

“Όλα τα ευρήματα θα πάνε στο αρχαιολογικό μουσείο του Karaganda State University.” Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σήμερα από την πυραμίδα, την οποία ο Novozhenov αποκάλεσε “συγκλονιστικό εύρημα”, απεικονίζουν αντικείμενα που έχουν ήδη βρεθεί στον χώρο και την διάταξη των θεμελίων της πυραμίδας.

Η ανακάλυψη έγινε από ειδικούς του Saryarkinsky Archeology Institute στην Karaganda υπό τον Igor Kukushkin.

A Bronze Era pyramid found in Kazakhstan

A Bronze Era pyramid found in Kazakhstan

“Το σχήμα αυτής της μεγαλοπρεπούς κατασκευής μας θυμίζει την διάσημη πυραμίδα του Djoser (στην Αίγυπτο)”, είπε ο Novozhenov. Στην εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, η Karaganda ονομαζόταν “η μέση του πουθενά” και ήταν προορισμός για πολιτικούς εξόριστους από πολλές περιοχές της πρώην ένωσης.

Ωστόσο, η ανακάλυψη της πυραμίδας δείχνει ότι ένας πλούσιος πολιτισμός άκμαζε εκεί στο μακρινό παρελθόν. Οι φωτογραφίες από τον αρχαιολογικό χώρο δημοσιεύτηκαν σήμερα και δείχνουν ένα “μαυσωλείο με σκαλιά” το οποίο ονομάζεται Πυραμίδα του Begazinskaya και χτίστηκε 3.000 με 3.500 χρόνια πριν.

“Οι εργασίες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς. Αυτή είναι η δεύτερη περίοδος της ομάδας”, είπε ο Novozhenov.

Bronze Era pyramid found in Kazakhstan

Bronze Era pyramid found in Kazakhstan

Ο αρχαιολόγος Viktor Varfolomeev είπε ότι το μαυσωλείο βρέθηκε στην επαρχία Shet της Karaganda, στο κεντρικό Καζακστάν, στην δεξιά όχθη του ποταμού Talda. Ολόκληρο το ταφικό κτίσμα περιλαμβάνει 27 κατασκευές που χρονολογούνται σε διάφορες περιόδους. Το μεγαλύτερο κτίσμα έχει 5 επίπεδα από πέτρινες σκάλες. Ο νεκρικός θάλαμος έχει λίγο παραπάνω από 7 μέτρα διάμετρο.

A bronze era pyramid found in Kazakhstan

A Bronze Era pyramid found in Kazakhstan

Δεν κυκλοφόρησαν άλλες λεπτομέρειες για το εύρημα στο Καζακστάν. Υπάρχουν πυραμίδες και σε άλλα μέρη εκτός από την Αίγυπτο, όπως το Μεξικό και η Κίνα, αλλά η συγκεκριμένη είναι ίσως η πρώτη στο Καζακστάν.

Η Πυραμίδα του Djoser είναι ένα αρχαιολογικό κόσμημα στην νεκρόπολη Saqqara, βορειοδυτικά της αιγυπτιακής πόλης Mέμφις.
Χτίστηκε γύρω στο 2.700 π.Χ. για την ταφή του φαραώ Djoser.

Είναι το κεντρικό κτίσμα ενός τεράστιου νεκρικού συγκροτήματος σε μια μεγάλη αυλή που περιβάλλεται από τελετουργικές δομές με ανάλογη διακόσμηση.

Credit: dailymail.co.uk

Αφήστε το σχόλιο σας: