10 Ιστορικά Γεγονότα που Συνέβησαν Ακριβώς το Ίδιο Χρονικό Διάστημα. Για αυτό με το I-Phone δεν Είχαμε Ιδέα! - Fanpage

10 Ιστορικά Γεγονότα που Συνέβησαν Ακριβώς το Ίδιο Χρονικό Διάστημα. Για αυτό με το I-Phone δεν Είχαμε Ιδέα!

Σας παρουσιάζουμε μια επιλογή από ιστορικά γεγονότα, τα οποία ίσως γνωρίζετε, αλλά δεν είχατε υποψίες ότι πρόκειται για συμβάντα που έλαβαν χώρα ταυτόχρονα.

«Έναστρη νύχτα» του Βαν Γκογκ / Πύργος του Άιφελ

1

Ο Πύργος του Άιφελ είναι ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο και θεωρείται ότι κατέχει την πρώτη θέση σε επισκεψιμότητα τουριστών. Αρχικά, η ιδέα ήταν ότι η είσοδος στην Παγκόσμια Έκθεση του Παρισιού το 1889 θα ήταν μια προσωρινή δομή. Αλλά, όπως γνωρίζετε, δεν υπάρχει τίποτα πιο μόνιμο από το προσωρινό. Το έργο τέχνης του Βαν Γκογκ «Έναστρη νύχτα» δημιουργήθηκε την ίδια περίπου εποχή, όταν ο αρχιτέκτονας Γκουστάβ Άιφελ είχε τελειώσει τον Πύργο του.

Εφεύρεση του touchpad / Πρόσωπο της χρονιάς για το περιοδικό Time ο πλανήτης Γη

2

Το 1988, ο κόσμος γνώρισε για πρώτη φορά την επιφάνεια αφής. Ο George Gerpheide εφηύρε το touchpad, και από τότε γρήγορα αντικαταστάθηκε το trackball και το joystick και έγινε η πιο συνηθισμένη συσκευή ελέγχου δείκτη του ποντικιού για φορητούς υπολογιστές. Το ίδιο έτος Πρόσωπο της Χρονιάς για το περιοδικό Time έγινε η Γη σε κίνδυνο, η οποία θα μπορούσε να είχε καταστραφί εξαιτίας της απειλής του πυρηνικού πολέμου.

Ναυάγιο «Τιτανικός» / Ανακάλυψη βιταμινών

3

Πριν το 1912, δεν υπήρχε η έννοια των «βιταμινών», που ανακάλυψε ο Πολωνός βιοχημικός Κάζιμιρ Φουνκ. Φυσικά, η σημασία ορισμένων τροφών για την πρόληψη κάποιων ασθενειών ήταν γνωστές από την αρχαία Αίγυπτο, αλλά η ίδια η έννοια εμφανίστηκε μόλις στις αρχές του 20ου αιώνα. Την ίδια χρονιά το διάσημο πλοίο «Τιτανικός» ξεκίνησε το παρθενικό και τελευταίο ταξίδι του.

Το άνοιγμα του μετρό στο Λονδίνο / Η κατάργηση της δουλείας στις Ηνωμένες Πολιτείες

4

Οι πρώτες προτάσεις για την κατασκευή του μετρό του Λονδίνου εμφανίστηκαν τη δεκαετία του 1830, και η κατασκευή του ξεκίνησε το 1855. Η πρώτη υπόγεια γραμμή άνοιξε για το κοινό στις 10 Ιανουαρίου 1863, ενώ τότε δεν είχε λήξει ακόμη ο Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος. Τον Δεκέμβριο του 1865 οι κυβερνώντες θεσμοθέτησαν την περίφημη δέκατη τρίτη τροποποίηση του Συντάγματος των ΗΠΑ, που σήμαινε την κατάργηση της δουλείας.

Περιοδικός πίνακας του Ντμίτρι Μεντελέγιεφ/ Μάρκα Heinz

5

Το 1969, ο Ρώσος Ντμίτρι Μεντελέγιεφ υπήρξε ο δημιουργός της πρώτης έκδοσης του περιοδικού πίνακα των χημικών στοιχείων. Με τη χρήση του πίνακα, προέβλεψε τις ιδιότητες των στοιχείων που θα ανακαλύπτονταν αργότερα. Την ίδια στιγμή στην άλλη πλευρά του κόσμου ο επιχειρηματίας Heinz, μαζί με ένα φίλο του αποφάσισε να πουλήσει τη συνταγή τριμμένου χρένου της μητέρας του. Η παγκόσμια αναγνώριση της φήμης της κέτσαπ ήρθε μόνο έπειτα από 7 χρόνια.

Μέριλιν Μονρόε / Βασίλισσα Ελισάβετ

6

Το σύμβολο του σεξ της δεκαετίας του ’50 και η βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν την ίδια ηλικία. Αλλά αυτές δεν είναι οι μοναδικές διασημότητες που γεννήθηκαν τη χρονιά 1926. Την ίδια χρονιά γεννήθηκε ο ιδρυτής του περιοδικού Playboy Χιού Χέφνερ και ο ηγέτης της κουβανικής επανάστασης, ο Φιντέλ Κάστρο.

Η κατάργηση της δουλοπαροικίας στη Ρωσική Αυτοκρατορία / Η πρώτη έγχρωμη φωτογραφία στο Ηνωμένο Βασίλειο

7

Το 1861 στη Ρωσική Αυτοκρατορία έλαβε χώρα ένα βαρυσήμαντο γεγονός: η μεταρρύθμιση των αγροτών, η κατάργηση της δουλοπαροικίας στη μεγαλύτερη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης. Την ίδια χρονιά στη Δυτική Ευρώπη, δηλαδή στην Αγγλία, ο Βρετανός φυσικός Τζέιμς Κλερκ Μάξγουελ παρουσίασε την πρώτη ανθεκτική έγχρωμη φωτογραφία.

Το πρώτο iPhone / 7ο βιβλίο του Χάρι Πότερ

8

«Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου» κυκλοφόρησε στα μέσα του καλοκαιριού του 2007, όταν κυκλοφόρησε προς πώληση το πρώτο iPhone. Εξαιτίας ενός ατυχούς λάθους σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα 5 ημέρες πριν από την έναρξη της πώλησης του βιβλίου δημοσιεύτηκε μια πειρατική ηλεκτρονική έκδοση, η οποία γρήγορα μεταφράστηκε σε διάφορες γλώσσες. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε την πρώτη μέρα κυκλοφορίας να πουληθούν 8,3 εκατομμύρια βιβλία. Και με το iPhone δεν έλειψαν τα σκάνδαλα: αποδείχθηκε ότι δεν υποστηρίζει 3G και MMS υπηρεσίες, για τα οποία οι δημιουργοί δέχτηκαν σκληρές κριτικές.

Χάριετ η χελώνα / Κάρολος Δαρβίνος

9

Η διάσημη χελώνα Γκαλαπάγκος γεννήθηκε περίπου το 1830. Τότε ο Δαρβίνος πήρε την Χάριετ από την πατρίδα της στο Ηνωμένο Βασίλειο, τότε το μέγεθός της δεν ξεπερνούσε ένα πιάτο φαγητού. Έζησε σε διάφορα μέρη, και από το 1987 την ηλικιωμένη χελώνα Χάριετ ανέλαβε ο Στιβ Άιρβιν, μέχρι που πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια. Ήταν μια θαυμάσια ευκαιρία να δει κανείς ένα ζωντανό πλάσμα, το οποίο είχε ζήσει από κοντά και ο Κάρολος Δαρβίνος.

Η γκιλοτίνα στη Γαλλία / Ο Indiana Jones στις ΗΠΑ

10

Η γκιλοτίνα στη Γαλλία παρέμεινε ο κύριος τρόπος θανατικής ποινής μέχρι την κατάργησή της το 1981. Παράλληλα, ο Steven Spielberg κυκλοφόρησε την ταινία «Ιντιάνα Τζόουνς και οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού», η οποία ήταν η πρώτη ταινία της επικής τριλογίας φαντασίας.

Credit: Adme

Αφήστε το σχόλιο σας: