11 Φοβερά Οπτικά Εφέ σε Πασίγνωστες Ταινίες που ΚΑΝΕΙΣ δεν είχε Προσέξει. Του Forrest Gump, θα σας αφήσει άφωνους! - Fanpage

11 Φοβερά Οπτικά Εφέ σε Πασίγνωστες Ταινίες που ΚΑΝΕΙΣ δεν είχε Προσέξει. Του Forrest Gump, θα σας αφήσει άφωνους!

Η διαδικασία παραγωγής μιας ταινίας, περιλαμβάνει διάφορα κόλπα και εφέ, όπως και γραφικά από υπολογιστή. Ακολουθούν 11 φαντασμαγορικά οπτικά εφέ ταινιών!

Blood Diamond, 2006

3

Για να γίνει πιο συναισθηματική η σκηνή που η Jennifer Connelly δακρύζει, αποφάσισαν να της προσθέσουν ένα δάκρυ που δημιούργησαν με τον υπολογιστή.

Die Hard with a Vengeance, 1995

5

Στη σκηνή κατά την οποία ο Bruce Willis κρατά μια ταμπέλα που γράφει «I hate niggers», στην ουσία ο ηθοποιός κρατά σκέτη την ταμπέλα. Η επιγραφή προστέθηκε μετά, μη τυχόν γινόταν οποιαδήποτε παρεξήγηση στη γειτονιά.

Black Swan, 2010

6

Όλα τα περίεργα οπτικά εφέ σε αυτήν την ταινία, όπως όταν η ηθοποιός αρχίζει να μεταμορφώνεται σε μαύρο κύκνο και ένα μικρό μαύρο φτερό φυτρώνει από τον ώμο της, είναι όλα σχεδιασμένα εξ ολοκλήρου στον υπολογιστή.

A Beautiful Mind, 2001

7

Η σκηνή όπου ο John Nash (Russell Crowe) προσπαθεί να πνίξει ένα μωρό, αποτελείται στην ουσία από δύο σκηνές που γυρίστηκαν ξεχωριστά και μετά ενώθηκαν: στη μια ήταν απλώς ένα λουτρό γεμάτο με νερό και στην άλλη ήταν το μωρό μέσα σε άδειο μπάνιο.

The Wolf of Wall Street, 2013

8

Πολλές από τις σκηνές και τα μέρη στην ταινία δημιουργήθηκαν με γραφικά υπολογιστή, γεγονός που βοήθησε να αποφευχθούν άσκοπες δαπάνες. Στη σκηνή με το λιοντάρι στο γραφείο το λιοντάρι ήταν πραγματικό, αλλά γυρίστηκε ξεχωριστά, χωρίς τους ανθρώπους τριγύρω.

Dark Shadows, 2012

9

Τα οπτικά εφέ κάθε σκηνής, είναι φτιαγμένα στον υπολογιστή. Για αυτό και ο Johnny Depp φαίνεται τόσο εντυπωσιακός σας βαμπίρ.

Brokeback Mountain, 2005

10

Οι σκηνές με τα πρόβατα στην ταινία ήταν οι πιο δύσκολες. Είχαν μόνο 700 ζώα στη διάθεσή τους, αλλά η ιστορία απαιτούσε 2.500. Η μόνη διέξοδος ήταν να προσθέσουν τα πρόβατα που έλειπαν με τη βοήθεια του υπολογιστή.

Birdman, 2014

11

Ένα από τα θέματα που είχαν, ήταν ότι η κάμερα κινούνταν πολύ γρήγορα και έτσι ανά διαστήματα ήταν αδύνατο να πιάσει τον κατάλληλο φωτισμό. Η λύση δόθηκε από τον υπολογιστή.

The Social Network, 2010

12

Forrest Gump, 1994

4

Η εντυπωσιακή σκηνή κατά την οποία ένα φτερό πέφτει ακριβώς μπροστά από τα πόδια του Forrest, φαίνεται εκπληκτική. Η αλήθεια είναι όμως, ότι ήταν μια γραφική προσθήκη που δημιουργήθηκε από τον υπολογιστή.

Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι και τους δύο αδελφούς Winklevoss έπαιξε ο ίδιος ηθοποιός: Armie Hammer. Η όλη διαδικασία έγινε μετέπειτα, με τη βοήθεια του υπολογιστή.

Captain America: The First Avenger, 2011

13

Χρειάστηκε πολύ δουλεία για να μετατρέψουν τον Chris Evans στον υπερβολικά αδύνατο Steve Rogers. Χρησιμοποιήσαν ψηφιακές τεχνολογίες για να τον «συρρικνώσουν».

Credit: brightside.me

Αφήστε το σχόλιο σας: