13 Ιστορικά Μνημεία τα Μυστήρια των οποίων Αδυνατούν να Εξηγήσουν οι Επιστήμονες. Το 5ο είναι Σκέτη Μαγεία! - Fanpage

13 Ιστορικά Μνημεία τα Μυστήρια των οποίων Αδυνατούν να Εξηγήσουν οι Επιστήμονες. Το 5ο είναι Σκέτη Μαγεία!

Οι άνθρωποι που έζησαν χιλιάδες χρόνια πριν από μας δημιούργησαν κάποια εντυπωσιακά μνημεία. Οι κατασκευές αυτές ήταν τόσο εκτεταμένες και οι επιστήμονες αναζητούν εδώ και αιώνες απαντήσεις σχετικά με το ποιος, γιατί και το σημαντικότερο, πώς χτίστηκαν. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές θεωρίες για την εξήγησή τους, ακόμη και αναφορά σε εξωγήινους.

Δείτε αυτά τα μέρη όπου συνδυάζουν την αρχαία γοητεία και το μυστήριο..

Stonehenge, Αγγλία

1

Σύμφωνα με το μύθο, το πέτρινο συγκρότημα χτίστηκε από τον μάγο Μέρλιν. Στην πραγματικότητα, το Στόουνχεντζ εμφανίστηκε πολύ πριν από το υποθετικό χρόνο του συντρόφου του βασιλιά Αρθούρου. Ο σκοπός της κατασκευής δεν είναι αρκετά σαφής. Είτε ήταν παρατηρητήριο (η θέση των λίθων δίνει το ακριβές μοντέλο του ηλιακού συστήματος) ή ένα ιερό.

Baalbek, Λίβανος

2

Ο ναός σε αυτό το στυλ είναι το μαργαριτάρι από τα ερείπια μιας κάποτε ευημερούσα πόλη. Απλά για να συγκρίνετε: ο Παρθενώνας της Αθήνας έχει το μισό μέγεθος του γίγαντα του Λιβάνου. Η δημιουργία του αποδίδεται στους Αιγυπτίους, αν όχι σε γίγαντες. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι θα μπορούσε να είναι θεμέλιο του πύργου της Βαβέλ.

Newgrange, Ιρλανδία

3

Οι ανασκαφές έδειξαν ότι ήταν ένα ύψωμα: ολοστρόγγυλο με μια εντυπωσιακή διάμετρο, και μεγαλύτερο από τις αιγυπτιακές πυραμίδες. Στη μέση, οι αρχαιολόγοι βρήκαν ένα τάφο. Αν τύχει να επισκεφθείτε το Newgrange κατά τη διάρκεια του ηλιοστασίου, μπορείτε να δείτε ένα πραγματικό αστρονομικό φαινόμενο – μια ακτίνα φωτός γεμίζει σταδιακά ολόκληρο το δωμάτιο. Οι ιρλανδικές προλήψεις πιστεύουν ότι αυτό το μέρος είναι η είσοδος στη χώρα των ξωτικών και των νεράιδων.

Dolmens του Βόρειου Καυκάσου, Ρωσία

4

Εδώ στις πλαγιές του βουνού βρίσκονται χτισμένα μικρά σπίτια από επίπεδες πέτρες. Υπάρχουν τρύπες στις προσόψεις που κλείνουν με πώμα. Το εκπληκτικό γεγονός είναι ότι το βάρος των πλακών υπολογίζεται σε τόνους, αλλά ταιριάζουν με τόση ακρίβεια ώστε ακόμη και ένα μαχαίρι να μην μπορεί να χωρέσει μεταξύ τους. Η ηλικία αυτών των κατασκευών φτάνει 5.000 χρόνια. Μερικά dolmens, φημίζονται για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι η «παράδοση dolmen» μπορεί να παρατηρηθεί σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Tikal, Γουατεμάλα

5

Ένας από τους μεγαλύτερους οικισμούς των Maya είναι κρυμμένο στη ζούγκλα. Υπάρχουν τεχνητές λίμνες και παλάτια. Αλλά ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στις πυραμίδες, σχηματίζοντας τις πλατείες της πόλης. Χτίστηκαν σε ένα προσωρινό σχέδιο που αντιστοιχεί στις περιόδους της ανάπτυξής του. Υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με τις λειτουργίες τους: θρησκευτικά κτίρια, ερευνητικά κέντρα, νεκροταφεία, ή όλα τα παραπάνω.

Bolshoi Zayatsky Island’s stone labyrinths, Ρωσία

6

Τα νησιά αυτά είναι διακοσμημένα με μια ιδιότροπη πέτρα – δαντέλα σε σχήμα σπιράλ που σχηματίζουν λαβύρινθους. Η είσοδος και η έξοδος είναι κοινή. Κάποιοι μελετητές γράφουν ότι στην πρακτικότητα ήταν παγίδες ψαριών. Άλλοι γράφουν ότι προορίζονταν για ψυχαγωγία, ως μια παιδική χαρά για χορούς και παιχνίδια. Αλλά η πλειοψηφία είναι σίγουρη ότι ήταν τελετουργικές δομές στα σύνορα με τον κόσμο των πνευμάτων.

Petra, Ιορδανία

7

Ένα μνημείο που στέκετε στο ύψος των 900 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, είναι κρυμμένο μέσα στα βράχια. Οι ηγέτες έπρεπε να δείξουν αξιοθαύμαστη υπομονή, μετατρέποντας τους βράχους στο αριστούργημα της Πέτρας. Λέγεται ότι είναι ένας ναός ή ένα μαυσωλείο.

Stone spheres, Κόστα Ρίκα

8

Οι προϊστορικές σφαίρες από την ακτή του Ειρηνικού έπεσαν θύματα βανδαλισμού, γιατί πίστευαν ότι υπήρχε χρυσάφι κρυμμένο μέσα. Για την προσέλκυση τουριστών, τοποθετήθηκαν στις πλατείες της πόλης. Λόγω των συνεχών μετακινήσεων, μια ακριβής χρονολόγηση είναι αδύνατη. Η θεωρία της καταγωγής τους από το νερό αποδείχθηκε ότι δεν ισχύει. Τι να είναι τελικά; Σύμβολα των πλανητών, ή σημάδια των συνόρων; Όλες οι θεωρίες υφίσταται χωρίς αποδείξεις.

Terracotta Army, Κίνα

9

Το μαυσωλείο Qin Shi Huang κρατά περισσότερα από 8000 αγάλματα κινέζων πολεμιστών και αλόγων. Ο χειροποίητος πήλινος στρατός από το 200 π.Χ. έχει μια λεπτομέρεια, δεν υπάρχουν δύο πρόσωπα που να είναι τα ίδια. Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών (από το 1970) οι επιστήμονες έπρεπε να δράσουν με μεγάλη προσοχή για να τα φέρουν στο φως.

Angkor Wat, Καμπότζη

10

Οι Ευρωπαίοι δεν γνώριζαν αυτό το συγκρότημα μέχρι σχετικά πρόσφατα. Η τοιχοποιία του είναι πολύ πυκνή και δεν διακρίνονται εύκολα οι ενώσεις των λίθων. Η κατασκευή διατηρείται μαζί, με το δικό της βάρος. Το σύνολο των 200 ναών σχεδιάστηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε αν πλησίαζε ένας ταξιδιώτης, από κάθε πλευρά μπορεί να δει μόνο τρεις από αυτούς.

Timbuktu, Μάλι

11

Σύμφωνα με το μύθο, η πόλη αναδείχθηκε χάρη στο γέρο Bucktu. Ήταν ο κύριος χαρακτήρας στο μεσαιωνικά παραμύθια: οι δρόμοι του χρυσού, σοφοί, κ.λπ. Αυτός και μια ομάδα πολεμιστών προσπάθησαν να καταλάβουν το Αφρικανικό Eldorado. Φανταστείτε την έκπληξή του όταν είδε μια φτωχή πόλη κτιρίων από λάσπη. Τώρα, οι άνθρωποι που αγαπούν τις περιπέτειες προσελκύονται από την μοναδική αρχιτεκτονική των κτιρίων.

The Easter Island Statues, Νησί του Πάσχα – Χιλή

12

Ένα μικρό κομμάτι γης στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού είναι καλυμμένο με γιγαντιαία Moai. Υπάρχουν ενδείξεις ότι μεταφέρθηκαν από τόπο σε τόπο. Υπάρχουν επίσης τελετουργικά κτίρια που είναι βαρύτερα από ό, τι τα ίδια τα είδωλα. Δυστυχώς, οι άνθρωποι των οποίων οι απόγονοι θα μπορούσαν να ρίξουν φως στο πώς κινήθηκαν αυτά τα τεράστια αγάλματα, πέθαναν πριν από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω των δουλεμπόρων.

Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας, Αίγυπτος

13

Το κολοσσιαίο άγαλμα στη μέση της ερήμου είναι, ίσως, το μεγαλύτερο μυστήριο όλων των εποχών. Πίστευαν ότι αυτό ήταν έργο των Φαραώ. Ωστόσο, αποκαταστήθηκε μόνο η Σφίγγα. Το σώμα της, που μοιάζει με λέοντος, καλύπτεται με ραβδώσεις. Αυτές θα μπορούσαν να είναι τα ίχνη του Μεγάλου Κατακλυσμού. Ένα άλλο περίεργο είναι ότι το κεφάλι της έρχεται σε αντίθεση με τις αναλογίες της. Επιπλέον, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν δωμάτια μέσα και κάτω από την Σφίγγα.

Credit: BrightSide

Αφήστε το σχόλιο σας: