13 Πασίγνωστα Λογότυπα με Κρυφά Νοήματα που δεν είχατε ποτέ Φανταστεί. Με των Durex, θα Τρίβετε τα Μάτια σας! - Fanpage

13 Πασίγνωστα Λογότυπα με Κρυφά Νοήματα που δεν είχατε ποτέ Φανταστεί. Με των Durex, θα Τρίβετε τα Μάτια σας!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ από που πήραν την έμπευσή τους οι σχεδιαστές για να φτιάξουν τα διάσημα λογότυπα και τα ονόματα γνωστών και ποια είναι η ιστορία τους; Ή ίσως συνέβη τυχαία;

Κάναμε μια μικρή έρευνα και σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας τα πιο ενδιαφέροντα από αυτά.

Disney

1

Το λογότυπο του πιο διάσημου στούντιο κινούμενων σχεδίων στον κόσμο ήταν πάντα ένα παραμυθένιο κάστρο. Αρχικά, το πρωτότυπο του ήταν το γερμανικό Neuschwanstein. Αλλά το 2006 αντικαταστάθηκε από το Κάστρο της Σταχτοπούτας από τη Disneyland στο Παρίσι.

Lego

2

Το όνομα της δανικής εταιρείας παιχνιδιών LEGO προέρχεται από τη συντομογραφία της δανικής φράσης «godth» που σημαίνει «καλό παιχνίδι».

Fanta

3

Ο Max Kite, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για το τμήμα της Coca-Cola στη Γερμανία κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα νέο προϊόν. To όνομα του αναψυκτικού ήταν το αποτέλεσμα συλλογικής συζήτησης, η οποία ξεκίνησε όταν ο Kite παρότρυνε τους συμμετέχοντες να «χρησιμοποιήσουν τη φαντασία σας» (στα γερμανικά – «Fantasie»), και ένας από τους συμμετέχοντες, ο Joe Knipp, αμέσως φώναξε «Fanta!».

Nintendo

4

To όνομα αποτελείται από 3 ιαπωνικούς χαρακτήρες “Nin-ten-do”, το οποίο μπορεί να μεταφραστεί ως «Άφησε την τύχη στον ουρανό».

Pandora

5

Ο Δανικός οίκος κοσμημάτων πήρε το όνομά του από την αρχαία ελληνική μυθολογία. Σύμφωνα με τη μυθολογία, η Πανδώρα ήταν η πρώτη γυναίκα, που δημιουργήθηκε κατ ‘εντολή του Δία για να τιμωρήσει τους ανθρώπους για την κλοπή του Προμηθέα της θεϊκής φωτιάς.

Cadillac

6

Tα πολυτελή αυτοκίνητα μάρκας Cadillac πήραν το όνομά τους από τον ιδρυτή της εταιρείας, τον επικεφαλή μηχανικό και επιχειρηματία Henry Leland προς τιμήν του προγόνου του, έναν Γάλλο εξερευνητή αποικιών και στρατιωτικό διοικητή Antoine de la Mothe Cadillac.

Durex

7

Η βρετανική μάρκα προφυλακτικών Durex είναι μια σύντμηση των λέξεων Durable, Reliable, Excellence (αντοχή, αξιοπιστία, υπεροχή).

Levi’s

8

Ο σκοπός ορισμένων εταιρειών είναι να ενημερώσουν ότι η χρήση της μάρκας τους θα βελτιώσει μέρος της ζωής μας. Τι έκανε ο Levy με το λογότυπο για να μεταφέρει αυτές τις πληροφορίες; Περιέργως απέκρυψε εκείνο το μέρος του σώματος που οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να τονίσουμε όταν φοράμε τζιν. Αν δε έχετε δώσει σημασία, τώρα θα βλέπετε πάντα .

Εbay

9

Ο ιδρυτής της εταιρείας Pierre Omidyar δημιούργησε μια ιστοσελίδα κατά τη διάρκεια της εργασίας του για την εταιρεία Echo Bay Technology Group, η οποία εδρεύει στην πόλη Echo Bay (Νεβάδα). Ο Omidyar ήθελε να ονοματίσει το site ως “EchoBay.com”, αλλά αποδείχθηκε ότι το όνομα είχε ήδη καταληφθεί και το μείωσε στο “ebay.com”. Ωστόσο, πολλοί πιστεύουν ότι το ebay είναι η συντομογραφία τη λέξη “Electronic Bay” (ηλεκτρονικός κόλπος).

Samsung

10

“Sam” στα κορεατικά σημαίνει «τρία» και «sung» σημαίνει «αστέρι». Έτσι, κυριολεκτικά η Samsung μπορεί να μεταφραστεί ως «τρία αστέρια». Ο τρίτος αριθμός σημαίνει κάτι «μεγάλο, σπουδαίο και δυνατό».

Sega

11

Αυτό το όνομα είναι συντομογραφία για το «Service Games of Japan». Η εταιρεία αρχικά ασχολήθηκε με την προμήθεια μηχανών για το παιχνίδι φλίπερ στις στρατιωτικές βάσεις της χώρας.

Audi

12

Με την πρώτη ματιά, το λογότυπο Audi είναι απλοϊκό και κατανοητό, αλλά δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται. Κάθε ένας από τους τέσσερις δακτυλίους συμβολίζει μία από τις τέσσερις ιδρυτικές εταιρείες της Audi το 1932: DKW, Horch, Wanderer και Audi.

Alfa Romeo

13

Το λογότυπο της Alfa Romeo είναι βαθιά ιστορικοί. Ο Ερυθρός Σταυρός είναι προσθήκη από τη σημαία του Δήμου του Μιλάνου, ο αιμοδιψής δράκος είναι σύμβολο της αρχαίας οικογένειας Visconti, που κάποτε κυριαρχούσε την Λομβαρδία.

Источник: https://www.adme.ru/svoboda-avtorskie-kolonki/13-logotipov-o-smysle-kotoryh-vy-dazhe-ne-dogadyvalis-1575015/ © AdMe.ru

Αφήστε το σχόλιο σας: