15 Ατράνταχτες Αποδείξεις ότι όλη σας η Ζωή είναι ένα Μεγάλο Ψέμα. Η Αλήθεια για τα Διαμάντια θα σας Εξοργίσει! - Fanpage

15 Ατράνταχτες Αποδείξεις ότι όλη σας η Ζωή είναι ένα Μεγάλο Ψέμα. Η Αλήθεια για τα Διαμάντια θα σας Εξοργίσει!

Πιστεύετε ότι ο Ναπολέων ήταν κοντός ή ότι στο διάστημα δεν υπάρχει βαρύτητα; Τα παρακάτω γεγονότα καταρρίπτουν μερικούς μύθους που πιστεύουμε και μας κάνουν αφήνουν άφωνους.

Στο διάστημα υπάρχει βαρύτητα

1

Αν ένα άτομο στη Γη ζυγίζει 80 κιλά, θα έχει το ίδιο βάρος στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Γιατί λοιπόν οι αστροναύτες αιωρούνται; Επειδή ο ΔΔΣ και σχεδόν όλα τα αντικείμενα στο διάστημα είναι σε σχετικά ελεύθερη πτώση συγκριτικά με το βαρύτερο κοντινό αντικείμενο.

Ο Ναπολέων ήταν ψηλότερος από όσο πιστεύεται

2

Την εποχή του θανάτου του, ο Ναπολέων είχε ύψος 1,57 μέτρα. Όμως υπάρχει διαμάχη ότι εξαιτίας των γλωσσικών διαφορών ανάμεσα στα Αγγλικά και τα Γαλλικά, οι Γάλλοι θεώρησαν τη μονάδα της μιας ίντσας μακρύτερη σε μήκος και όταν διορθώθηκε, ο Ναπολέων είχε ύψος 1,70 μ. Όχι και άσχημα!

Η Coca Cola έχει διαφορετική γεύση ανάλογα με το δοχείο

3

Αν και η εταιρεία προσπαθεί να ρυθμίζει τη γεύση και να είναι παντού κοινή, τα δοχεία αντιδρούν ήπια με το υγρό κάνοντας τη γεύση ελαφρώς διαφορετική.

Έτσι στοιβάζονται οι πετσέτες σε καταστήματα

4

Σε περίπτωση που θέλετε μια πετσέτα, μη την τραβήξετε, αλλά ζητήστε από τον πωλητή να σας εξυπηρετήσει. Το τράβηγμα δεν επιτρέπεται, για προφανείς λόγους.

Η Γη δεν είναι στρογγυλή

5

Το πραγματικό σχήμα της Γης είναι σφαιροειδές, με επίπεδους πόλους. Όπως ένα μανταρίνι.

Η Hello Kitty στην πραγματικότητα δεν είναι γάτα

6

Η Hello Kitty δεν είναι γατάκι, αλλά άνθρωπος. Το έχει δηλώσει ο ιδιοκτήτης του εμπορικού σήματος Sanrio. “Η Hello Kitty είναι ένα χαρούμενο κοριτσάκι με μια χρυσή καρδιά,» δήλωσε ο ιδιοκτήτης.

Τα διαμάντια δεν είναι σπάνια

7

Τα διαμάντια είναι άφθονα και υπάρχουν γεμάτες αποθήκες που περιμένουν να πωληθούν. Ο λόγος για τον οποίο φαίνονται τόσο σπάνια είναι εξαιτίας τεχνάσματος της αγοράς που ξεκίνησε πριν από εκατό χρόνια.

Τα τούβλα είναι ένα ψέμα

8

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε πως στρώνουν τόσο γρήγορα τα τούβλα, στην πραγματικότητα απλώνουν το τσιμέντο και το πιέζουν με ειδικά καλούπια.

Οι σκώροι στην πραγματικότητα δεν τρώνε τα ρούχα

9

Οι περισσότεροι σκώροι που βλέπετε είναι ενήλικοι σκώροι και δεν τρώνε τα ρούχα σας! Στην πραγματικότητα, οι προνύμφες τους τρέφονται με τα υφάσματα. Έτσι, την επόμενη φορά που θα δείτε ένα σκώρο στο πουλόβερ σας, θυμηθείτε απλά να βάλετε το ρούχο στο πλυντήριο.

Οι κουκουβάγιες έχουν μακριά πόδια

10

Τα πόδια μιας κουκουβάγιας δεν είναι τόσο μικρά όσο φαίνονται, είναι αρκετά μακριά και χρησιμεύουν για να κυνηγούν το θήραμά τους.

Τα χρυσόψαρα έχουν μεγάλη διάρκεια μνήμης

11

Υπήρχε ένας παλιός μύθος ότι το χρυσόψαρο έχει ένα διάρκεια μνήμης μόνο 3 δευτερόλεπτα, το οποίο είναι ψευδές. Οι επιστήμονες λένε ότι η διάρκεια της μνήμης τους μπορεί να διαρκέσει έως έξι μήνες!

Τα διαμάντια είναι από άνθρακα

12

Στο σχολείο μάθαμε ότι τα διαμάντια σχηματίζονται από υψηλά συμπιεσμένο άνθρακα, αλλά αυτό στην πραγματικότητα είναι ένα ψέμα. Τα διαμάντια σχηματίζονται όταν ο άνθρακας θερμαίνεται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Οι άνθρωποι εξελίχθηκαν από τους πιθήκους

13

Οι πίθηκοι είναι μακρινά ξαδέρφια μας, άνθρωποι και πίθηκοι μοιράζονται ένα κοινό πρόγονο, όμως είναι λάθος να πιστεύουμε ότι εξελιχθήκαμε από αυτούς.

Το αποξυγονωμένο αίμα είναι μπλε

14

Ο λόγος που οι φλέβες μας φαίνονται μπλε είναι ο τρόπος με τον οποίο το δέρμα σας φιλτράρει το φως από τις φλέβες σας, κάνοντάς τις να φαίνονται μπλε.

Δε μπορείτε να βάλετε τον αντίχειρά σας στο ρουθούνι

15

Δοκιμάστε το, αλλά δεν υπάρχει πιθανότητα να το τραβήξετε μετά έξω!

Credit: WittyFeed

Αφήστε το σχόλιο σας: