15 Γνωστά Προϊόντα που η Υπερβολική Κατανάλωσή τους μπορεί να Οδηγήσει στον Θάνατο. Δείτε ΠΟΙΑ η Μοιραία Δόση για το Καθένα! - Fanpage

15 Γνωστά Προϊόντα που η Υπερβολική Κατανάλωσή τους μπορεί να Οδηγήσει στον Θάνατο. Δείτε ΠΟΙΑ η Μοιραία Δόση για το Καθένα!

Όπως έλεγαν οι αλχημιστές τα πάντα είναι φάρμακο, και τα πάντα είναι δηλητήριο – όλα είναι θέμα μέτρου.

Αποφασίσαμε να μάθουμε σε ποια δόση γνωστά προϊόντα μπορούν να μετατραπούν σε θανατηφόρο δηλητήριο. Τα στοιχεία υπολογίζονται σε με βάση μια χρήση του προϊόντος σε ένα μέσο άτομο που ζυγίζει 80 κιλά.

Νερό

1

Όλοι έχουν ακούσει ότι πρέπει να πίνουμε 2 λίτρα νερό. Αλλά αν το παρακάνετε, και πίνετε 3 φορές παραπάνω, τότε τα νεφρά σας δεν έχουν χρόνο για να αποβάλλουν το υγρό. Το αποτέλεσμα: διόγκωση των εσωτερικών οργάνων, του εγκεφάλου και αναπνευστική ανακοπή. Έτσι, ναι, είναι δυνατόν να πάθετε δηλητηρίαση του αίματος από νερό. Το απέδειξε πρόσφατα η Αμερικανίδα διαγωνιζόμενη Τζένιφερ Στρέιντζ, πίνοντας πάνω από 7,5 λίτρα στο διαγωνισμό «Ποιος θα πιει όλο το νερό;»

Καφές

2

Θανατηφόρα δόση καφεΐνης θεωρείται ότι είναι τα 15 γραμμάρια. Αυτό είναι περίπου 113 φλιτζάνια καφέ (250 ml). Αν και αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή την περίπτωση το άτομο θα πεθάνει όχι από την καφεΐνη, αλλά από δηλητηρίαση νερού, καθώς 113 φλιτζάνια είναι σχεδόν 30 λίτρα νερού. Έτσι, εκτός και αν τρώτε σκέτες κουταλιές με καφέ, τότε είναι σχεδόν αδύνατον να πεθάνετε από καφέ. Εκτός και αν το αναμείξετε με ενεργειακό ποτό, όπως έκανε ένας έφηβος από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σοκολάτα

3

Η σοκολάτα περιέχει μεγάλη ποσότητα μιας ουσίας που ονομάζεται θεοβρωμίνη. Είναι ένα ισχυρό διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος. Αν φάτε περίπου 10 κιλά σοκολάτας με τη μία, διατρέχετε κίνδυνο δηλητηρίασης, που αρχικά οδηγεί σε ναυτία και διάρροια, και στη συνέχεια σε επιληπτικές κρίσεις, εσωτερική αιμορραγία, έμφραγμα του μυοκαρδίου, και θάνατο.

Αλκοόλ

4

Για έναν υγιή άντρα θανάσιμη δόση αλκοόλ είναι 1,25 λίτρο 40 βαθμών αλκοόλης (ισοδυναμεί με 2,5 φιάλες των 0,5 L ή 27 σφηνάκια των 45 ml). Όμως αυτά με την προϋπόθεση ότι ο υγιής άντρας θα πει σε λιγότερο από μία ώρα και δεν κάνει εμετό.

Τσιγάρα

5

Αν λάβουμε υπόψη ότι σε ένα τυπικό τσιγάρο περιέχεται περίπου 0,8 mg νικοτίνης, τότε ο θάνατος μπορεί να προκληθεί με συνολικά 75 τσιγάρα με τη μία.

Μαριχουάνα

6

Αλλά με την μαριχουάνα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά: ο θάνατος μπορεί να προκληθεί από κάπνισμα 680 kg εντός 15 λεπτών, ή από κατανάλωση 22 κιλών με τη μία.

Σπόροι μήλου

7

Από 18 μήλα δε θα πεθάνετε. Αλλά αν βγάλετε σπόρους από 18 μήλα, τους λιώσετε και τους καταπιείτε, τότε είναι δυνατόν και να πεθάνετε. Και όλα αυτά επειδή οι σπόροι περιέχουν κυάνιο.

Σπόροι κερασιών

8

Το ίδιο ισχύει και για τους σπόρους κερασιών, καθώς περιέχουν κυάνιο (στην ίδια λίστα περιλαμβάνεται το βερίκοκο, το ροδάκινο, το βύσσινο, το πικραμύγδαλο).

Μπανάνα

9

Οι μπανάνες περιέχουν κάλιο, και από μια υπερβολική δόση καλίου είναι δυνατόν να πεθάνει κανείς. Αλλά θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ και να φάμε 400 μπανάνες με τη μία.

Πορτοκάλια

10

Για να πεθάνει κάποιος από υπερδοσολογία από πορτοκάλια, θα πρέπει να φάει 11 χιλιάδες με τη μία.

Αλάτι

11

Η ημερήσια συνιστώμενη δόση αλατιού είναι 1,5-4 γραμμάρια. Θανατηφόρα δόση από αλάτι είναι 250 γραμμάρια με τη μία (περίπου 48 ώρες κ.γ.). Ο θάνατος είναι πολύ οδυνηρός (λόγω του υπερβολικούς οιδήματος) και αργός.

Πιπέρι

12

Για να πεθάνει κανείς από κατανάλωση πιπεριού, θα πρέπει να φάει περίπου 130 κ.γ. Αλλά εξαιτίας της αντίστασης του ανθρώπινου σώματος είναι απίθανο να γίνει, καθώς είναι το πιπέρι είναι πολύ καυτερό.

Ζάχαρη

13

Θανατηφόρα δόση ζάχαρης είναι 13,5 γραμμάρια ανά κιλό σωματικού βάρους. Αυτό σημαίνει ότι ο μέσος άνθρωπος πρέπει να φάει με τη μία 2,5 κιλά ζάχαρης, το οποίο ισοδυναμεί με περίπου 500 κ.γ.

Οδοντόκρεμα

14

Θεωρητικά 24 σωληνάρια οδοντόκρεμας μπορούν να σας στείλουν στον άλλον κόσμο. Αλλά είναι απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο.

Credit: Adme

Αφήστε το σχόλιο σας: