Αλλαγή Ζωής! Οι Εντυπωσιακές Αλλαγές στον Οργανισμό Αν Κόψεις Για Ένα Μήνα Το Αλκοόλ! - Fanpage

Αλλαγή Ζωής! Οι Εντυπωσιακές Αλλαγές στον Οργανισμό Αν Κόψεις Για Ένα Μήνα Το Αλκοόλ!

Το Γνώριζες; Δείτε Τι Συμβαίνει Στον Οργανισμό Αν Κόψεις Για Ένα Μήνα Το Αλκοόλ

Αλκοόλ: Όλοι γνωρίζουν πως το να πίνει κανείς αλκόολ σε σταθερή βάση δεν είναι καλό. Άλλο να πιεις ένα ποτάκι που και που για την παρέα και άλλο να ξεχνάς το όνομα σου μέρα παρά μέρα. Σύμφωνοι, όλοι κάποια στιγμή ενδεχόμενως να είχαμε κάνει ένα μεθύσι που μπορεί να ήταν διασκεδαστικό που οδηγεί βέβαια σε δύσκολη επόμενη μέρα.

Σίγουρα, μπορεί να υπάρχουν κάποια οφέλη από το να πιείτε ένα ποτήρι κρασί εδώ και εκεί, αλλά να παίρνετε SHOTS SHOTS SHOTS ή να χτυπάτε μια μπύρα μετά την άλλη, όχι τόσο πολύ.

Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι ο μέσος τ’υπος που δεν είναι εθισμένος στο αλκοόλ καταναλώνει περίπου 9,5 λίτρα αλκοόλ κάθε χρόνο. Αυτό το ποσό αντιστοιχεί στους ανθρώπους που πίνουν περιστασιακά – όταν βγαίνουν έξω με φίλους ή να χαλαρώνουν μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά

Ας πούμε ότι είστε μέρος αυτής της «μέσης» ομάδας – τι θα συμβεί αν σταματήσετε να πίνετε εντελώς για 28 ημέρες;

Αρκετοί εθελοντές αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το αλκοόλ για τον Ιανουάριο και τεκμηριωμένες αλλαγές στην υγεία και την εμφάνισή τους κατά μήκος του δρόμου.

Εδώ τι συνέβη …

ΕΒΔΟΜΑΔΑ Πρώτη

Αυξημένη όρεξη και πόθο για τη ζάχαρη

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι τρώτε περισσότερο φαγητό όταν πίνετε αλκοόλ; ποιός δε θυμάται το σαντουιτς μετά απο ξενύχτι?

Με την πάροδο του χρόνου, μπορείτε να περιμένετε να τρώτε λιγότερα μετά την αποχή από το αλκοόλ, αλλά στην αρχή, οι περισσότεροι ανέφεραν ότι τρώνε περισσότερο. Ζήτησαν επίσης περισσότερη ζάχαρη. Αυτό συμβαίνει επειδή χωρίς γλυκά ποτά, θα βιώσετε μια βουτιά στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Η πρώτη εβδομάδα χωρίς αλκοόλ δεν είναι η μεγαλύτερη. Τα σάκχαρα του αίματός σας μπορεί να πέσουν και θα μπορούσατε να αισθανθείτε πονοκεφάλους, ειδικά εάν είστε συνηθισμένοι να πίνετε πριν πάτε για ύπνο τη νύχτα.

Η ποιότητα του ύπνου σας μπορεί να υποστεί ζημία. Επίσης, εάν χρησιμοποιήσατε αλκοόλ ως τρόπο για να μειώσετε τον πόνο, μπορεί να εμφανιστεί αύξηση στον πόνο.

Μείνε δυνατός! Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι αρνητικές παρενέργειες εξαφανίζονται κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας – το έχετε.

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΥΟ

Καλύτερος ύπνος και γενική υγεία

Τη δεύτερη εβδομάδα, τα πράγματα αρχίζουν να φαίνονται πιο φωτεινά.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αναφέρουν ότι ο ύπνος τους βελτιώνεται. Επιπλέον, παρατηρούν μια μείωση στους μαύρους κύκλους καθώς και οίδημα του προσώπου, που μεταφράζεται σε μια υγιέστερη και πιο νεανική εμφάνιση.

Οι λιγότερο αναμενόμενες αλλαγές περιλαμβάνουν:

Το ουροποιητικό σύστημα αρχίζει να λειτουργεί σωστά
Το αλκοόλ μειώνει την παραγωγή σάλιου, οπότε όταν σταματήσετε να πίνετε το σμάλτο των δοντιών σας βελτιώνεται και ως εκ τούτου, έχετε μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης κοιλοτήτων.
Βελτιώσεις στην ικανότητά σας να δοκιμάζετε και να μυρίζετε τα πράγματα – το αλκοόλ σκοτώνει τους γευστικούς και οσφρητικούς υποδοχείς, αλλά αναπήδηση πίσω με το χρόνο.

ΕΒΔΟΜΑΔΑ Τριτη


Το συκώτι σας σας ευχαριστεί

Ανάλογα με το πόσο αλκοόλ καταναλώσατε στο παρελθόν, το ήπαρ σας μπορεί να αρχίσει να αναρρώνει μέχρι την τρίτη εβδομάδα.

Καλύτερο δέρμα, λιγότερες ρυτίδες

Η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται, προκαλώντας ελεύθερη ροή οξυγόνου στο σώμα σας. Ως αποτέλεσμα, τα χρώματα του δέρματος αλλάζουν και οι λεπτές γραμμές εξαφανίζονται.

Καλύτερη πέψη

Η πέψη βελτιώνεται χάρη στη μείωση του γαστρικού οξέος. Πάρα πολύ γαστρικό οξύ προκαλεί το στομάχι να κυριολεκτικά τρώνε.

Εβδομάδα τέσσερα


Μειωμένος κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων

Την τέταρτη εβδομάδα, ο μέσος όρος μειώνεταιπερίπου έξι έως οκτώ λίβρες. Ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων μειώνεται. Μερικοί άνθρωποι αναπήδησαν πίσω από υψηλή αρτηριακή πίεση και υπέρταση.

Το δέρμα σας είναι ελαφρύτερο και πιο ξεκάθαρο, καθώς αποκαθίσταται η ισορροπία του νερού στο σώμα σας, μαζί με την κυκλοφορία.

Βελτιωμένη εμπιστοσύνη και ψυχική κατάσταση

Πολλοί άνθρωποι ανέφεραν βελτιώσεις στη συνολική εμπιστοσύνη τους αυτήν τη στιγμή, καθώς ο εγκέφαλος αρχίζει να λειτουργεί πιο παραγωγικά.

Όταν πίνετε τακτικά, τα κύτταρα του εγκεφάλου πεθαίνουν λόγω έλλειψης οξυγόνου. Όταν σταματήσετε να πίνετε, το αντίθετο τίθεται σε ισχύ.

Η πριν και μετά φωτογραφία παρακάτω προσφέρει ένα τέλειο παράδειγμα πόσο μπορεί να αλλάξει η σωματική σας εμφάνιση μετά την διακοπή του αλκοόλ για 28 ημέρες.

Η εβδομάδα μπορεί να μην είναι τόσο διασκεδαστική, αλλά μόλις βιώσετε τα αποτελέσματα, αξίζει τον κόπο.

“Ένα μήνα μακριά είναι ο τέλειος τρόπος για να επαναφέρετε τη σχέση σας με το αλκοόλ. Χρειάζονται μόνο τρεις εβδομάδες για να σπάσει μια συνήθεια, οπότε αυτό θα μπορούσε να είναι η διαδρομή σας για πιο ευτυχισμένη και πιο υγιεινή κατανάλωση σε μακροπρόθεσμη βάση “, σύμφωνα με το alchoholchange.org.

Σύμφωνα με την έρευνα του 2018 από το Royal Free Hospital που δημοσιεύθηκε στο British Medical Journal, υπάρχουν πολλά οφέλη όταν σταματάτε να πίνετε για ένα μήνα, μεταξύ των οποίων:

Χαμηλή πίεση αίματος
Μειωμένος κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη
Χαμηλή χοληστερόλη
Μείωση των επιπέδων ορισμένων πρωτεϊνών του αίματος που σχετίζονται με τον καρκίνο
Χορηγήστε λιγότερα χρήματα – το 88% των συμμετεχόντων που εγκατέλειψαν αλκοόλ για ένα μήνα έσωσαν χρήματα
Καλύτερο ύπνο – το 77% των συμμετεχόντων ανέφερε ότι είναι καλύτερος ύπνος
Χάστε βάρος – 58% ανέφεραν απώλεια βάρους

απο τη συντακτική ομάδα του fanpage.gr

Αφήστε το σχόλιο σας: