Άντρας Στη Κίνα Μένει Μόνος Του Σε Χωριό Για Να Φροντίζει Την Ηλικιωμένη Μητέρα Του - Fanpage

Άντρας Στη Κίνα Μένει Μόνος Του Σε Χωριό Για Να Φροντίζει Την Ηλικιωμένη Μητέρα Του

Άντρας Στη Κίνα Μένει Μόνος Του Σε Χωριό Για Να Φροντίζει Την Ηλικιωμένη Μητέρα Του

Κίνα: Ένα πολύ δυνατό μήνυμα στέλνει ο Liu Shengjia. Ένα μήνυμα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Πολλοί επιλέγουν να αφήσουν τους ηλικιωμένους γονείς τους σε κάποιο γηροκομείο για τα τελευταία χρόνια της ζωής τους. Εκείνος επέλεξε τον άλλο δρόμο, μη μπορώντας να ξεχάσει πως η γυναίκα που έμεινε πίσω για να φροντίσει, είναι η γυναίκα που του χάρισε τη ζωή.

Καλώς ήρθατε στο χωριό Xuenshanshe. Πληθυσμός: Ένας κάτοικος. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, σήμερα υπάρχουν περίπου 1.381.125.681 άνθρωποι που ζουν στην Κίνα.

Έχοντας αυτό τον τεράστιο αριθμό στο μυαλό, φανταζόμαστε ότι η χώρα θα είναι πυκνοκατοικημένη παντού.

Ο άντρας που έμεινε μόνος του στο χωριό για να φροντίσει την ηλικιωμένη μητέρα του

Όχι όμως και στο Xuenshanshe, ένα χωριό που βρίσκεται στην επαρχία Gansu βορειοδυτικά της Κίνας. Εκεί ζει μόνος ένας άνθρωπος, ο Liu Shengjia.

Ο Shengjia ζει μια μοναχική ζωή τα τελευταία δέκα χρόνια. Η μοναδική του παρέα είναι τα λιγοστά του πρόβατα.

Κάποτε, υπήρχαν τουλάχιστον 20 οικογένειες που ζούσαν στο Xuenshanshe. Μέχρι το 2006 ωστόσο, οι περισσότεροι από τους κατοίκους μετακόμισαν σε άλλα χωριά είτε λόγω της μείωσης των φυσικών πόρων της περιοχής, είτε λόγω της μοναξιάς.

Ο Liu προτίμησε να μη φύγει για να φροντίζει την ηλικιωμένη μητέρα του. Μετά το θάνατο της μητέρας του, έμεινε μόνος του στο χωριό. Με τα σπίτια του χωριού όλα δικά του, θα μπορούσε να αφήσει το δικό του και να ζήσει σε κάποιο άλλο καλύτερο. Και πράγματι αυτό έκανε όταν το δικό του κατέρρευσε σε μια νύχτα.

Για να απασχολείται με κάτι, άρχισε να εκτρέφει πρόβατα. Και πολύ σύντομα άρχισε να συνηθίζει σε αυτόν τον μοναχικό τρόπο ζωής.

Αν και η ζωή του μόνο εύκολη δεν είναι (για να προμηθευτεί τρόφιμα και νερό πρέπει να περπατήσει πάρα πολλά χιλιόμετρα), υποστηρίζει ότι του αρέσει η ηρεμία και η μοναξιά.

«Το να ζω μόνος μου στο χωριό δεν αποτελεί πρόβλημα για μένα. Κάποια μέρα ίσως να μετακομίσω και εγώ σε μια πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή, αλλά αυτό θα γίνει όταν έρθει η ώρα», λέει ο ίδιος.

Αφήστε το σχόλιο σας: