Ο γίγαντας του βυθού: Άναυδοι έμειναν οι δύτες που βρέθηκαν ξαφνικά να κολυμπούν δίπλα στο μεγαλύτερο ψάρι στον κόσμο! - Fanpage

Ο γίγαντας του βυθού: Άναυδοι έμειναν οι δύτες που βρέθηκαν ξαφνικά να κολυμπούν δίπλα στο μεγαλύτερο ψάρι στον κόσμο!

Άναυδοι έμειναν δύτες στα ανοικτά των ακτών της Πορτογαλίας, όταν βούτηξαν στο βυθό και αντίκρισαν το μεγαλύτερο ψάρι του κόσμου.

11

Όχι, αυτό δεν είναι μια εικόνα από τα βαθιά ύδατα του του Jurassic World! Δύτες στα ανοικτά των ακτών της Πορτογαλίας με κομμένες τις ανάσες συνάντησαν τυχαία αυτό τον γιγάντιο ορθαγορίσκο (ή φεγγαρόψαρο).

Το τροπικό αυτό είδος που τρέφεται κυρίως με πλαγκτόν, μέδουσες και μικρά ψάρια, ονομάζεται επίσης και Mola Mola και μπορεί να φτάσει έως και 5,3 μέτρα μήκος και ζυγίζει 2.300 κιλά.

10

Σε ορισμένα μέρη του κόσμου ο ορθαγορίσκος θεωρείται λιχουδιά, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, της Κορέας, και της Ταϊβάν. Αυτό όμως ήταν αρκετά τυχερό να κολυμπά στις θάλασσες της ΕΕ, όπου υπάρχει νομοθεσία που απαγορεύει την πώληση αυτών των ψαριών.

«Το φεγγαρόψαρο δεν φάνηκε να ενοχλείται από την παρουσία μας και μας ακολούθησε για 15 λεπτά», λέει ο Miguel Pereira, ο οποίος κατέγραψε αυτό το εκπληκτικό βίντεο.

Η καθαρότητα των νερών και η αργή του κίνηση , έδωσε την ευκαιρία στους κινηματογραφιστές για μερικά υπέροχα πλάνα. Απολαύστε το

Αφήστε το σχόλιο σας: