Γυναίκα Οδηγός Λεωφορείου Απολύεται Επειδή Είναι Πολύ Κοντή Μετά Από 34 Χρόνια (vid) - Fanpage

Γυναίκα Οδηγός Λεωφορείου Απολύεται Επειδή Είναι Πολύ Κοντή Μετά Από 34 Χρόνια (vid)

Γυναίκα Οδηγός Λεωφορείου Απολύεται Επειδή Είναι Πολύ Κοντή Μετά Από 34 Χρόνια

Γυναίκα: Τι έχει συμβεί – Η Τρέισι Σκόουλς από το Μάντσεστερ έχει ύψος 1,52μ. και ξεκίνησε να εργάζεται ως οδηγός λεωφορείου πίσω στα 1987.

Όταν όμως η εταιρεία προμηθεύτηκε το καινούριο μοντέλο λεωφορείων για να ανανεώσει τον στόλο της, η γυναίκα οδηγός απολύθηκε έπειτα από 34 χρόνια συνεχούς υπηρεσίας, επειδή ήταν πολύ κοντή για να το οδηγήσει.

Ο συνδυασμός της αλλαγής στη θέση των καθρεφτών και μια προστατευτική κολόνα που μπήκε στα καινούρια λεωφορεία για την ασφάλεια των οδηγών, σήμαιναν ότι η Σκόουλς θα έπρεπε να σκύψει προς τα πίσω για να χρησιμοποιήσει τους καθρέφτες.

Κάτι που, ταυτόχρονα, θα σήμαινε ότι η ύψους 1,52 εκατοστών οδηγός, δεν θα μπορούσε να φτάσει στα πετάλια.

«Όταν άρχισα να δουλεύω πριν από 34 χρόνια, μπορούσα να οδηγήσω τα πάντα. Κι έκτοτε αυτό έκανα, αλλά δεν μπορώ να οδηγήσω αυτό το λεωφορείο. Εάν ένα ποδήλατο ή ένας πεζός έρθει στο πλάι του οχήματος… δεν μπορώ να το δω. Μπλοκάρει την όρασή μου κι αυτό δεν είναι ασφαλές» λέει η Σκόουλς στην ανάρτησή της στο Facebook.

«Έχω τρία παιδιά και είμαι χήρα. Κι έχω να πληρώνω υποθήκη για το σπίτι. Δεν μπορώ να αντέξω μείωση μισθού» λέει η γυναίκα μιλώντας στην εφημερίδα The Guardian.

Η ιστορία της έγινε viral και χιλιάδες άνθρωποι έσπευσαν να πάρουν το μέρος της μαζεύοντας υπογραφές, ώστε η γυναίκα να πάρει πίσω τη δουλειά της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρεία συγκοινωνιών προσφέρθηκε να δώσει μια νέα θέση στη γυναίκα, αλλά κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι οι ώρες εργασίας και ο μισθός της Σκόουλς θα μειωνόταν σημαντικά, αφήνοντάς τη γυναίκα σε μεγάλη οικονομική ανασφάλεια.

Αντ’ αυτού η οδηγός ζητά από τον εργοδότη της την τοποθέτησή της σε άλλο τύπο λεωφορείο, που εξυπηρετεί άλλες διαδρομές στην περιοχή, με τον ίδιο αριθμό ωρών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Τρέισι Σκόουλς ήταν μία από τις πρώτες γυναίκες οδηγούς λεωφορείων στο Μάντσεστερ.

Δείτε το βίντεο:

Αφήστε το σχόλιο σας: