Στο People Thema και στον Κώστα Μπουρούση παραχώρησε συνέντευξη ο Πάνος Ιωαννίδης. Ο κριτής του MasterChef μίλησε, μεταξύ άλλων, για τον λόγο που επέλεξε τη μαγειρική σε μια εποχή που οι σεφ δεν απολάμβαναν τιμές ροκ σταρ όπως σήμερα.
Πώς το επέλεξες;
Στους μαθητές μου λέω ότι γίνεσαι μάγειρας, αλλά κατά βάθος πιστεύω ότι γεννιέσαι food lover, φτάνει να το ακολουθήσεις με συνέπεια και υπομονή, ώστε να το εξελίξεις τεχνικά, ιδεολογικά και ακαδημαϊκά ως επαγγελματίας. Η μαγειρική για μένα είναι τρόπος ζωής, αγάπης, δοτικότητας και έκφρασης. Είναι καλλιτεχνία και πηγάζει από μέσα μου. Στα 17 μου απλώς το επέλεξα και επαγγελματικά.
Ο Πάνος Ιωαννίδης μίλησε μάλιστα και για τα χρόνια που δούλευε στην Ιταλία και τις δύσκολες στιγμές που έζησε. Ο ίδιος ανέφερε: «Έφευγα από τη δουλειά με κλάματα από τα νεύρα μου. Ωστόσο δεν το έβαλα ποτέ κάτω, ούτε τελικά τα παράτησα, όσο κοντά και αν έφτανα γιατί τελικά ο καθένας προσπαθούσε να ξεσπάσει πάνω μου τα όποια κόμπλεξ είχε ή δεν είχε. Η αλήθεια είναι, όμως ότι πρέπει να υπακούς τις εντολές του σεφ σου, ανεξαρτήτως αν έχεις αντίθετη άποψη. Εκείνος έχει όλη την ευθύνη και η πειθαρχία είναι το παν στην κουζίνα.
Επειδή λοιπόν μου έχουν φερθεί πολύ άσχημα και πέρασα δύσκολα, δεν το κάνω σήμερα που ηγούμαι εγώ σε μία κουζίνα. Αν δεν μου κάνει κάποιος, διακόπτω τη συνεργασία μαζί του. Bullying όμως δεν θα κάνω ποτέ».
Πηγη: fthis.gr