Οι Μαθητές Άνοιξαν τον Τάφο του Δασκάλου τους. Όταν τον Άγγιξαν, παρατήρησαν ότι... - Fanpage

Οι Μαθητές Άνοιξαν τον Τάφο του Δασκάλου τους. Όταν τον Άγγιξαν, παρατήρησαν ότι…

Η 15η Ιουνίου του 1927 ήταν μια αξέχαστη μέρα για τους μαθητευόμενους ενός βουδιστικού ναού στην σημερινή Buryatia της Ρωσίας, καθώς ήταν η ημέρα που ο δάσκαλος τους Dashi-Dorzho Itigilov τους είπε ότι θα πήγαινε στην άλλη πλευρά. Ζήτησε από τους μαθητές του να τον θάψουν τη στιγμή που θα πέθαινε και να βγάλουν τη σωρό του 50 χρόνια αργότερα.

1

Ως πνευματικός ηγέτης των Βουδιστών στη Ρωσία, ο Dashi-Dorzho δεν ήταν απλός δάσκαλος. Οι προετοιμασίες του για το δικό του «πέρασμα» περιελάμβαναν μια ειδική δίαιτα. Όλα ήταν μέρος των σχεδίων του Λάμα να αποδείξει ότι η αθανασία δεν ήταν μύθος. Όταν ήρθε ο καιρός, κάθισε στο πάτωμα στη θέση του λωτού, έκλεισε τα μάτια του και πέθανε αρκετές μέρες αργότερα. Σύμφωνα με τις επιθυμίες του, οι μαθητές του Dashi-Dorzho τον έθαψαν σε ένα κουτί από ξύλο κέδρου.

2

Ωστόσο, οι μαθητές του δεν κατάφεραν να εκπληρώσουν την τελευταία του επιθυμία – να εκταφεί 50 χρόνια αργότερα – εξαιτίας της απαγόρευσης της θρησκείας της τότε Σοβιετικής Ένωσης. Αντ ‘αυτού, έπρεπε να περιμένουν μέχρι να επιτραπεί στους ανθρώπους να ασκήσουν ελεύθερα τη θρησκεία και πάλι στη Ρωσία μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.

3

Το 2002, 75 χρόνια μετά την ταφή του, τελικά εκταφιάστηκε με την παρουσία αρκετών Ρώσων βουδιστών ηγετών και εκπροσώπων των τοπικών αρχών. Εντούτοις, βρήκαν κάτι μέσα στο κιβώτιο που θα αποδεικνυόταν ένα πραγματικό επιστημονικό μυστήριο.

4

Ο Dashi-Dorzho βρέθηκε στην ίδια θέση λωτού 75 χρόνια από το θάνατό του. Αν και δεν είχαν ληφθεί ειδικά μέτρα για τη διατήρηση της σωρού του Βουδιστή, το σώμα του δεν έδειξε σχεδόν καθόλου σημεία αποσύνθεσης. Ούτε η μυρωδιά του θανάτου υπήρχε στον αέρα, σύμφωνα με τους παρόντες..

5

Το πρόσωπο του Λάμα ήταν πλήρως άθικτο. Το σώμα του παρέμεινε σταθερό όταν αφαιρέθηκε το πίσω πλαίσιο του κουτιού.

6

Το δέρμα του ήταν ακόμα μαλακό και ελαστικό, οι αρθρώσεις του μπορούσαν να μετακινηθούν. Ο ιατροδικαστής που ήταν παρώνέμεινε άφωνος: πώς θα μπορούσε ένας άντρας 150 ετών, που έχει πεθάνει εδώ και 75 χρόνια να φαίνεται τόσο ζωντανός;

7

Αφού σφραγίστηκε σε γυάλινη θήκη, το σώμα του Dashi-Dorzho μεταφέρθηκε στο βουδιστικό ναό του Ivolginsky Datsan. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, η εμφάνιση του Λάμα παραμένει αμετάβλητη, παρόλο που δεν έχουν ληφθεί περαιτέρω μέτρα για την αποτροπή της αποσύνθεσης του σώματος.

8

Δείγματα από το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια επιβεβαιώνουν ακόμη ότι τα κύτταρα συνέχισαν να διαιρούνται στο σώμα του, αν και με πολύ αργό ρυθμό. Ο Dashi-Dorzho πήρε επίσης βάρος και διατηρεί θερμοκρασία σώματος μεταξύ 18 και 33 βαθμών Κελσίου.

9

Εν τω μεταξύ, ο τόπος όπου φυλάσσεται έχει γίνει πλέον διάσημος τόπος προσκυνήματος, που επισκέπτονται χιλιάδες Βουδιστές κάθε χρόνο. Λέγεται επίσης ότι ο Dashi-Dorzho άνοιξε τα μάτια του πολλές φορές.

10

Το 2016, βίντεο από κάμερα ασφαλείας στο ναό έδειξε ότι ο Dashi-Dorzho διέσχιζε τα δωμάτια το βράδυ.

11

Ακόμη και αν απορρίψετε όλες τις φήμες, παραμένει ένα μυστήριο γιατί το σώμα του είναι τόσο καλά διατηρημένο. Ίσως ο Λάμα βρήκε πράγματι έναν τρόπο να γίνει αθάνατος …

Credit: Hefty

Αφήστε το σχόλιο σας: