Οι πιο απρόβλεπτες... έσχατες επιθυμίες διασήμων - Fanpage

Οι πιο απρόβλεπτες… έσχατες επιθυμίες διασήμων

Λίγο πριν το τέλος, ο κάθε άνθρωπος ανακοινώνει την έσχατη επιθυμία του, που οι ζωντανοί πρέπει να τηρήσουν προς τιμήν του, όποια κι αν είναι αυτή. Όμοια, ορισμένοι από τους πιο διάσημους ανθρώπους της ιστορίας, λίγο πριν αφήσουν την τελευταία τους πνοή ζήτησαν μια ακόμα χάρη.

Βέβαια, κάποιες από αυτές τις χάρες σίγουρα δεν θα περιμένατε να τις ακούσετε. Διαβάστε παρακάτω κάποιες από τις πιο παράξενες τελευταίες επιθυμίες που είχαν ορισμένοι διάσημοι λίγο πριν αποχαιρετήσουν τον κόσμο.

1. Σαίξπηρ
Ζήτησε να δώσουν στη γυναίκα του το δεύτερο καλύτερο κρεβάτι του. Σημειωτέον, πως το ζευγάρι θάφτηκε ξεχωριστά, κάτι που υποδηλώνει ίσως την κακή σχέση που είχαν εν ζωή.

2. Βιργίλιος
Ζήτησε να κάψουν την “Αινειάδα” του, μιας και είχε ολοκληρώσει μόνο τα 12 μέρη της και δεν καταδεχόταν να είναι μικρό το έργο του.

3. Τσαρλς Ντίκενς
Για όσους επρόκειτο να εμφανιστούν στην κηδεία του, δεν ήθελε να φορούν φουλάρια, μανδύες, μαύρα παπιγιόν, πλατύγυρο καπέλο ή άλλη παρόμοια “αποκρουστική αηδία”.

4. Βενιαμίν Φραγκλίνος
Μιας και κληροδότησε στην κόρη του έναν πίνακα που αποτελούνταν από 408 διαμάντια, έβαλε τον όρο η κόρη του να μην ασχοληθεί ποτέ με τα κοσμήματα.

5. Χουντίνι
Ζήτησε από τη γυναίκα του να κάνει κάθε χρόνο μια σεάνς, για να επικοινωνεί μαζί της, ενώ εκείνη σε κάθε Halloween ακολουθούσε την επιθυμία του, παρότι εκείνος δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά.

6. Ναπολέων Βοναπάρτης
Τελευταία του επιθυμία ήταν να του ξυρίσουν το κεφάλι και να μοιράσουν τις τρίχες στους φίλους του.

7. John Baumann
Άφησε 50.000 δολάρια στο υπηρετικό προσωπικό, ώστε να κάνει την τελευταίου επιθυμία πράξη, η οποία ήταν να μαγειρεύουν κάθε βράδυ κανονικά δείπνο, καθώς κάποια στιγμή εκείνος και η οικογένειά του θα επέστρεφαν κάποτε…

8. John Kelly
Επέλεξε να κάνει ένα μεταθανάτιο αστειάκι, λέγοντας στον πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό και σύζυγο της κόρης του, να έχει τον νου του στην γκαρνταρόμπα της, γιατί μπορεί να… χρεωκοπήσουν το Μονακό.

9. George Bernard Shaw
Ήθελε η ταφόπλακά του να έχει τη μορφή σταυρού ή κάποιου άλλου συμβόλου βασανιστηρίων και αιματοχυσίας, μιας και ο ίδιος ήταν υποστηρικτής της δαρβινικής θεωρίας και δεν είχε καλή σχέση με τη θρησκεία.

10. William Hearst
Ο εκκεντρικός επιχειρηματίας θέλησε να αποτρέψει τα πιθανά τέκνα του από τη διεκδίκηση της περιουσίας του, δηλώνοντας πως όποιος αποδείκνυε ότι είναι παιδί του, θα λάμβανε το ποσό του ενός δολαρίου.

[via]

Αφήστε το σχόλιο σας: