Η Πριγκίπισσα Χάγια Απάτησε Τον Εμίρη Του Κατάρ Και Παίρνει.. Αποζημίωση 640 Εκατομμύρια Ευρώ! - Fanpage

Η Πριγκίπισσα Χάγια Απάτησε Τον Εμίρη Του Κατάρ Και Παίρνει.. Αποζημίωση 640 Εκατομμύρια Ευρώ!

Η Πριγκίπισσα Χάγια Απάτησε Τον Εμίρη Του Κατάρ Και Παίρνει.. Αποζημίωση 640 Εκατομμύρια Ευρώ!

Η κρυφή σχέση της με τον σωματοφύλακά της προκάλεσε το διαζύγιο του 72χρονου εμίρη του Κατάρ και της 49χρονης Πριγκίπισσας Χάγια, που έπεσε θύμα εκβιασμού του εραστή

Ημεγάλη πρόκληση σε αυτή την είδηση είναι να αντιληφθούμε καταρχήν τα ποσά που αναφέρονται. Ανακοινώθηκε λοιπόν η απόφαση των βρετανικών δικαστηρίων σχετικά με την υπόθεση του διαζυγίου του εμίρη του Ντουμπάι, του σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μάκτουμ. Σύμφωνα λοιπόν με τη βρετανική δικαιοσύνη ο εμίρης οφείλει να καταβάλει περισσότερα από 640 εκατομμύρια ευρώ στην πρώην σύζυγό του και τα παιδιά τους, στη μεγαλύτερη αποζημίωση διαζυγίου που έχει επιδικάσει ποτέ βρετανικό δικαστήριο.

Ο 72χρονος επικεφαλής της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα πρέπει να καταβάλει εφάπαξ 251,5 εκ. λίρες (περίπου 300 εκ. ευρώ) στην έκτη σύζυγό του, την πριγκίπισσα Χάγια της Ιορδανίας, 47 ετών. Επίσης θα πρέπει να δώσει στα παιδιά τους, την 14χρονη Αλ Τζαλίλα και τον 9χρονο Ζάγεντ, συνολικά 290 εκ. λίρες (περισσότερα από 340 εκ. ευρώ) για να καλύψει τη διατροφή τους, τη μόρφωση και το κόστος για την ασφάλειά τους.

Επίσης θα πρέπει να δώσει στα παιδιά τους, την 14χρονη Αλ Τζαλίλα και τον 9χρονο Ζάγεντ, συνολικά 290 εκ. λίρες (περισσότερα από 340 εκ. ευρώ) για να καλύψει τη διατροφή τους, τη μόρφωση και το κόστος για την ασφάλειά τους.

«Με δεδομένο το καθεστώς τους και τις απειλές για τρομοκρατία και απαγωγή με τις οποίες είναι αντιμέτωπα (…) είναι ιδιαίτερα ευάλωτα και έχουν ανάγκη ενισχυμένη ασφάλεια», εκτίμησε ο Φίλιπ Μουρ, πρόεδρος του οικογενειακού δικαστηρίου στη σημερινή του απόφαση.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η βασική απειλή που αντιμετωπίζουν (τα παιδιά) προέρχεται από τον ίδιο τον εμίρη και όχι από εξωτερικές πηγές».

Η πριγκίπισσα Χάγια «δεν ζητεί αποζημίωση για τον εαυτό της, αλλά για την ασφάλειά της» και για να αποζημιωθεί για τα περιουσιακά στοιχεία της που απώλεσε μετά τη λύση του γάμου τους, εξήγησε ο Μουρ.

Στη διάρκεια της κατάθεσής της ενώπιον του δικαστηρίου, που διήρκησε σχεδόν 7 ώρες, η Χάγια είχε δηλώσει ότι ζητεί να της καταβληθεί εφάπαξ ένα μεγάλο ποσό προκειμένου να μπορέσει να ξεφύγει, αυτή και τα παιδιά τους, από την επιρροή του σεΐχη.

Η δικαστική αυτή απόφαση είναι η πιο πρόσφατη εξέλιξη στο δικαστικό σίριαλ που ξεκίνησε όταν η πριγκίπισσα διέφυγε στη Βρετανία τον Απρίλιο του 2019 φοβούμενη για την ασφάλειά της, αφού ξεκίνησε σχέση με έναν από τους σωματοφύλακές της, και ένα μήνα αφού ζήτησε διαζύγιο από τον εμίρη.

Η δικαστική αυτή απόφαση είναι η πιο πρόσφατη εξέλιξη στο δικαστικό σίριαλ που ξεκίνησε όταν η πριγκίπισσα διέφυγε στη Βρετανία τον Απρίλιο του 2019 φοβούμενη για την ασφάλειά της, αφού ξεκίνησε σχέση με έναν από τους σωματοφύλακές της, και ένα μήνα αφού ζήτησε διαζύγιο από τον εμίρη.

Το Ανώτατο Δικαστήριο είχε αποφανθεί τον Οκτώβριο ότι ο Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μάκτουμ είχε δώσει εντολή για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου της συζύγου του και των δύο Βρετανών δικηγόρων της μέσω του λογισμικού Pegasus, λογισμικό που χρησιμοποιείται για κρατικές υποθέσεις.

Αιτία του διαζυγίου στάθηκε η απιστία της Πριγκίπισσας Χάγια που φέρεται να είχε συνάψει δεσμό με έναν από τους σωματοφύλακές της. Ο γάμος της έαβε τέλος το 2019 και η Χάγια κατέφυγε στη Μεγάλη Βρετανία με τα παιδιά της που είναι σήμερα 14 και 9 ετών προκειμένου να προστατευθούν. Μάλιστα η πριγκίπισσα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έπεσε και θύμα εκβιασμού του εραστή της και αναγκάστηκε να τού καταβάλλει 9 εκ προκειμένου να μη δημοσιοποιηθεί η σχέση, χωρίς επιτυχία όμως.

Κατά τη διάρκεια του γάμου τους, ο Σεϊχης παρείχε 110 εκ δολάρια για τα έξοδα του σπιτιού και από 12 εκ δολάρια για το κάθε παιδί. Η Χάγια παρά τη μνημειώδη απόφαση που μπορεί να μας κάνει να ζαλιζόμαστε, δεν έμεινε ευχαριστημένη, καθώς περίμενε να της σταλεί η συλλογή των κοσμημάτων της αξίας 26 εκ δολαρίων και η η Ηaute couture γκαρνταρόμπα της, αξίας 110 εκ δολαρίων. Τέλος, επειδή δεν μπορεί να πάρει στη νέα της πατρίδα τα άλογα της, της προσφέρθηκαν 6,6 εκ δολάρια για να αγοράσει καινούργια.

Αφήστε το σχόλιο σας: