Σοκαριστικό Βίντεο Δείχνει Χειροπρακτικό να "Σπάει" τη Σπονδυλική Στήλη Μωρού - Fanpage

Σοκαριστικό Βίντεο Δείχνει Χειροπρακτικό να “Σπάει” τη Σπονδυλική Στήλη Μωρού

Ένας Αυστραλός χειροπρακτικός έχει δημοσιεύσει ένα αμφιλεγόμενο βίντεο, στο οποίο ο ίδιος ασκεί μεγάλη δύναμη στη σπονδυλική στήλη ενός νεογέννητου μωρού, μόλις τεσσάρων ημερών.

Ο χειροπράκτης ισχυρίζεται ότι αντιμετωπίζει μια σειρά από παθήσεις του μωρού, συμπεριλαμβανομένων των κολικών, από τους οποίους έπασχε το μωρό.

Ο χειροπρακτικός δημοσιεύει τακτικά βίντεο από τις θεραπείες που ασκεί στους ασθενείς του στο κανάλι του στο Youtube, αλλά το συγκεκριμένο βίντεο προκάλεσε αίσθηση και αντιδράσεις στην ιατρική κοινότητα.

1

2

Στο βίντεο κρατάει μπρούμυτα το μωρό στα πόδια του, και παράλληλα μιλάει με τους γονείς.

Τεντώνει το κορμάκι του μωρού και ασκεί πίεση σε ένα σημείο της σπονδυλικής στήλης του μωρού, όπου ακούγεται ένα δυνατό κρακ, και ακολουθεί το κλάμα του μωρού.

Ο χειροπρακτικός στη συνέχεια εξηγεί στους γονείς την αιτία της δυσφορίας του μωρού και πως αυτή η χειροπρακτική βοήθησε το παιδί.

‘Όταν βλέπεις τους γονείς να επιστρέφουν με τα παιδιά, πάντα αναφέρουν ότι το παιδί νιώθει πιο άνετα, κοιμάται και τρώει καλύτερα,’ αναφέρει στο βίντεο.

3

Υπάρχει μια μακροχρόνια διαμάχη των διαφορετικών θεραπευτικών προσεγγίσεων των γιατρών και των χειροπρακτικών.

Ο Δρ. Frank Jones, πρόεδρος των Γενικών Χειροπρακτικών του Βασιλικού Αυστραλιανού Κολεγίου δήλωσε στη Daily Mail ότι ήταν μια σκληρή διαδικασία.

‘Πιστεύω ότι δεν ήταν απαραίτητο και δεν υπάρχει απόδειξη για τους ισχυρισμούς του συγκεκριμένου χειροπρακτικού,’ αναφέρει ο Δρ. Jones.

‘Γιατί κάποιος να το κάνει; Δεν πρέπει να διαφημίζεται, δεν πρέπει να εξασκείται.’

4

‘Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει απόδειξη ότι η χειροπρακτική στη σπονδυλική στήλη έχει κάποια βελτίωση σε παθήσεις όπως οι κολικοί ή το άσθμα,’ αναφέρει ο Δρ. Jones.

5

6

7

Ο Αυστραλός χειρουργός Δρ. John Cunningham, με εξειδίκευση στη σπονδυλική στήλη, δήλωσε ότι σοκαρίστηκε που είδε κάποιον να ασκεί χειροπρακτική σε σπονδυλική στήλη νεογέννητου μωρού.

Το Φεβρουάριο ο Δρ. Cunningham έκανε επίσημη καταγγελία στον αρμόδιο Αυστραλιανό Οργανισμό για τους Επαγγελματίες Υγείας.

Ο Οργανισμός ρυθμίζει το διοικητικό συμβούλιο των χειροπρακτικών, και ο χειρουργός απαίτησε την αφαίρεση άδειας εξάσκησης του επαγγέλματος σε όλους τους χειροπράκτες.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, ο Martin Fletcher, που εποπτεύει το διοικητικό συμβούλιο των χειροπρακτικών, διαφώνησε λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει κάτι τέτοιο, και ότι ακολουθούνται υψηλά επίπεδα της χειροπρακτικής. 

Credit: dailymail.co.uk

Αφήστε το σχόλιο σας: